Fantasy-detektiven: Crystal Palace

Skrevet av FantasyEspen

Crystal Palace har et strålende kampprogram i august, og flere veldig interessante fantasy-prospekter.

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Neste lag ut: Crystal Palace

Her kan du lese våre andre dypdykk:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Pre-season

Ringreven Roy Hodgson styrer showet på Selhurst Park, og den rutinerte manageren har klart å føre Sør-London-klubben tilbake på skinner. Ved å innføre enkle premisser som en såkalt stram 4-4-2, og det mange mener er “god gammeldags britisk fotball”, ser de rød, blå og grå stadig bedre ut.

Det blir spennende å se om han får ut det fulle potensialet som ligger i klubben.

roy hodgson

Det forventede laget

Keepere
“The Eagles” har to gode keepere å velge mellom: Wayne Hennesey (4.5m) og Vicente Guaita (4.5m). En vrien situasjon for FPL-managere. Guaita har fått store lovord fra mange rundt klubben, men i fjor uttalte Hodgson at han tidvis liker å rullere keepere etter hvilke styrker de har. Vi tror likevel Guaita blir førstekeeper på sikt, men vi avventer foreløpig.

Forsvar
Her lukter det fantasy-krutt, og på venstrebacken har vi ingen andre enn Patrick Van Aanholt (5.5m), som på Twitter utlyser seg selv som “et fantastisk valg”. Van Aanholt avsluttet sesongen med fire målpoeng og to  “clean sheets” på de fire siste kampene. Denne formen har fortsatt i pre-season, og han har dunket inn flere kasser.

Sentralt finner vi Mamadou Sakho (5.0m) og James Tomkins (4.5m). Begge er spennende valg, men Tomkins lille prisforskjell vipper over i hans fordel. Sakho er kjent for å plukke med seg mye bonuspoeng, men Tomkins har et øye for mål, og scoret blant annet tre mål etter jul forrige sesong.

Large-1.jpg

På høyrebacken har vi et stortalent i Aaron Wan Bissaka (4.0m). Han sikret seg en plass på høyrebacken etter flere skader i fjorårssesongen, og har aldri sett seg tilbake. Han var en viktig bidragsyter på laget som fant flyten. I pre-season har unggutten spilt mye, og det meste tyder på at dette kan bli en fin billigmann å ha på våre Fantasy-lag.

Midtbane
På midtbanen er det en mann som skiller seg ut, Luka Milivojevic (6.5m). Midtbanekrigeren tar både dødballer og straffer, pluass at han har et godt skudd. Etter endt sesong kunne han se tilbake på ti mål, to assist og 21 bonuspoeng. Ellers er det lite på midten som frister, James McArthur (5.0m) kan bli en potensiell billigmann om han fortsetter å spille. Andros Townsend (6.0m) har vært bra i pre-season, men det er så fryktelig mange bom og slurv i siste tredjedel, at det blir bare for frustrerende.

Angrep
Helt fremme har man en deilig boks med blandet drops. Engelsk-ivorianske Wilfried Zaha, tok virkelig et nytt steg forrige sesong. Han er lagets klart viktigste spiller, og det er ikke uten grunn at storklubber innenlands og utenlands er interessert. Forrige sesong ble det totalt 16 målpoeng, og ingenting tilsier at det skal bli mindre nå. Det store spørsmålet er bare hvorvidt han blir i klubben. Forsvinner han, tyder mye på at han blir flyttet ut på vingen.

Ellers har vi Christian Benteke (6.5m). Han har vært i grusom form det siste året, og hans nylige skade gjør han helt uaktuell for et fantasy-lag. Kommer til mye sjanser, men har null selvtillit – tilsynelatende i hvert fall.

Litt lenger ned i prissjiktet finner vi vår kjære nordmann, Alexander Sørloth. Han har fått mye tillit siden han kom i januarvinduet, og han har vært blant dem som har spilt mest i pre-season. Skaden til Benteke kan gjøre at det er verdt ta en sjanse på Sørloth. Det er likevel verdt å ta med at Sørloth fortsatt ikke har scoret et offisielt mål for ørnene.

Vi syns likevel 5m er en fin pris, og et punt på Sørloth kan absolutt forsvares.

Sannsynlig lagoppstilling til GW1:
Guaita
Bissakka – Tomkins –  Sakho – Van Aanholt
Townsend – Millivojevic – McArthur/Puncheon – Schlupp

       Sørloth – Zaha

Fantasy-kuppene

Patrick Van Aanholt (5.5m)
Offensiv, fint program og stor selvtillit. Kanskje ligaens mest offensive venstreback, og den mest målfarlige. Har nydelige underliggende tall, og kan forsvare prisen.

James Tomkins (4.5m)
Et fint billigalternativ til Van Aanholt. Målfarlig og mulighet for “clean sheets”.

Aaron Wan-Bissaka (4.0m)
Et godt alternativ. Trolig mindre målpoeng å finne her enn hos sine kollegaer, men vanskelig å si nei til en forsvarsspiller til 4.0 som spiller fast. En av tre nevnte kommer nok til å være på relativt mange Fantasy-lag fra start. Er trolig fast til han tabber seg ut, eller laget kommer i dårlig form.

Luka Milivojevic (6.5m)
Kan det bli nok en like målrik sesong? Da må Zaha og co. fortsette å være livlig i og rundt motstanderens 16-meter. Kanskje litt for dyr for mange Fantasy-managere, men absolutt mulig at han kan være god verdi ut fra startblokkene.

luka palace.jpg

Wilfried Zaha (7.0m)
Soleklare fantasyvalget fra dette laget, om han blir. Har nå blitt satt opp som spiss på Fantasy, men beregninger viser at det ikke hadde preget sluttsummen hans i fjor nevneverdig fordi klassifiserte spisser lettere får bonus. Har sett veldig bra ut pre-season, og fikset mange av straffemåla til Milivojevic. Kan den gode formen fra fjorårsesongen fortsette? Vi i FantasyFans har stor tro på at Zaha leverer også denne sesongen.

Oppsummering:

1. Det blir 4-4-2 i år også med Zaha på topp fra start – om han blir.
2. At Wan-Bissaka til 4.0 kommer til å starte første serierunde.
3. En av Wan-Bissaka, Tomkins og Van Aanholt, samt Milivojevic og Zaha er de mest spennende fantasy-valgene.
4. At dødballene blir fordelt på denne måten, i prioritert rekkefølge:
Straffer: Milivojevic
Cornere: Milivojevic, Townsend, van Aanholt
Korridor: Milivojevic, Townsend.
Direkteskudd: Milivojevic, Townsend, van Aanholt.

Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Crystal Palace, og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Og har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.