Fantasy-detektiven: Fulham

Skrevet av Espen Nesse

Fulham er tilbake blant eliten. Med seg i ryggsekken denne gangen er en av Englands største talenter og Fantasy-gull som har gått under radaren.

 

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre, og vi starter med klubbene hvor det har vært størst endring. Neste ut: Fulham. Etter fire år i Championship er klubben endelig klar for fotball på øverste nivå.

Du kan lese våre andre dypdykk her:
Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Slavisas drømmefotball

Slavisa Jokanovic er kjent for en offensiv spillestil. Enkelt sagt: Flest mulig skal frem i banen, og dette førte til 79 mål forrige sesong. Jokanovic favoritt-taktikk er 4-3-3, med svært offensive backer og såkalte innoverkanter.

Fulham hadde i fjor et snitt på 57,6 prosent ballbesittelse, og mye av grunnen til dette var konstant høyt press, og et ønske om å gjenvinne ball. Det er en spillestil som er vanskelig å få til i PL, spesielt med et Championship-mannskap, og det blir spennende å se hvordan de tilpasser seg dette nivået.

 

Pre-season

Først ble Crawley Town slått 4-2 etter mål av Kati, Ayite, Djalo og Kebano. Målfesten ble etterfulgt av 0-0 mot Reading og 0-3-tap mot Fenerbache. En svært variabel Fulham-sommer så langt, men det jobbes hardt på styrerommet med å forsterke troppen.

Låne-bonanza fra i fjor resulterte i at troppen er ekstremt tynn, og Slavisa har en jobb å gjøre. Spillere som på vei inn er David Lopez og Fabri. Lopez hentes i så fall fra Espanyol, og kan spille både midtbane og back, men er mest komfortabel som ballspillende midtstopper. Fabri er en utfordrer til Bettinelli på keeperplass, og et bud på seks millioner euro skal være godtatt av Besiktas. Vi får følge med.

Det forventede laget

Keeper: Bettinelli – (4.5m)

I utgangspunktet anbefaler vi ikke hente keeper herfra, selv om Betinelli er en keeper med god rekkevidde. Situasjonen er svært usikker, og det finnes en rekke andre spennende keepere til 4.5m

Forsvar:

Christie skal prøve å ta opp hansken etter Fredericks. I utgangspunktet en svært offensiv back. Slavisa nevnte i januar at han kan få tid på høyreving. Med Kebano som eneste konkurrent, er det ikke usannsynlig at Christie får prøve seg. Følg med her.

Midtstopperne blir Odoi og Ream. Sistnevnte bankers, men vi ser ikke noen av dem få noe særlig med offensive poeng, og defensivt er vi som nevnt tvilende til laget. Dette forsvaret hadde færrest «interceptions» i Championship og det er et dårlig utgangspunkt for bonuspoeng.

På venstrebacken finner vi nykomlingen Le Marchand, men vi er veldig usikker på om han fyller tomrommet etter fjorårets lån, Matt Targett. I treningskampen mot Reading virket han ukomfortabel, og kom mer til sin rett som stopper.

 

Midtbane:

Midtbanen er deres sterkeste lagdel. Tom Cairney spiller alt. Fulhams svar på Luka Modric. Vi kommer mer tilbake til han. McDonald beholder sin dype rolle sentralt, mens Stefan Johansen nok må vike til forsterkning Jean Michael Seri. For et snaut år siden var han nesten klar for en overgang til Barcelona, men det kollapset og Seri ble værende i Nice etter den fantastisk 16-/17-sesongen.

70011305

Seri er en fysisk sterk boks-til-boks spiller, og med han på laget vil Cairney få mulighet til å gå enda høyere opp i banen, da Seri er mer defensivt orientert enn nordmannen er.

 

Angrep:

Trioen i front er spennende. Spesielt om Mitrovic kommer inn. Han var på lån i klubben i fjor, og er sterkt linket. Vidunderbarnet Ryan Sessegnon er bankers på venstrekant, og på den andre kanten finner vi Kebano. Som midtspiss er Kamara plassert inntil videre.

