Fantasy-detektiven – Arsenal

Skrevet av Redaksjonen

Vi i FantasyFans har undersøkt Fantasy-potensialet i Arsenal, og der finnes det både mulige raketter og store feller.

Nå er vi der igjen. Blank ark og fargestifter. Noen få snurr på kalenderen, og det er oppstart for verdens deiligste fotballiga.

Men først: pre-season. En fantastisk tid, og vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre, og vi starter med klubbene hvor det har vært størst endring.

Du kan lese våre andre dypdykk i Fantasy-detektiven her:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Frelseren

Den 46 år gamle spanjolen Unai Emery har nå tatt over “The Gunners”. Han la opp spillerkarrieren etter en skade, og har siden hatt suksessfull trenerkarriere med bla.a Sevilla, og stjernegalleriet til PSG.

Unai_Emery_-_Sevilla

Nok historie. Vi går rett på det viktigste: Fantasy-relevant info.

Emery er – fra et taktisk perspektiv – langt mer italiensk enn spansk i tilnærmingen. Marco Andreolli, som spilte under Emery i Sevilla, har uttalt i et intervju med The Guardian at 46-åringen brukte mye av tiden på treningsfeltet til å øve på stram defensiv organisering. Foretrukket taktikk i Sevilla var som oftest 4-2-3-1. Sesongen endte i cupsuksess og 7. plass med målforskjellen 50-51.

Da Emery skiftet ut tapas og Cava med baguette og Champagne før 16-17-sesongen, forandret også den sindige spanjolen spillestil. I PSG ble 4-3-3 foretrukket. Selv om Mbappe, Neymar og Cavani er som skreddersydd for den taktikken, viste Emery evne til å være pragmatisk.

Dog har spanjolen noen klare prinsipper uansett hvilket lag han styrer:
● En stram og godt organisert backfirer.
● Ballbesittende og hurtig spill.
● Én svært defensiv midtbanespiller.
● Én ren midtspiss som skal ligge i boks.

 

Pre-season

I Arsenal vil Emery trolig gå for 4-2-3-1-taktikken han brukte i Sevilla.

I Emerys første treningskamp som Arsenal-sjef, mot Boreham Wood 14. juli, startet laget i den formasjonen, med Bellerin og Kolasinac på backene, Ramsey som «sittende midt» og Mkhitaryan og Aubameyang i treeren bak Lacazette på topp. Aubameyang satte tre og fikk en assist, hvor han tok straffe med både han og Lacazette på banen. Sistnevnte satte én. I de røde og hvites andre treningskamp for sommeren, 18. juli, var Harry Kewells Crawley Town motstander. Kampen ble spilt bak lukkede dører, og endte 9-0 til Arsenal. The Gunners stilte samme tropp som mot Boreham Wood. Målscorere av Fantasy-relevans var Aubameyang, Mkhitaryan og Lacazette (2). Ellers lite fantasy-nyttig å melde fra den kampen. Vi ser fremover:

Det forventede laget

Vi tar utgangspunkt i en 4-2-3-1, som vi tror er mest sannsynlig basert på spillermateriale og hans suksess i Sevilla med denne taktikken.

Keeper: Bernd Leno
Ubestridt. Emery har uttalt at han «vil jobbe med alle keeperne i sommer og så bestemme seg», men det tror vi er en høflighetsfrase.

Germany-Training-And-Press-Conference.jpg

Forsvar: Bellerin – Sokratis – Mustafi – Monreal.
Backene først, og her har vi en stor Fantasy-utfordring. Emery elsker å rullere.

Her er noen eksempler:
● I 2015-/2016-sesongen startet Sevila-gutta hans Coke 21 og Mariano 23 kamper hver som høyreback.
● I 2016-/2017-sesongen startet PSG-gutta hans Meunier og Aurier 22 kamper hver som høyreback.
● 2017-/2018-sesongen startet Meunier 24 og Alves 25 kamper hver som høyreback.

Jeg er redd samme vil skje i Arsenal. Han har to gode backer på hver side som er ulike hverandre og kan derfor variere stort etter motstander.

På midtstopperplass går nykomlingen Sokratis. Sammen med han ser vi Mustafi, og det kan bli en solid duo.

Midtbanen:
En av de to «sittende» på midten blir Torreira. Ramsey tar trolig den andre plassen. Om den skadeutsatte waliseren blir indisponibel, kommer Xhaka inn.

