Fantasy-detektiven: Bournemouth

Skrevet av Espen Nesse

Bournemouth spiller deilig offensiv fotball og har flere interessante Fantasy-spillere, men en nykomling setter kjepper i hjulene.

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre, og vi starter med klubbene hvor det har vært størst endring. Neste ut: Bournemouth.

Du kan lese våre andre dypdykk i Fantasydetektiven her:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Angrepsvillige

Eddie Howes reise med Bournemouth siden han overtok i 2009 er imponerende. I første halvår berget han klubben fra nedrykk, til tross for at de startet med -17 poeng. Året etter var det rett opp i League One, før han i Januar 2011 valgte å ta over Burnley. To måneder inn i sin tredje sesong på Turf Moor vendte han tilbake til sørkysten. To opprykk på tre sesonger sørget for PL.-fotball for “The Cherries”, som nå er på øverste nivå for fjerde år på rad.

37982880_647760878914903_5332250847726272512_n
Bli med i vår Fantasy-liga hos Fansbet HELT GRATIS! Hovedpremie: Tur til Liverpool/Manchester for å se kamp – Månedsvinner: 1000 kr!

 

I PL har Bournemouth vist at man kan nå langt med “team spirit”. Det er ikke fokus på individualiteter, men på laget som skal legge ned 100 prosent. Fotballen til Howe går ut på å skape så mange sjanser som mulig, noe som gjør Bournemouth til et svært angrepsvillig lag.

Som regel stiller de stripkledde med formasjonen 4-4-1-1, så sant Howe har alle menn intakt. Når ballen er i laget ser formasjonen mer ut som en 2-3-1-3-1, fordi vingene og backene hurtig beveger seg oppover. Mistes ballen skal den vinnes tilbake med en gang, som kan gjøre at Bournemouth ofte blir straffet og slipper inn en god del.

 

Pre-season

Howe har hatt hele spillertroppen tilgjengelig siden første match mot Sevilla 14.juli. Ingen har vært i VM, noe som er en stor fordel med tanke på psykisk og fysisk belastning. Likevel er Stanislas – som vanlig – ute med en skade, som gjør han usikker til seriestart.
Sevilla: 1-1. Ibe (Mousset).

Levante: 4-3. Defoe (Fraser), Simpson (Mahoney), Cook og Hyndman (Francis).

Bristol City: 1-1 King.

Nottingham: 0-2

Noe varierende lagoppstillinger som det alltid er på denne tiden. To siste kamper ble også spilt over to dager. Howe er tilsynelatende opptatt av å få alle i gang, men spisser det nok mer til i en av de to siste kampene mot Betis og Marseille.

På overgangsfronten har venstreback Diego Rico kommet inn for over 100 millioner kroner. I tillegg har David Brooks skrevet under fra Sheffield United. Ingen fast inventar i Championship i fjor, men bidro med tre mål og fire assist på ni starter. Er en offensiv midtbanespiller som passer inn i Howes fotball med god dødballfot, gode gjennombruddspasninger og herlig innsats.

Diego Rico er en kortsanker og kommer med en tre kampers suspensjon. Karret med seg fire målpoeng i Leganes forrige sesong og gjør at Daniels ikke lenger er noe soleklart alternativ i klubben. For øyeblikket er ingen av disse nykomlingene aktuelle, men Brooks til 5.0m kan vise seg å være spennende.

Det forventede laget

gt.png

Keeper: Asmir Begovic 4.5m; spilte samtlige minutter i fjor, og vil etter all sannsynlighet gjøre det samme i år. Bankers å ha på laget, og som vi så i 2013 kan han også score mål! Arthur Boruc er en helt OK reservekeeper, og var mannen som slapp inn målet til Begovic. Artig og godt keeperpar dette.

Forsvar: Bournemouth slapp inn 61 mål og hadde bare seks kamper uten mål i mot. Det frister ikke med noen defensive her. Ake og Cook spiller stoppere, Francis vs Smith på høyre og Daniels vs Rico på venstreback. Kan spille med tre bak, da tar Francis siste stopperplass og Daniels/Rico venstre vingback.

Midtbane: Spilleren med flest minutt i fjor var Lewis Cook med 2200 minutter. Dette sier litt om usikkerheten over hvem som spiller på midten, og gjør det vanskelig å velge. Fraser og Ibe tar nok kantene i første gameweek så lenge Stanislas er ute. Surman og Cook, som hadde noen fantastiske måneder i fjorårssesongen, virker å være nærmest de to rollene på midten, men Gosling og Arter skal nok også være med i kampen.

Angrep: Josh King uttaler selv at han passer best som toppspiss, men Howe ser ut til å fortsette med ham i rollen bak. Wilson tar nok plassen på topp, med Defoe lurende i bakgrunn.

 

Fantasykuppene

Vi ser andre steder enn til Bournemouth i starten av sesongen, men skulle kampprogrammet og angrepsfilosofien friste, anbefaler vi følgende spillere:

Asmir Begovic 4.5m: Begovic kan bidra med mye saves og rullerer godt med både Fabianski og Guiata/Hennessey. Les mer om rullering her:

Nøkkeltall: Gjennomsnitt tre redninger per kamp, som tilsvarer ett ekstrapoeng per kamp. I teorien vil dette si hele ni ekstra clean sheets! Trettende beste poengsanker i keeperkategorien, men likevel best i troppen med 112 poeng.

Asmir+Begovic+AFC+Bournemouth+v+Leicester+5RDgYKPhFebl
Foto: Getty Images

Ryan Fraser 5.5m:
Uslipt diamant. Slår plutselig til i perioder, men er like fort på benken og ute av form igjen. PLs minste mann i fjor, og er en spesialist på å fikse straffer. Kvikk og liten, noe som ofte setter motstanderen i sjakk. Konkurrerer med både Ibe og Mousset, som gjør at det skal lite til før han er ute av laget. Tar en del dødballer.

Nøkkeltall: Fem mål og tre assist på 23 starter. Tretten bonuspoeng, og 97poeng. Gjennomsnitt på ca. tre poeng per kamp.

Joshua King 6.5m:

Virker å være i strålende form før det braker løs. Hvis backene klarer å mate Wilson med minst like mange baller som i fjor, vil King få flere muligheter til å komme på “andreballer”. Skal nordmannen jakte på scoringsrekorden fra 16/17-sesongen?

Nøkkeltall: Har scoret syv mål på sine elleve siste kamper, inkludert landslag og treningskamper. Fyrer avgårde ca. to skudd per kamp, og endte fjoråret med åtte mål og tre assists.

 

Oppsummering

 

Vi tror:

  1. At Bournemouth ikke er veien å se med fantasyøyne fra start.
  2. At forsvarere herfra er utelukket grunnet mye mål i mot. Dog spennende med angrepet, men ingen utpreger seg riktig enda.
  3. Fraser er mannen som kan bli spennende. Med nok spilletid, og ingen skader, vil assists fra dødballer og åpent spill komme hyppigere.
  4. At dødballene fordeles slik:

Straffer: Wilson, King, Defoe

Direkte frispark: Stanislas, Fraser, Daniels

Korridor: Fraser, Ibe, Stanislas

Cornere: Fraser, Ibe, Stanislas

Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Bournemouth, og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Og har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.