 

Dermed ser vi for oss dette:

rfrf

Fantasy-kuppene

Kampprogrammet er helt greit innledningsvis, så det er lov å kjøpe seg en Fantasy-billett på Fulham-toget.

 

Tom Cairney (5.0m)

Kaptein og mest sannsynlig straffeskytter. Helt sentral i laget, og meget fint priset. Matchvinner i play-off finalen mot Aston Villa, og Fulhams store helt.

Nøkkeltall: I sesongen 16/17 scoret Cairney 12 mål og assisterte ti ganger. I 17/18 endte han på fem av hver, noe som er hans svakeste på flere år. Cairney var dog ofte 3. sist på ballen og skapte hele 64 sjanser selv. De underliggende talla kan tyde mot en potensiell bonusmagnet. Han hadde i fjor en pasningssikkerhet på 91.3 prosent, og et snitt på 80 pasninger per match som var best i ligaen. Se opp!

 

Ryan Sessegnon (6.5m)

Fra sesongåpning til nyttår spilte Sessegnon venstreback, men da Targett kom på plass fra Southampton, ble unggutten skjøvet opp. I 2018 kom 11 av 15 mål for 17-åringen. Vi kan nesten garantere at Sessegnon ikke blir venstreback nå, fordi han er klart best lengre frem i banen. Dog er det tøft for en 17-åring å ta det det gigantiske steget fra Championship til PL.

Nøkkeltall: Selv om han endte på 15 mål sier “expected goals”-tallene at han “burde” scoret ti. Han hadde “kun” et skudd hvert 71. minutt, og det vil trolig bli lite bonuspoeng ettersom han har en pasningsprosent på 71. “Wait and see”-spiller.

 

Aleksandar Mitrovic – ikke prissatt.

Det kommer an på prisen, Fantasy holder igjen for å se hvor han havner, men hvis det blir 6.0 er han aktuell som “3. spiss”. Pøser inn mål for Serbia og er kanskje i sitt livs form. I Fulham fikk han det til forrige sesong, og selv ønsker han en overgang til Craven Cottage.

Nøkkeltall: Med skudd mot mål hvert 20. minutt er han en stadig måltrussel. Harry Kane (hvert 16. minutt) var den eneste i de to øverste divisjonene som hadde et bedre snitt. Mitrovic er en spiller med temperament, men kun tre gule i Fulham i fjor tyder på at han kanskje har roet seg litt.

 

Aboubakar Kamara (4.5m)

Skulle det vise seg at Kamara får fast plass, er prisen nydelig. Spesielt i en 3-5-2-formasjon på Fantasy, med 3. spissen på benken. Spillende spisser til 4.5 er gull.

Med Mitrovic inn, kan Kamara flyttes ut på vingen, og han er fort et bedre alternativ enn f. eks Quaner i Huddersfield som var populær i fjor.

Nøkkeltall: Kamara har scoret syv mål på åtte starter. Han sendte avgårde et skudd hvert 27. minutt forrige sesong, men mistet noe teft da Mitrovic tok midtspissplassen utover i sesongen.

 

Oppsummering

Vi tror:

 

  1. Fulham vil fortsette i en 4-3-3. Trolig litt mer defensivt orientert enn i Championship.
  2. Laget vil fortsette med svært offensive backer, som igjen tillater innoverkanter.
  3. Tom Cairney er underpriset. Om han fortjener en plass i laget kommer litt an på oppsettet, men 5.0 er bra.
  4. Det vil komme inn nye spillere. Troppen er i dag altfor tynn. Det mest aktuelle er keeper, venstreback/midtstopper, spiss og høyrekant.
  5. At dette blir dødballtakere:

Straffer: Cairney
Cornere: Johansen/McDonald

Frispark: Johansen, McDonald, Cairney

 

Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Fulham og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.