Fantasy-detektiven: Leicester

Skrevet av Espen Nesse (@espennesse på Twitter)

Leicester-legenden Riyad Mahrez har forsvunnet ut dørene på King Power. Vi har tatt en titt på hvordan «The Foxes» ser ut nå, og her finnes det snev av nytt gull.

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre, og vi starter med klubbene hvor det har vært størst endring. Neste ut: Leicester.

Du kan lese våre andre dypdykk i Fantasydetektiven her:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

37982880_647760878914903_5332250847726272512_n
Bli med på vår Fantasyliga i samarbeid med Fansbet hvor hovedpremien er en weekendtur for to til Liverpool/Manchester for å se kamp! (PS: Gratis deltakelse)

 

Effektiv kontringsfotball

Claude Puel spilte nesten 500 kamper for Monaco før han i 99 tok over managerroret og ledet laget til seriegull. I sine tre år i Lyon ble høydepunktet en semifinale i CL, og i Nice ble en sterk 4. plass før Southampton kom på banen.

På sørkysten ble det ligacupfinale og en godkjent 8.plass, men fyken fikk han. Grunnen til splittelsen ble lenge diskutert, men fotballen til Puel var fryktelig kjedelig, ifølge fansen.

Taktikken til Puel har alltid inneholdt et sterkt og solid forsvar, men i tillegg skal det være kontringsfotball med høyt tempo. I Leicester har han foretrukket 4-4-1-1 / 4-2-3-1, men har i ulike fravær måtte spille 4-4-2. Den sentrale midtbanen skal bevisst vandre over på én side når ballen er i laget. Dette er ofte for å “lokke” motstanderen over slik at det skapes mye rom motsatt.

En hurtig diagonalpasning gir kantene muligheten til å dra seg innover i banen, og spille fri Jamie Vardy. 44 mål på 29 kamper viser at den relativt simple taktikken kan være svært effektiv. Dette førte dog til 46 baklengs på samme tid, og håpet denne sesongen for Puel er at han kan kombinere den defensive tryggheten, med den kvikke kontringsfotballen.

 

Pre-season

I skrivende stund har Leicester spilt én kamp i oppkjøringen. Notts County ble nedsablet 4-1 der Gray, Morgan, Choudhury og Slimani tegnet seg på scoringslista. Soloscoringen til Demarai Gray varmer nok mange hjerter.

Det jobbes på overgangsmarkedet. Puel har forsterket backfireren med ringreven Jonny Evans fra WBA og Ricardo Pereira fra Porto. Stjerneskuddet James Maddison har ankommet fra Norwich etter en fenomenal sesong. I tillegg har Danny Ward signert fra Liverpool.

Det forventede laget

Riyad Mahrez har gått til M. City og blir garantert et savn, nå ryktes også Kasper Schmeichel og Harry Maguire bort. Dette gir selvsagt fansen hodebry gjennom sommeren.

Keeper:

I år har vi en stor fordel med at overgangsvinduet stenger 24 timer før seriestart. Om Schmeichel forsvinner, vil Eldin Jakupovic (4.5m) eller Danny Ward vokte buret.

Ward har tilsynelatende fått mange beskjeder om hva som skulle skje med ham, men til slutt ble det Leicester.

Forsvar:

Ricardo Pereira (5.0m) er en kjenning av Puel fra tiden i Nice, og er en offensiv back som i forrige sesong stod for seks målpoeng i Porto. Han er driblesterk og kan fint bekle en kantrolle, men i første omgang tar han høyrebacken

Maguire hadde nest flest touch i motstanderens sekstenmeter i PL i år, og er stadig farlig på cornere. Det samme er Evans, som nå tar over plassen til legenden Wes Morgan. Ben Chilwell tar venstrebacken, men vil få kamp fra Østerrikeren Christian Fuchs.

