Fantasy-detektiven: Wolves

Skrevet av FantasyEspen

Anført av en portugisisk superagent er ulvene tilbake i det celebre selskap. Her finnes det billige kupp og en potensiell felle.

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre, og vi starter med klubbene hvor det har vært størst endring.

Du kan lese våre andre dypdykk i fantasy-detektiven her:
Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Portugal-invasjonen

Ulvene fra Wolverhampton cruiset gjennom Championship og tok 1. plassen med hele ni poengs margin. Det forrige møtet med PL var grusomt for Wolves med 25 poeng, -42 i målforskjell og 14 kamper uten seier etter jul. Det er et helt annet Wolves som kommer opp nå. Nuno Espiro Santo har fått frem et spennende mannskap med flere spillere som kan bli røverkjøp på fantasy.

 

Pre-season

Santo vil garantert fortsette med 3-4-3-formasjon. Laget har spilt tre treningskamper i sommer. De startet oppkjøringen med å slå Basel 2-1, etter mål av Jota og Rafa Mir. Spesielt Jota er en viktig brikke, som vi kommer mer inn på senere.

Noen dager senere ble Young Boys slått 4-0, denne gangen ble målscorerne Bonatini, Cavaleiro, Costa og igjen: Mir.

Den 19. juli ble det 1-1 mot Ajax. Neves satte Wolves sitt mål på straffe. Jota startet som spiss, men ble flyttet ut som kant i 2. omgang. Jota var livlig frempå og burde satt minst ett.

 

Det forventede laget

Keeper

Wolves er godt rustet med Ruddy (4.5m) og nysigneringen Patricio (4.5m), som fort kan være blant sesongens beste kjøp. Portugiseren, som holder et høyt internasjonalt nivå, klarte laget å sikre seg gratis da han sa opp kontrakten i Sporting etter utenomsportslig kaos. Patricio er en av mange i det “portugisiske Wolves”, som har nytt stor suksess av samarbeid med den omstridte agenten Jorge Mendes.

Se litt opp for situasjonen med Patricio og gamleklubben, da det har vært en del styr hvor Sporting krever flere hundre millioner kroner av Wolves. Eksperter på feltet tror likevel dette ordner seg, og at han startet åpningskampen mot Everton.

Forsvar

Wolves spiller som nevnt i en 3-4-3, og Barry Douglas tar den venstre vingback-rollen. Han er mye involvert og har et stort ansvar på dødballer. Her er det potensial for en “billig Alonso”, men overgangen fra Championship til PL er stor.

På den andre vingbacken finner man Matt Doherty (4.5m), som noterte seg for fire mål og fire assist forrige sesong. Den klart mest defensive av vingbackene, men han har vært lovende og offensiv i pre-season til nå.

De tre bak består av Willy Boly (4.5m), kaptein Conor Coady (4.5m) og en rullerende stopper. Bennet (4.0m) fikk flest kamper etter Coady og Boly, men dette var mye fordi Danny Batth (4.0m) skadet seg. Mest målfarlige av disse i fjor var Boly med tre nettkjenninger.

Midtbane

På midtbanen finner vi Saiss (4.5m). Han er oppført som forsvarsspiller, og kan ha en oppside fordi han vil være høyere i banen. Saiss scoret flest (4) av forsvarsspillerne i fjor.

Ved siden av finner vi Ruben Neves (5.0m), som var en rekordsignering for Wolves. Han er klubbens viktigste spillere og har et godt skudd, men en litt defensiv rolle i laget. Seks mål og én assist i fjorårssesongen. Om Neves får ta straffene fast kan situasjonen endre seg, men ulempen med Wolverhampton er at de i fjor rullerte på ansvaret. Er allerede eid av 15 prosent, men det kan bli blytungt å satse på ham på Fantasy. Jeg ville avventet.
ruben-nevescccmmc.jpg
Litt lenger frem i banen finner vi enda flere portugisere med viktige roller. Jota (6.5m) som har en offensiv venstrevingrolle og Cavaleiro (5.5m) på motsatt side. Jota var lagets toppscorer forrige sesong med 17 mål (og fem assist), mens Cavaleiro noterte seg for ni mål (og 12 assist). Cavaleiro deler mye av dødballansvaret med Douglas.

Angrep

Helt på topp er det konkurranse om plassen. Bonatini (5.0m) startet mange kamper i fjorårssesongen og scoret 12 mål på 29 kamper. Nå har også Jimenez (5.5m) kommet inn, men han har aldri levert store scoringstall de siste fem årene. Om Bonatini sikrer seg plassen igjen er han en spennende mann å følge med på.

Trolig lagoppstilling, p.dd:

Patricio
Bennett – Boly – Coady
Doherty – Neves – Saiss – Douglas
Cavaleiro – Jimenez – Jota

      Fantasy-kuppene

Rui Patricio – (4.5m)

Patricio kommer trolig til å starte alt, og han er et hett fantasyobjekt med en brukbar pris og greit program. Wolves slapp inn 39 mål på 46 kamper i fjor, som var minst sammen med Cardiff, og med en god oppgradering bakerst er det håp for noen clean sheets og redninger.
Barry Douglas – (5.0m)
Han er etter min mening det mest spennende Fantasy-valget i dette laget. Fem mål og 14 assist forrige sesong, noe som er helt vilt for en forsvarsspiller. Til 5.0 er det en risiko som kan være verdt å ta, og jeg forstår godt de som inkluderer han i laget sitt.

Diogo Jota – (6.5m)
Lagets toppscorer kan spille alene på topp. Kan tidvis få ansvaret for straffer og er oftest det største aktivumet offensivt for de oransje. Mange har merket seg denne karen, og det blir spennende å se om han tar steget, selv om prisen kanskje er i det stiveste laget.

dj169.jpg

Ivan Cavaleiro – (5.5m)
Kan være en mulig dødballjoker som er én million billigere enn kanten på motsatt side, og kun hadde ett målpoeng mindre forrige sesong.

 

Oppsummering

Vi tror:
1: Det blir en 3-4-3 formasjon i år også.

2: Patricio, Douglas, Coady, Neves, Cavaleiro og Jota er det viktigste brikkene.

3: Douglas har et stort ansvar på dødballer, sammen med Cavaleiro,

4: Wolves har en vane å rullere på straffetakerne i laget. Dog er Jota eller Neves dem som mest sannsynlig tar straffene.

Ulvene blir spennende å følge med på, og det blir interessant å se om spillerne som presterte i fjor tar steget.

Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Wolverhampton og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.