Fantasy-detektiven: Liverpool

Skrevet av Kenneth Baraas (@FantasyPLNorge)

Mohamed Salah har økt kraftig i pris etter forrige sesongs elleville prestasjoner. Vi tar en nærmere titt på egypteren og hvem som lønner seg å ha på ditt lag.

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Neste lag ut: Liverpool

Her kan du lese våre andre dypdykk i Fantasy-detektiven:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Pre-season

Chester – Liverpool 0-7
Mål: Wilson (2), Sturridge (2), Milner, Kent, Ings
Målgivende: Moreno, Jones, Keita, Milner

Tranmere Rovers – Liverpool 2-3
Mål: Camacho, Ojo, Lallana
Målgivende: Ojo, Keita, Kent

Bury – Liverpool 0-0

Blackburn Rovers – Liverpool 0-2
Mål: Markovic, Sturridge
Målgivende: Sturridge, Keita

 

bnr tabelltips ff.png
Sjekk ut fotballfans.net sitt tabelltips for PL 2018/19 her!

 

 

Borussia Dortmund – Liverpool 3-1
Mål: Van Dijk
Målgivende: Robertson

Manchester City – Liverpool 1-2
Mål: Salah, Mané
Målgivende: Camacho, Solanke

Manchester United – Liverpool 1-4
Mål: Mané, Sturridge, Ojo, Shaqiri
Målgivende: Salah, Shaqiri, Woodburn

Kommende kamper i pre-season
4. august – Napoli
7. august – Torino

 

37982880_647760878914903_5332250847726272512_n
Bli med GRATIS i vår Fantasyliga i samarbeid med Fansbet. Hovedpremien er en weekendtur til Liverpool/Manchester for å se kamp. Trykk på bildet får å bli med!

Nyheter fra pressekonferanser


Klopp på spørsmål om hvem som tar høyrebackplassen av Alexander-Arnold og Clyne::

«And Joe….and Rafa Camacho! I don’t have to decide now, thank God. Lot of good full-backs, perfect situation for a manager. Probably they will all play. Which one is in the best shape will play most often.»

Firmino og Alisson:
“Klopp says he’s looking forward to next week’s (fra 30.juli, red anm.) training camp in Evian (France), an opportunity to do proper training, and with Firmino and Alisson involved.” – @thisisanfield

Matip
“Joel Matip is flying home from Liverpools pre-season tour of America due to a quad injury – but he is expected to be fit for the start of the new Premier League campaign.” – Liverpool Echo

Det forventede laget

Med utgangspunkt i hvordan vi tror Liverpool vil stille i serieåpningen.

Keeper:
Alisson

Liverpools eiere har åpnet pengesekken og endelig har Klopp et soleklart førstevalg i buret. Kommer inn i spillet til en prislapp på 5.5m. Et godt valg, men med en fantasykvote på tre spillere per lag vil det trolig være bedre valg lengre frem i banen. I tillegg finnes det gode keeperalternativer i det samme prissjiktet.

Forsvar:
TAA/Clyne – Gomez/Matip – Van Dijk – Robertson

De fleste spår at Liverpool vil stille med to sikre kort i forsvarsrekka – Van Dijk og Robertson. Konkurransen på høyreback, og den andre midtstopperplassen, er for jevn til at det er aktuelt – i alle fall fra start. Signeringen av Alisson vil få en positiv effekt på hele laget. Tendensen til å stenge igjen buret øker stadig, og med en tryggere keeper kan 6.0 for van Dijk og Robertson være god verdi.

Alisson og De Gea spilte like mange minutter forrige sesong og slapp inn like mange mål. Redningsprosent på 79.3 prosent er imponerende og kun de Gea hadde bedre tall av målvaktene i PL.

Midtbanen:
                Fabinho
Henderson/Wijnaldum/Lallana – Keita

Med nysigneringene Fabinho og Keita blir det tøff konkurranse for de resterende sentrale midtbanespillerne til Liverpool. Rent FPL-messig vil nok Keita være det eneste som bør vurderes. Klopp har snakket varmt om Keitas kreative ferdigheter og med spillere som Mané, Salah og Firmino foran seg, kan det fort være at 95-modellen rasker med seg noen målpoeng på nydelige serveringer eller sine dype løp inn i boksen.

