FantasyFans-guide; Slik roterer du forsvaret

Skrevet av Fantasygemal

Vi har gjort et dypdykk inn i rotasjonsverden, for å se hvordan du enklest mulig kan spare penger.

100 mill. går fort unna, og vi er avhengig av å finne billige løsninger om regnestykket skal gå opp. Her er noen tips og triks fra oss i Fantasyfans for å lykkes.

 

Slik fungerer det!

Konseptet er enkelt: finn defensive spillere til maks 4.5 mill., og ruller dem internt etter hvem som har best kamp. Ønsket er å maksimere antall poeng på budsjettalternativene og samtidig frigjøre midler til “premiumklassen”.

Gjennom en sesong vil strategien gi tosifret poengsum på benk, men en grei pris å betale for å ha en aktiv tropp. Ofte er det lag av geografisk betingede årsaker som rullerer godt H/B. Man.Utd/Man.City, Liverpool/Everton og Arsenal/Spurs er eksempler, men dem lønner det seg ikke rullere. Det finnes uansett nok av muligheter.

 

Keeperrotasjon

Starter bakerst: Tradisjonelt sett er 9.5 mill. – eller billigere – det optimale budsjettet totalt på keeperplass. To løsninger går igjen:

A: En keeper i “premiumklasse”, til 5.5, som brukes hver kamp, som kombineres med en ikke-spillende 4.0-keeper.

B: To keepere til 4.5, som rulleres etter “grønne” kamper. Jokeren er å finne keepere med hjemmekamp annenhver runde. 60 prosent av alle clean sheets (CS) plukkes på hjemmebane, og tallet er jevnt hver sesong.

Personlig foretrekker jeg “B”. Premium-valgene vil ende opp med 20-30 flere CS-poeng, men budsjettkeeperne kompenserer ved å samle poeng for saves og bonus.

Forsvarsrotasjon

I forsvar er det flere måter å rotere på. Det mest vanlige er to “premium”-spillere til 5.5-6.5m som spiller alt, og så rullere en plass mellom to spillere til 4.5m. I tillegg har du en spiller på benken til 4.0m.

I årets FPL-utgave finner vi “4.5-startere” i 12 av 20 klubber. Utenom “topp 6”-laga er det kun Burnley og Leicester som ikke har 4.5-spillere som forventes å starte.

Først ut: Crystal Palace. Laget ticker flere bokser enn på lenge. Fine fixtures, flere spilleralternativ og en defensiv filosofi. Førstekeeper av Vicente Guaita (4.5) og Wayne Hennessey (4.5) er interessant. Mye tyder på at det blir Guaita, men Hodgson liker Hennessey godt. Vi følger situasjonen tett i pre-season.

Høyreback Wan-Bissaka (4.0) er trolig fast når GW1 starter. På midtstopperplass finner vi Tomkins (4.5). En uhyre bra mann på dødballer.

Muligheter: Guaita/Hennessey, Wan-Bissaka og Tomkins.

Large.jpg

Southampton

Southampton peker seg ut. Cedric (4.5) har fått et prisfall, og tilbyr et offensivt potensial. Den keeperen av Gunn og McCarthy (begge 4.5) som blir førstevalg er også interessant. Nok en keeperduell vi skal følge i pre-season. Gunn kjøpt dyrt inn, men McCarthy var strålende siste to månedene. Fraser Forster forsvinner nok ut.

Muligheter: McCarthy/Gunn og Cedric.

Bournemouth

I alltid friske Bournemouth var Daniels et alternativ, men klubben har nå bladd opp for venstrebacken Rico. Alternativet blir keeper Begovic og kaptein Francis. Howes menn med pent åpningsprogram, men dessverre ofte “shaky” defensivt.

Muligheter: Begovic og Francis.

Wolverhampton

Wolverhampton suser opp med portugisisk pågangsmot og har flere friske spillere. Rui Patricio (4.5) er fristende. Bautaen Boly er også en mulighet. Bennett (4.0) kunne vært noe, men vi frykter konkurranse fra Batth (4.0). Fire av fem første hjemmekamper er fine på papiret.

