Fantasy-detektiven: West Ham United

Skrevet av FPL Piglet

West Ham har virkelig åpnet lommeboken. Laget de nå mønstrer er veldig spennende, og det er flust av potensielle Fantasy-diamanter.

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre, og vi starter med klubbene hvor det har vært størst endring.

Du kan lese våre andre dypdykk i Fantasy-detektiven her:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Den nye maestro

Ved sesongslutt ansatte West Ham Manuel Pellegrini. Den anerkjente manageren, som tidligere har trent både Villareal, Real Madrid og Manchester City, har skumle planer med London-laget. Klubbens sportsdirektør Mario Husillos har åpnet lommeboka. Det har blitt satt ny overgangsrekord, og over 80 millioner pund er brukt dette vinduet.

 

Pre-season

Pellegrini vil trolig foretrekke en 4-2-3-1 formasjon kommende sesongen. En formasjon han liker godt. Laget har i skrivende stund spilt to kamper i pre-season med denne taktikken:

8. juli ble det et 2-3-tap mot FC Winterthur. Mål ble gjort av Andy Carroll og Mark Noble med assist fra Edi og Hugill. Carroll er for øvrig skadet igjen, og denne gang er han ute i minst tre måneder – samme er Winston Reid.

14. juli ble det 1-0-seier mot Wycombe Wanderers etter mål av Marko Arnautovic, på assist fra Noble. Den østerrikske krigeren kjempet inn 1-0 på sedvanlig Arnautovic-vis. Legger ikke altfor mye i pre-season-mål mot Wycombe, men han blir mer og mer fristende.

 

Det forventede laget

 

Hele syv nysigneringer har kommet inn:

  • Jack Wilshere (gratis)
  • Ryan Fredericks (gratis)
  • Fabian Balbuena (£3.6 mill)
  • Lukasz Fabianski (£7.2 mill)
  • Andriy Yarmolenko (£18.0 mill)
  • Issa Diop (£22.5 mill)
  • Felipe Anderson (£34.2 mill)

 

Seks av disse regner jeg med går rett inn i startelleveren.

 

Keeper:

Lukasz Fabianski

I sommer forlenget Fabianski sitt PL-opphold. Han går inn som førstekeeper, og til prisen av 4.5m får han mange til å sikle. I skrivende stund valgt av ¼. Fabianski hadde 137 redninger forrige sesong, desidert flest. I snitt 126 redninger per sesong de siste fire sesongene(!).

YarmolenkoScarf9785

Med ni clean sheets og 14 bonuspoeng ble det 157 poeng. Dette resulterte i 3. plass, kun slått av de Gea (172 poeng) og Ederson (158 poeng).

 

Forsvar:


Fredericks – Diop – Ogbonna – Cresswell

Den raske høyrebacken Ryan Fredericks ble hentet på free transfer. Han imponerte for Fulham hvor han noterte seg for ni assist, 15 “clean sheets” óg plass på årets lag. Fredericks er priset til 5.0m. Kan være et alternativ om han tar plassen, og programmet snur.

Issa Diop (4.5m) – den 21 år gamle franske midtstopperen ble hentet fra Toulouse, og går nok rett inn på laget. Spilte 34 kamper i den franske toppdivisjonen forrige sesong. Totalt tre mål og én assist. En midtstopper på 1.96cm, som scorer mål. Kan være et roteringsalternativ om du dropper Fabianski.

diop-west-ham-710x473.png

Ved siden av de to nye går enten ringreven Ogbonna eller nyervervelsen Balbuena (4.5m). Ogbonna har vært ekstremt variabel i West Ham-trøyen, og inn kommer en paraguayaner fra Corinthians på årets lag i Brasil. “The General”, som han ble kalt i Brasil, er en dødballtrussel med fire mål på 32 kamper i fjor. I bakhånd er Declan Rice som har vært tidvis lovende i WH-drakta.

Venstrebacken tar Cresswell. Gammel FPL-favoritt hos mange, men som den dyreste spilleren i forsvaret, samt det vanskelige kampprogrammet, har de fleste valgt å styre unna 28-åringen.

 

Midtbanen:

Noble – Kouyaté


Noble og Kouyaté tar etter alt å dømme de to sittende midtbanerollene ut fra startblokkene. Offensivt er det langt mer Fantasy-relevant.

Angrepet:

Yarmolenko – Wilshere – Anderson
Arnautovic

Først Jack Wilshere (5.0). Etter 17 år på “Highbury” og Emirates Stadium valgte han å hoppe på T-banen østover. Forrige sesong ble det 20 kamper i PL, tolv fra start. Noterte seg for ett mål og tre assist. Ikke bra nok for våre lag. Dog: Manuel Lanzini returnerer trolig ikke før i desember, noe som åpner for at Wilshere kanskje starter sesongen i 10-rollen. Nja, vi får se.

Ved siden av finner man langt mer interessante Andriy Yarmolenko (7.0m). Den kreative vingen ble hentet fra Borussia Dortmund for 18 millioner pund. Han klarte ikke å finne seg til rette, og det ble 18 kamper, 13 fra start (var ute med skade i to måneder). Han noterte seg for tre mål og fem assist.