Angrepet:

Den fremre midtbane-treeren er usikker, men potensielt «spicy». Én av de tre plassene tar trolig Özil. Selv om tyskeren har vært usynlig lenge – får han nok sjansen når sesongen starter. Ved siden av ham havner trolig Mkhitaryan, og en av Lacazette og Aubameyang. Den andre av de to sistnevne havner på topp.
Dermed blir det slik:

Leno
Bellerin – Sokratis – Müstafi – Monreal
Ramsey – Torreira
Mkhitaryan – Özil – Aubameyang
Lacazette

 

Fantasy-kuppene

Det er potensielt mye gull i Arsenal. Knallhardt åpningsprogram mot først M. City og Chelsea, men derfra løsner det og Arsenal er gode nok til å prestere mot alle. Her er våre anbefalinger:

Leno – 5.0m
Straffedødaren har tatt 8 av de siste 34 straffene. Det defensive potensialet i «nye Arsenal» er stort, og at han kan gi deg fint med save points fordi han er god på strek.

Nøkkeltall: Tallene til Bayer Leverkusen fra i fjor er gode. Laget slapp inn 44 mål på 34 kamper. Noe som kun ble slått av fire andre lag. De underliggende tallene til Leno er dog ikke allverdens, uten at det trenger å bety så mye. Leno hadde et snitt på 2.1 redninger per kamp, som er færrest av de 17 keeperne som spilte mer enn 20 kamper i Bundesliga i fjorårssesongen. Keepertallene er vanskelig å lese isolert sett. Om laget du er keeper bak slipper til relativt få skudd, vil det også bli færre skudd å redde – naturligvis. Leverkusen slapp til nest-færrest skudd i fjor, som er imponerende laginnsats. Når det er sagt: redningsprosenten til Leno burde nok vært et par knepp høyere.

Ramsey – 7.5m
Fin pris. Med Torreira som «sitter igjen» vil det bli anledning til å storme i angrep. Minus er at han er svært skadeutsatt.

Nøkkeltall: Fra GW 22-38 spilte Ramsey 649 minutter, skåret fire mål og hadde to assist. Waliseren kom til 16 skudd, som vil si et skudd per 40.6. minutt. Ni av skuddene var inne i boks og åtte traff mål. Ramsey skapte på denne tiden ni sjanser, som blir én skapt sjanse hvert 48. minutt. Tre av sjansene kategoriseres som «store sjanser».

skysports-ramsey-aaron-arsenal_4323883.jpg

Mkhitaryan – 7.0m
Om han blir fast er han et kupp. Kreativ, offensiv og fint priset. Det store minuset er at det fort kan bli tatt av tidlig, eller ikke starte i det hele tatt. Vi trenger mer av pre-season før vi kan slå fast dette.

Nøkkeltall: Mkhitaryan startet sin første kamp 3. februar (GW26). Fra GW26-38 spilte han 766 minutter, skåret to mål og hadde fem assist. Armeneren kom til 20 skudd, som vil si ett skudd per 38.3 minutt. 11 av skuddene var inne i boks og ti traff mål. «Micki» skapte på denne tiden 16 sjanser, som blir en skapt sjanse hvert 48. minutt. Fem av sjansene kategoriseres som «store sjanser».

Aubameyang – 11.0m
Viste mot slutten av fjorårsseongen hva som bor i ham. Fordelen nå er hvile i sommer, ulempen er at nye Arsenal ikke er «spilt inn» enda.

Nøkkeltall: Aubameyang startet sin første kamp 3. februar (GW26). Fra GW26-38 spilte han 1058 minutter, skåret ti mål og hadde fire assist. Gaboneseren kom til 31 skudd, som vil si ett skudd per 34.1 minutt. 28 av skuddene var inne i boks og 19 traff mål. Auba skapte på denne tiden 13 sjanser, som blir en skapt sjanse hvert 81. minutt. Én av sjansene kategoriseres som «stor sjanse».

Oppsummering

Vi tror:

1: Det blir en ren 4-2-3-1, med enkelte unntak av 4-3-3 og 4-4-2 med diamant.

2: At Leno, Sokratis, Mustafi, Ramsey, Torreira og Aubameyang, samt minst to av Özil, Mkhitaryan og Lacazette starter uansett hvilken av de tre taktikkene som blir valgt.

3: At de fire solide backene Lichtsteiner, Bellerin, Monreal og Kolasinac vil bli rullert etter motstander og belastning. Monreal er for øvrig lenket bort fra klubben, så situasjonen kan endre seg. Dog har Emery uttalt at dersom Monreal forlater klubben, ønsker de å kjøpe inn en ny venstreback, så Fantasy-utfordringen vil nok være der uansett.

4: At Cech, Chambers, Iwobi og Welbeck blir stalfyll nesten uansett hvilken formasjon som velges.

5: At dødballene blir fordelt på denne måte, i prioritert rekkefølge:
Straffer: Aubameyang, Lacazette
Cornere: Özil, Torreira.
Dødballer: Özil, Torreira, Xhaka.
Direkteskudd: Aubameyang, Özil, Torreira.

Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Arsenal, og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Og har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.