Fantasy-detektiven: Cardiff

Skrevet av Fantasyentusiasten

Waliserne er endelig tilbake. Vi har snoket på nyopprykkede Cardiff, og der er det flere luringer som er mulig å ha på FPL-laget.

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre, og vi starter med klubbene hvor det har vært størst endring. Neste ut: Fulham. Etter fire år i Championship er klubben endelig klar for fotball på øverste nivå.

Du kan lese våre andre dypdykk i Fantasy-detektiven her:
Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Ringreven

Neil Warnock har på 38 år vært trener i 15 forskjellige lag. Dette er tredje gang Warnock tar et lag opp fra Championship: Sheffield United i 2005/06, Queens Park Rangers i 2010/11 og nå Cardiff. Han har enten rykket ned eller blitt sparket i hver eneste klubb han har trent i den øverste divisjonen. Siste klubb i PL var Crystal Palace i 2014, hvor han fikk sparken etter et halvt år da laget lå på nedrykksplass.

 

Slik er Cardiff

Warnock eksperimenterte med flere formasjoner forrige sesong: 4-1-4-1, 3-4-3 (som fort ble 5-3-2), 4-2-3-1 og 4-3-3. Cardiff spilte siste deler av sesongen i en 4-3-3-formasjon, og til dels 4-2-3-1.

Det vil ventes rotasjon på flere av spillerne til Warnock. 32 spillere bidro for Cardiff i løpet av forrige sesong, og kun Bamba, Hoilett og keeper Etheridge spilte over 40 matcher.

Keeper

Neil Etheridge er som nevnt bankers på laget. 28-åringen spilte en viktig rolle for Cardiff i fjor, og den 1.88-lange sisteskansen er en viktig brikke for Warnock.

Forsvar:

Bakover er det store sterke Sol Bamba (46 kamper i fjor) som styrer, sammen med makker Sean Morrison (38 kamper). På henholdsvis venstre- og høyreback er det Joe Bennet (23 kamper) og Lee Peltier (27 kamper) som befinner seg.

Midtbane:

Joe Ralls (37 kamper) er fast sentralt på midten og er fus på indirekte frispark, cornere og straffer. Cardiffs svar på Luka Milivojevic i Crystal Palace.

Sammen med ham er boks-til-boks-spilleren Callum Patterson (32 kamper), som forrige sesong vartet opp med ti mål, i tillegg til fire assist. Alle hans mål kom fra innenfor 16-meteren, og det bare på 51 forsøk. Det gir han en uttelling på 19,6 prosent. Det er bedre enn spillere som Leroy Sané og Eden Hazard hadde forrige sesong.

Junior Hoilett (46 kamper) og Nathaniel Mendez Laing (38 kamper) tar kantplassene, og de sto til sammen for 15 av Cardifs mål i fjor.

hoilett_leeds_169

Aron Gunnarson (20 kamper), Loic Damour (27 kamper), Marko Grujic (13 kamper) og Craig Bryson (22 kamper) rullerte på de resterende plassene på midten. I tillegg har fleksible Bruno Ecuele Manga (35 kamper) både spilt stopper og høyreback.

Spisser:

Danske Kenneth Zohore (36 kamper) er deres spydspiss, og i fjor ble det ni nettkjenninger. Nå har Cardiff også kjøpt Bobby Reid, som dunket inn mål for Bristol Rovers i fjor. Han utfordrer både Zohore og vingene om en plass på laget.

Forventet Lag: 4-3-3

 

     Etheridge

     Bennet – Morrison – Bamba – Peltier

  Patterson – Gunnarson – Ralts

     Reid  –     Zohore  – Hoilett

 

      Fantasy-kuppene

Over til det viktigste, Fantasy. Det er flere som kan vurderes:

Neil Etheridge (4.5m)

Slapp kun inn 37 mål, som er ett mer enn Wolverhampton-keeper John Ruddy og han hadde færrest i Championship. Etheridge kan være en mulig rulleringskeeper. Han holdt nullen 19 ganger på 45 kamper, men det var først og fremst på grunn av et meget solid forsvar. Etheridge hadde kun 99 redninger i 2017/18, noe som gir et snitt på cirka to redninger per kamp. Det blir ikke like rolig denne sesongen.

JS127757273

Sol Bamba (4.5m).

Han er selve hjertet i forsvaret, og den eneste Cardiff-spilleren på “PFA Championship Team of The Year”. Ifølge Fantasy Football Scout hadde han 445 klareringer, taklinger og blokkeringer i fjor. Han hadde også 116 vellykkede taklinger, som lover bra for bonuspoengene når Cardiff holder nullen. Forrige sesong ble det også fire mål og en assist på stopperbautaen.

I tillegg verdt å nevne Peltier til kun 4.0m. Spiller fast, men bidrar ikke til mye målpoeng. Likevel en fin spiller å ha på benken, men han er i fare for å miste plassen dersom Cardiff henter noen nye spillere.

Junior Hoilett(5.5m)

Et veldig spennende valg til 5.5m hvis Cardiff får flyt fra start. Tar en del dødballer. Ni mål og 11 assist i fjor. Dere husker han kanskje igjen fra Blackburn og QPR, og han kan se fantastisk ut til tider, før han så plutselig forsvinner helt.

Kenneth Zohore (5.0m): Skal være førstevalg på topp enn så lenge. Stor “target-man” som jobber og sliter på topp. Kan være en billig “3. spiss”. Kan dog miste plassen dersom Cardiff henter en ny spiss (sterkt linket til Salomon Rondon).

Kenneth-Zohore-Cardiff-for-Echo-6

Bobby Reid (5.5m): Ny spiller som kommer fra Bristol City. Midtbanespiller som var spiss i fjor, og scoret 19 mål. Han vil enten utfordre en av kantene, være spiss, eller spille like bak Zohore. Han kan være et kupp.

Oppsummering

Vi tror:

 

  1. Det vil mest sannsynlig bli spilt en 4-3-3 eller 4-2-3-1 formasjon.
  2. Hoilett, Ralls, Morrison og Bamba vil være fast på laget uansett, og er de mest spennende sett med FPL-øyne.
  3. At det er stor mulighet for rotasjon mellom flere spillerne, noe vi har sett Warnock gjøre før.
  4. At dødballene trolig blir fordelt i denne rekkefølgen :

Straffer: Ralls, Reid, Hoilett

Direkte Frispark: Hoilett, Ralls, Mendez-Laing

Cornere og indirekte frispark: Ralls, Hoilett, Murphy

  1. Warnocks fleksible bruk av spillere, kan gjøre at vi får “out of position”-spillere. Eksempel på dette er nevnte Patterson som ble flytta opp fra forsvar til midtbanen i fjor og endte opp med 11 mål og fire assist. La oss håpe vi får en lignende situasjon i år.

Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Cardiff, og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.