“FM-legenden” Yarmolenko har et vilt scoringssnitt for Dynamo Kiev. Fra 10/11-sesongen til 16/17-sesongen leverte han 88 mål. Det er 12.5 mål i snitt per sesong. i tillegg ble det 60 assist. Det er 148 målpoeng på 184 kamper(!).

På den andre siden har vi Felipe Anderson (7.0m). Det brasilianske driblefanten ble hentet fra Lazio for 34 mill. pund, som er høyeste summen klubben har kjøpt for noen gang. 25-åringen kan figurere som venstre- og høyreving, samt sentral offensiv midtbane.

Anderson var ute med skade deler av forrige sesong, men endte opp med 21 kamper i Serie A, ni fra start og 12 som innbytter. Totalt fire mål og syv assist. Som resten av West Ham-laget er han en vent-og-se-spiller. Ugunstig kampprogram og faren for rotasjon i start.

På spissplass finner vi trolig Marko Arnautovic (7.0m). Til manges frustrasjon er Arnautovic klassifisert som spiss. Det er forsåvidt rett og rimelig da han spilte der store deler av forrige sesong, men hva har det å si for poengfangsten?

Ser vi på tallene fra forrige sesong endte Marko med 11 mål på 31 kamper. Som vi alle kjenner til: du får flere poeng per mål som midtbane enn spiss, samt clean sheet-poeng, mens spisser “lettere” får bonuspoeng ved mål eller assist.

Regnestykket blir slik om han hadde vært klassifisert som spiss forrige sesong:

– 11 målpoeng

– 7 CS poeng

+ 9 bonuspoeng

Det vil si at Arnautovic ville endt opp med 135 p. kontra 144 p., som han fikk som midtbane. Han går da fra et snitt på 4.6 p. per kamp til 4.4 p. per kamp. Betryggende å se at han holder det gode snittet oppe også omklassifisert som spiss.

Vi tror dermed laget blir slik, p.dd:

       Fabianski

Fredericks – Diop – Ogbonna/Balbuena – Cresswell

         Noble – Kouyaté

    Yarmolenko – Wilshere – Anderson

            Arnautovic

 

Viktig å påpeke at dersom Chicharito blir foretrukket som spiss når han er klar, blir Arnautovic skjøvet ett hakk ned. Som igjen fører Wilshere ned som “sittende midtbane”.

 

Fantasy-kuppene

Lukasz Fabianski (4.5m)

Er du på utkikk etter billigkeeper ville jeg gått for Fabianski. Enten i et roterende keeperpar, eller alene med en 4.0-keeper på benken. Han kan du ha i mål uansett motstander, fordi han ofte karrer til seg savepoints.

Andriy Yarmolenko (7.0m)
28-åringen presterte å skape en sjanse hvert 37. minutt i Bundesligaen. Noe som er bedre enn hva samtlige WH-spillere klarte under Moyes. I tillegg snittet han et skudd hvert 33.6 minutt. Til sammenlikning hadde den nye WH-yndlingen Arnautovic et skudd hvert 32.7 minutt. Yarmalenko være et kupp, men verdt å avvente og vente til programmet letter.

YarmolenkoScarf978.jpg

Marko Arnautovic (7.0m)
Den kontroversielle østerrikeren er både elsket og hatet. Med sin enorme fysikk og evnen til å score mot enhver motstander er han populær, og valgt av 23 prosent. Det kan forsvares å dekke han på den “billige” spissplassen, men om f. eks Zaha blir spiss i Palace er han hakket mer fristende pga. bedre kampprogram for Roy Hodgsons menn.

Styr unna

Michail Antoino – (7.0m)

Vi husker alle da Antonio var klassifisert som forsvarsspiller, men spilte både ving og spiss. Det haglet inn med målpoeng. Dessverre ser det ut som det er lang vei tilbake dit, og han sliter med skader. Nyervervelsene Yarmolenko og Anderson blir nok begge valgt foran.

Javier “Chicharito” Hernandez – (6.5m)

Den lille erten imponerte tidvis for Mexico under VM, men danker han Arnautovic ut av laget? Vi tror ikke det. Han vil nok få minutter fra benken. Kanskje plukker han opp hansken fra storhetstiden i Manchester United, og blir West Ham’s egne superinnbytter? Vi får se.

 

Oppsummering

Vi tror:

1: West Ham vil sannsynligvis stille med formasjonen 4-2-3-1.

2: Arnautovic vil få en svært offensiv rolle og er bankers. Enten som såkalt innoverkant eller midtspiss.

3: Diop vil trolig gå rett inn på laget, og er en dødballtrussel med bra timing og “god” høyde.

4: At dødballene blir fordelt på denne måten, i prioritert rekkefølge:
Straffer: Noble, Lanzini, Carroll, Arnautovic
Direkte frispark: Arnautovic, Lanzini, Cresswell, Noble
Korridor og cornere: Cresswell, Lanzini, Noble, Chicharito, Arnautovic.

Det er mange spennende fantasyobjekter i dette laget, men med unntak av Fabianski forstår jeg om man holder seg unna fra start. Det gir muligheten til å se hvem Pellegrini foretrekker, og hvem som er i form. Fra gameweek 10 og utover ser programmet veldig fint ut.

 

Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående West Ham og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.