Angrepet:
Salah – Firmino/Sturridge – Mané

Traff man de rette periodene forrige sesong kunne man nyte Liverpools offensive fotball med hele den målfarlige trioen på FPL-laget. Shaqiri har kommet inn dørene på Merseyside og kan avlaste førsterekka på topp. Firmino kommer sent tilbake etter sommerens mesterskap, og hvis Sturridge kommer seg gjennom pre-season uten skader kan startplassen til brasilianeren stå i fare til sesongens første kamp.

roberto-firmino-mohamed-salah_1qtfxzl8uh6w817of48ubukh00

 

Fantasy-kuppene

Liverpool åpner med et fint kampprogram: West Ham (h), Palace (b), Brighton (h), Leicester (b).  Her er våre anbefalinger:

  • Robertson – 6.0m
    Viste glitrende form etter å ha vunnet plassen fra Moreno utover i sesongen. Offensiv back hos et Liverpool-lag, som har forsterket defensivt, gjør det vanskelig å komme utenom skotten.

Nøkkeltall: Robertson var den Liverpool-spilleren som mottok flest pasninger per kamp på den siste tredelen av banen. Skotten traff også med flest pasninger i samme område – 17.1 per kamp. Noe som viser hvor villig 24-åringen er med fremover, samtidig som det ikke slås innlegg uten mål og mening. Robertson tar ofte med støtte i stedet for å slå inn i feltet når det er liten sjanse for å skape farligheter. Innleggsfoten er dog god og samspillet med Salah traff godt opptil flere ganger. Antall minutter mellom hver FPL-involvering (cs/assist/mål) var 121. Til sammenligning hadde Alonso en involvering hvert 130. minutt.

5a63697a33c4a-e1516465652757-900x540.jpg

  • Salah – 13.0m vs. Mané – 9.5m
    Salah, den ubestridte FPL-kongen forrige sesong. Har økt kraftig i pris og med det et større press på seg for å rettferdiggjøre prislappen.

Nøkkeltall: Egypteren mestret å skaffe målpoeng hvert 66. minutt. I Liverpool-laget toppet krølltoppen statistikken på alle følgende punkter: ballberøringer innenfor seksten, antall skudd i boks, antall skudd på mål, minutter per sjanse og omsetting av sjanser.

Flere vurderer en billigere vei inn på midten i form av Mané. Vi ser på statistikken:

Ballberøringer innenfor seksten:  Salah (7.8) vs. Mané (4.9)
Antall skudd: Salah (4.0) vs. Mané (2.4)
Antall skudd i boks: Salah (3.1) vs. Mané (1.9)
Antall skudd på mål: Salah (1.8) vs. Mané (0.9)
Minutter per sjanse: Salah (20.3) vs. Mané (31.5)
Omsetting av sjanser: Salah (22.2)  vs. Mané (14.3)
– Tall hentet fra FantasyScout

Det gjør ikke Mané til noe dårlig alternativ, men Salah var vesentlig skarpere på de fleste punkter. Et annet argument kan være hvor ofte man tør å sette senegaleseren som kaptein kontra hvor trygg man er på å gi kapteinsansvaret til Salah. I tillegg må det nevnes at Mané noterte seg for et målpoeng hvert 122. minutt. Et imponerende tall. Ja takk, begge deler?

  • Firmino – 9.5m
    Vent, det kommer mer. Liverpool har også et ypperlig alternativ på spissplass. Kommer til en fin pris som gjør brasilianeren til et fullverdig alternativ til angriperne i den aller øverste prisklassen. Vær obs på sen tilbakekomst etter VM. Følg med frem til sesongstart etter tegn som tyder på hvilken rolle Firmino vil spille i Liverpools første seriekamp. Vil bli fast når han er klar og i form.

Nøkkeltall: Målpoeng hvert 120. minutt. Til sammenligning: Lukaku (125), Vardy (148), Eriksen (153).       

Oppsummering

Vi tror:

1: Nedsiden ved å ikke eie Salah fort kan bli stor. Ved stor poengfangst til majoriteten, som eier han og har han som kaptein, kan man raskt havne bakpå.

2: De sikreste alternativene fra GW1 vil være: Van Dijk, Robertson, Mané og Salah.

3: At det finnes gode valg i samtlige lagdeler.

4: Kampprogrammet taler for to-tre spillere fra Liverpool.

5: At dødballene blir fordelt på denne måten, i prioritert rekkefølge:
Straffer: Salah/Fabinho, Milner, Firmino.
Cornere: Milner, Salah, Shaqiri, TAA.
Korridor: Milner, Salah, Shaqiri, TAA.
Direkteskudd: Salah, TAA, Shaqiri, Milner.
Henderson blander seg nok også inn i miksen når han spiller. Mané har forøvrig tatt to straffespark under pre-season.
Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Liverpool, og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Og har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.