775174553-004
Jonny Evans kom fra West Brom i sommer (Bilde: lcfc.com)

Midtbane:

Den sittende midtbanen innehar i utgangspunktet Ndidi og Iborra. Førstnevnte har boks-til-boks-rollen mens spanjolen Iborra fordeler ballene. Mange alternativer i disse posisjonene, men lite relevant for fantasy.

Mahrez stod for 21 prosent av målene i 17/18-sesongen, nå gjenstår det å se om noen kan fylle skoene hans. Maddison, Gray og Albrighton vil spille mye alle tre, der Gray og Albrighton tar kantene, og Maddison legger seg bak Vardy. Om de sammen kan begrense savnet, blir spennende å se. Mange har stor tro på Maddison. Det har vi også.

Angrep:

Jamie Vardy fikk nest flest poeng av samtlige angrepsspillere i fjor, men blir til stadighet oversett i FPL, av mange. 183 poeng på 37 kamper gir et gjennomsnitt på fem poeng hver kamp. Nå går han inn i en sesong uten bestekompis Mahrez som la opp til hele syv av målene hans i 17/18-sesongen. Dette var best i ligaen foran duoen Azpi/Morata på seks.

Fantasykuppene

Demarai Gray (5.5m)
Ny sesong – Nytt håp om at Gray slår gjennom. Vi ser potensialet, men nå må Gray vise at han er verdig en startplass. Til 5.5m kan han bli et fremtidig kupp, men enn så lenge venter vi på kometen.

Nøkkeltall: Glad i å både drible og skyte, men treffer mål på under halvparten av skuddene. Fire målpoeng er fasit fra i fjor, der han var involvert i hele 35 kamper. Må opp på tosifret nå, minst. Han skapte 27 sjanser, som ut fra spilletid absolutt er godkjent.

James Maddison (6.5m)

Endelig er Maddison i Premier League, dette gleder vi oss til! Pasning- og skuddfot av rang, driblesterk, bra overblikk og en skikkelig playmaker-type. Fjoråret ga 14 mål og åtte assist. Nå gjenstår det å se om han kan gjenta suksessen ett nivå høyere.

Nøkkeltall: Norwich scoret 49 mål, hvor Maddison var direkte involvert i 22 av dem. Skapte hele 120 sjanser.

1529614017_609310_1529614199_noticia_normal.jpg
James Maddison kom fra Norwich i sommer (Bilde: AS English)

Jamie Vardy (9.0m)

Bakrom, bakrom og bakrom. Vardy finner en åpning uansett, og spesielt mot lag fra topp 6. I så måte “fixture-proof”, selv om han tidvis sliter mot litt svakere lag som legger seg dypt. Hvis samarbeidet med Maddison fungerer, kan han uansett bli en fin mann på våre lag.

Nøkkeltall: Eid av ni prosent, verdt ni millioner. 28 bonuspoeng, 20 mål og to assists. Siste tre sesonger har han scoret 57. Maddisons 120 skapte sjanser kan tyde på at serveringen vil fortsette selv uten Mahrez.

Oppsummering

Vi tror:

  1. Forsvaret er vesentlig styrket. Evans og Pereira vil gå rett inn, og de vil styrke laget.
  2. Maguire igjen er verdi når Leicester har fine kamper. En eventuell keeper til 4.5m, om Schmeichel går, vil trolig også være gull verdt. Følg med.
  3. James Maddison tar nivået, og at samarbeidet med Vardy vil fungere.
  4. Puel har hentet de riktige spillerne, og at Leicester vil få en god sesong.
  5. At dødballene blir fordelt på denne måten, i prioritert rekkefølge:

Straffer: Vardy, Maddison

Korridor: Maddison, Albrighton

Direkte skudd: Maddison, Albrighton, Maguire

Cornere: Maddison, Albrighton

Puel har varslet at verken Vardy eller Maguire starter første serierunde etter sen VM-tilbakekomst.

 

Vi håper dette var nyttig. Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Leicester, og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_net om det kommer en oppdatering. Og har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.