Fantasy-detektiven: Everton

Skrevet av FantasyEntusiasten

Everton har store ambisjoner denne sesongen, og med nydelig program fra start er det flust av fristende alternativer.

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Neste lag ut: Everton.

Her kan du lese våre andre dypdykk:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Pre-season

Allerede i november i fjor, ved to anledninger, forsøkte Everton å hente Marco Silva til klubben. Men de ble ikke forent før nå.

Vi kjenner Silva fra sin tid i Hull og Watford, med varierende resultater. Han er kjent for å ha en god struktur i bakre ledd, samtidig som han spiller en offensiv og publikumsvennlig fotball, med høyt press.

tbf15a47.jpg

Da portugiseren tok over et nærmest fortapt Hull i januar i fjor, hadde laget tatt 13 poeng og holdt nullen en gang. De neste 18, ledet av Silva, resulterte i 21 poeng og fire “clean sheets”.

Disse kom bla. a mot Manchester United (0-0) og Liverpool (2-0). I Watford fikk han en fantastisk start, men laget gikk raskt tilbake til det “normale” Watford, med varierende resultater. Likevel fikk vi se et glimt av hvor artig Silva-fotball kan være, og dette har nå overbevist Everton-styret om at han er rett mann.

 

Det forventede laget

Nyinnkjøpte Richarlison vil ta en av kantrollene. På den andre siden står det mellom Walcott, Bolasie og Lookman, og vi tror førstnevnte tar plassen. Lookman har vært linket bort, men Silva er klar på at han vil beholde: “The most important thing is Lookman is our player, he is an Everton player and I want Lookman to stay in our squad.”

Kan bli en spennende midtbanespiller til 5.5m, hvis han jobber seg inn, men det er tøft.

Foreløpig vil en forventet toppet 11-er se slik ut:

gt
4-2-3-1

 

Pickford er ubestridt nummer én. Kan være et godt fantasyvalg etter hvert, men usikkert hvorvidt han starter GW1, etter lang ferie pga. sen VM-deltakelse.

Baines og Coleman tar backene i Everton – i år igjen. Vi kommer mer tilbake til dem.

En midtstopperplass tar Keane, den andre er en kamp mellom Williams, Jagielka og Holgate – eventuelt en nykomling.

Per i dag er det Holgate som er Silvas favoritt, og han kan være en spennende 4.5-spiller å se mot. Williams og Jagielka må nok finne seg i å ha benkeroller.

Defensivt på midten finner vi Schneiderlin og Gana Gueye. Veldig solid duo dette.

Den offensive kvadruppelen er meget interessant, og det er flere solide navn. På høyre vil nok Walcott gå inn, men med hans skadehistorikk blir det nok av spilletid på reservene Bolasie og Lookman – om sistnevnte ikke selges.

På den andre kanten finner vi 500-millionersmannen Richarlison. Han starter nok alt som er, og er et spennende Fantasy-valg, vi snakker mer om straks.

I 10-rollen finner vi islendingen. Gylfi kan bli en sentral brikke i dette laget, og blir spennende å se om han kan finne tilbake til sitt gamle jeg. Klaassen – som ville vært hans erstatter ved slitne bein – er heftig linket bort fra laget. Nå er det trolig Mirallas som er back up.

På topp får vi Tosun, og han kommer til å få en del tillit. Kan bli riktig så spennende å se hva han kan få til for de blå nå.

 

Fantasy-kuppene

Både i Hull og Watford startet Silvas lag i 100. Vi tror at portugiserens ankomst vil ha god effekt på gjengen fra Merseyside. I tillegg har de et nydelig kampprogram. På de første åtte GWs møter de kun Arsenal av “topp 6”-laga, samt fine hjemmekamper mot Huddersfield, Fulham og West Ham. Dette gjør at man fort bør ha minst en blå karamell på laget.

FPL-legendene Seamus Coleman (5.5m) og Leighton Baines (5.5m) er høyaktuelle.

Spørsmålet er hvem man skal gå for.

Coleman er mer målfarlig i åpent spill, mens Baines er på dødballer. Tidligere foretrakk jeg Baines pga. dette, og at han tok straffer. Nå har han trolig mistet retten, og er mindre aktiv offensivt. Derfor vil jeg si at Coleman er mannen. Baines plass virker også å være truet, ettersom Everton har prøvd seg på Celtic-talentet Kieran Tierney og Lucas Digne.

Richarlison (6.5m)
Kun Mo Salah og Christian Eriksen hadde flere skudd på mål forrige sesong. Uten tvil en Marco Silva-favoritt og vil være bankers på laget. Hadde en varierende sesong i fjor. Han startet fantastisk, men dabbet av etterhvert.

Ederson Given

Det var likevel under portugiseren at brasilianeren blomstret. I de tretten første kampene noterte han seg for ti målpoeng (fem mål og fem assist). De resterende 25 kampene, gikk tråere, med sørgelige 0 mål og tre assist.

En ting du kanskje ikke visste er at Richarlison hadde dobbelt så mange headinger på mål (24) enn noen annen FPL-midtbanespiller i fjorårssesongen, så det er bare å glede seg når Gylfi skal slå sine presise dødballer.

Cenk Tosun (7.0m)

I slutten av forrige sesong begynte den tyrkiske landslagsspilleren virkelig å finne formen. Fem mål på de siste syv kampene, hvorav fire av de kom på tre kamper. Det ser ut til at han blir “the main man” på topp, og vil trolig ta straffer. Til 7.0, og en hel pre-season til å bli bedre kjent med laget, kan dette være et potensielt røverkjøp.

Oppsumering

Vi tror:

  1. Vi tror Marco Silva vil gi Everton et løft, både defensivt og offensivt.
  2. Endringene i laget vil ikke bli store, og  Everton vil stille opp i en 4-2-3-1.
  3. Gode gamle Baines og Coleman, sammen med Richarlison og Tosun, er de mest spennende valgene.
  4. Richarlison ville fortsette å være et stort aktivum. Spørsmålet er effektiviteten.
  5. At dødballene blir fordelt i denne rekkefølgen:

Straffer: Tosun, Gylfi, Baines

Cornere og indirekte frispark: Gylfi, Baines

Direkte frispark: Sigurdsson, Baines, Tosun