Fantasy-detektiven: Watford

Skrevet av FPL Piglet

Flere nøkkelspillere må stå frem nå som Richarlison har dratt. Her er spillerne vi tror blir den nye vinen på Vicarage Road.

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Neste lag ut: Watford.

Her kan du lese våre andre dypdykk i Fantasy-detektiven:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Pre-season

The Hornets er kjent for høyt press og en aggressiv spillestil. I laget har de angrepsvillige backer, og mye av spillet går langs sidene. Foretrukket formasjon er 4-2-3-1, og deres svakhet er kontring i mot.

I dette sommervinduet har manager Javi Gracia hentet noen spillere med det formålet å skape større dybde i troppen. Vi mener venstreback Adam Masina (4.5), høyreback Marc Navarro (4.5) og venstreving Ken Sema (5.0) er tiltenkt roller som rotasjonsspillere.

Samtidig har FPL-”legenden” Ben Foster (4.5) blitt hentet inn for å vokte buret, og Gerard Deulofeu (5.5) er hentet permanent fra Camp Nou. Begge går rett inn på Watford-laget.

West Bromwich Albion v Tottenham Hotspur - Premier League

I skrivende stund har de gule og sorte spilt to treningskamper.

Det ble 1-1 mot FC Köln, etter scoring av ringreven Andre Gray. Richarlison med assist. Watford styrte store deler av førsteomgangen, og burde ledet til pause. Spesielt Andre Gray gjorde en god figur. Slik så laget ut i de to omgangene:

1:

  Foster

 Janmaat – Cathcart – Kabasele – Masina

       Capoue (C)

  Sema – Hughes – Pereyra – Richarlison

        Gray

2.:

           Gomes

    Femenia – Mariappa – Britos – Holebas

         Wilmot – Hoban

         Lukebakio – Sinclair – Success

           Deeney (C)

 

Virker opplagt at laget i 1. omgang er noe i nærheten av et toppet lag.

Mot Düsseldorf noen dager senere endte det med 3-1-seier. Også her burde Watford vunnet med større margin. Success, Deeney og Sinclair sto for scoringene. Gray, Janmaat og Deeney noterte seg for målgivende. Jack Rodwell var med som prøvespiller.

 

  1. omgang:

      Bachmann

   Navarro – Prödl – Kabasele – Masina

  Hughes –  Hoban – Capoue – Pereyra

         Gray – Success

 

  1. omgang:

 Dahlberg

Janmaat – Mariappa – Cathcart – Holebas

  Sema – Wilmot – Rodwell – Lukebakio

       Deeney – Sinclair

Det forventede laget

Slik tror vi laget vil se ut når Premier League starter:

Keeper:

Ben Foster tar over for en aldrende Gomes i mål. Det har vært altfor mye rot på keeperplassen de siste årene, og Foster gir forhåpentligvis en trygghet som har vært savnet på Vicarage.

Forsvar:

Bakerst er det stor kamp om plassene. Janmaat og Navarro kjemper om høyrebacken. Kunne også nevnt Kiko, men vi tror det er større sjanse for at han får en back up-rolle mer offensivt i banen.

Prödl tar trolig midtstopperplassen ved siden av Kabasele, men Cathcart kommer inn ved skade, og på venstrebacken skal Mesina kjempe mot en aldrende Holebas.

To spillere som forsåvidt er like hverandre. Begge får utrolig mye gule kort, er relativt svake til å posisjonere seg, men friske offensivt. Zegelaar kunne også vært nevnt, men han er ingen favoritt hos Graci, og kan fort bli solgt eller lånt ut denne sommeren.

Midtbanen:

Sentralt på midten finner du Doucouré og Capoue, som bytter på å være “sittende” og “boks til boks”-midtbanespiller. Begge er gode til å beregne løpene sine, og har krutt i støvelen. Nathaniel Chalobah kjemper også om en plass sentralt på midten. Da vil det i tilfelle bli Capoue som ryker ut av laget.

Angrep:

Offensivt vil det merkes at Richarlison er borte, men Graci håper nok at Pereyra og svenske Ken Sema skal dekke litt av dette tomrommet på venstre side. På motsatt flanke finner man Deulofeu og midt mellom disse to har du Hughes, som på slutten av fjorårssesongen visste hva som bor i ham.

Andre Gray har spilt godt i pre-season og ser ut til danke kaptein Deeney ut av laget som midtspiss.

Dermed får vi noe slik, p.dd:

 

 Ben Foster

Janmaat – Prödl/Cathcart – Kabasele – Holebas/Mesina

    Doucouré – Capoue

        Deulofeu – Hughes – Pereyra

     Gray

 

Fantasy-kuppene

Ben Foster – (4.5m)

Etter 12 strake sesonger i Premier League, så det mørkt ut for burvokteren da West Bromwich endte desidert sist på tabellen. Heldigvis kom Watford på banen, og et bud på 3 millioner pund var nok til å sikre seg engelskmannen.

Foster er en favoritt blant mange fantasy-spillere og har tidligere vist hva han er god for. I seks av sesongene han har spilt PL-fotball har han sanket over 100 poeng. Forrige sesong endte han på 123 med ti clean-sheets og 11 bonuspoeng. Med Foster i buret for “The Golden Boys” tror vi det blir flere enn fjorårets ni clean-sheets denne sesongen.

Christian Kabasele – (4.5m)

Om ikke et “kupp”, så er den 27 år gamle belgieren det sikreste kortet i The Hornets’ bakre rekker. Passer først og fremst om du skal bruke wildcard tidlig, da Watford har Brighton hjemme, Burnley borte og Palace hjemme i de tre første. Det går an å ta en sjanse, men jeg forstår godt om du dropper Watford defensivt. De er ikke tradisjonelt sett et lag å stole på – for å si det mildt.

Gerard Deulofeu – (5.5m)

Spanjolen som tidligere har spilt for Everton, Barcelona og AC Milan har ikke fått den karrierestigen mange så for seg. 24-åringen er nå hentet inn dørene på Vicarage Road på permanent basis etter forrige sesongs lån.

watford-goaleede

Til prisen av 5.5 er det mange som har fått øynene opp for den dribleglade vingen. Han kommer til å spille fast, og har vist at han kan skape problemer for motstanderen. Potensielt røverkjøp, men oftest en Fantasy-luring det er vanskelig å treffe de rette kurvene på.

Andre spillere på blokka er Will Hughes (5.0). Spiller fast og kan være et fint alternativ til den 4. eller 5. midtbaneplassen på ditt Fantasy-lag, og Andre Gray (6.0). Sistnevnte har gjort det skarpt i pre-season, og har foreløpig gjort spissplassen til sin. Ville likevel ventet. Sannsynligheten for at Gray og Deeney spiser minutter fra hverandre er stor.

Oppsummering

Vi tror:

  1. Watford kommer til å stille i en 4-2-3-1 formasjon med offensive backer og innoverkanter.
  2. Det vil bli rullering både på backplass, i midtforsvaret, på kanten og på topp.
  3. Ben Foster styrker forsvaret og muligheten for clean sheet-poeng.
  4. At Watford vil fortsette i samme gate: Litt uforutsigbare og rufsete, men artig å se på.
  5. At dødballene blir fordelt på denne måten, i prioritert rekkefølge:

Straffer: Deeney, Cleverley, Gray

Direkte frispark: Holebas, Deulofeu

Korridor og cornere: Holebas, Cleverley, Capoue

 

Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Watford, og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Og har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.