Muligheter: Patricio, Boly.

Everton

Everton har et forrykende åpningsprogram. Baines, Keane og Coleman tar tre av fire plasser bakerst, men den siste plassen er ikke avgjort. Yerry Mina er linket inn, men dersom det ikke kommer noen nye får vi en forsvarsspiller til 4.5m. Nærmest nå er unggutten Mason Holgate (4.5).

Muligheter: Holgate og Williams.

West Ham

West Ham har Fabianski. Polakken blant keeperne som ender opp med flest redninger hver sesong. I laget har vi rekordkjøpet Issa Diop (4.5), en høyreist midtstopper som vil gå rett inn på laget.

Muligheter: Fabianski og Diop.

Fulham

Fulham var blant lagene med færrest “interceptions” i fjorårets Championship. Inn i år har le Marchand (4.5) og Fabri (4.5) kommet, men dette forsvaret er dessverre ikke allverdens p. dd. Om du skulle valgt noen er det bautaen Ream (4.5), som er mest solid, og han spiller omtrent alt.

Muligheter: Fabri og Ream.

Watford

Watford nevnes av mange før sesongstart. Normalt sett ikke til å stole på defensivt, men Foster gjør at mange vender det andre kinnet til. Også mulig å gå for Kabasele om man ønsker en sikker starter. Resten i den forsvarsrekken er usikker mtp. spilletid på grunn av stor bredde.

Muligheter: Foster og Kabasele.

I tillegg har du tre relativt defensivt orienterte lag, som dessverre får våre FPL-sjanser spolert på grunn av tøft åpningsprogram:

–  Brighton fungerte stort sett som revefôr for topplaga i fjorårssesongen, men var sterke hjemme. Laget endte opp med ti CS. Muligheter: Dunk, Duffy og Ryan.

– Newcastle: sterke hjemme hvor syv CS kom i fjor. Ingen utenfor “topp 6” hadde flere hjemme. Muligheter: Yedlin og Dummett.

– Huddersfield blant ligaens mest defensivt orienterte lag. Muligheter: Lössl, Zanka, Schindler.

Rulleringsfasit

Her er noen konkrete rotasjonsløsninger:

Bournemouth og Crystal Palace.
Minst ett av lagene har hjemmekamp hver runde hele sesongen. Og utenom GW2, som er uggen, kan man rullere dem fint frem til landslagspause nummer to før GW8 – og innen det har du nok brukt wildcardet.

Aktuell rullering:

  • Begovic og Guaita/Hennessey.

Illustrert her. Store bokstaver for hjemmekamp, små bokstaver for bortekamp og skala fra 1-5, hvor 1 er “veldig tøff” og 5 er “veldig fint”.

bmout palace

Bournemouth rullerer også med WH.

  • Begovic- og Fabianski:

bmout westham.png

Southampton og West Ham sikrer deg fine hjemmekamper mot BUR, BOU, LEI, WOL og BHA de første fem rundene, så hvis du som mange andre planlegger et relativt tidlig wildcard kan dette være en spennende løsning.

Aktuelle rulleringer:

  • McCarthy/Gunn/Forster og Fabianski
  • Cedric og Diop
    Soton- og West Ham-rotasjon:

soton west ham

Crystal Palace kan supplere godt med Watford og Wolves i en keeperrotasjon i sesonginnledningen. Det blir noen bortekamper, men Palace holdt flere CS borte enn hjemme forrige sesong, og derfor noe vi kanskje kan leve med.

Aktuelle rulleringer:

  • Guaita/Hennessey og Foster
  • Guaita/Hennessey og Patricio

Watford- og Crystal Palace-rotasjon:

watfrd palace.png

Patricio og Gauita kan være en veldig spicy miks.

Wolves og Crystal Palace-rotasjon:

wolves palace.png

Selv om Fulham ikke er helt til å stole på, kan Fabri få en del saves – det samme kan sies om Fabianski.

Fulham- og West Ham-rotasjon:

fulham wham.png

Bare for å gi deg litt inspirasjon og noen tanker på veien. Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående flere av lagene, og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering.