Fantasy-detektiven: Southampton

Skrevet av FPL Piglet (@FPLPiglet på Twitter)

De rød-hvite berget så vidt plassen forrige sesong. Dette har ført til priskutt, og mange spennende spillere på billigsalg.

 

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Neste lag ut: Southampton.

Her kan du lese våre andre dypdykk i Fantasy-detektiven:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

Pre-season

Hughes’ menn har vært livlig så langt i pre-season. De står foreløpig med to seiere, én uavgjort og ett tap.

 • Mot FC Schalke endte det 3-3 etter scoringer av Hesketh, Reed og Redmond. Classie og Austin noterte seg for målgivende.
 • Den første seieren kom mot Jiangsu Suning. Gabbiadini, Redmond og Gallagher scorte i 3-2-seieren, mens Armstrong og Davis sto for assistene.
 • I kampen mot Derby County stilte Saints med et relativt toppet lag. Dessverre ble det en bekmørk affære og endte med 0-3-tap.
 • Dijon ble slått enkelt 2-0. Her assisterte FPL-”legendene” Austin og Bertrand FPL-skuffelsene Gabbiadini og Long.
 • Også mot Celta ble det gevinst, og de røde og hvite dro i land 3-2-seieren etter en sen scoring av “Moi” Elyounoussi. Armstron og Austin sto for de andre målene. Vær obs på at en populær mann som Cédric ikke var med i denne troppen.

 

Verdt å merke seg:

 • Hughes har gått ut i en 4-2-3-1 i samtlige av kampene.
 • Alex McCarthy (4.5) har startet alle kampene, men kan få konkurranse fra 100-millionersmannen Angus Gunn (4.5) som er hentet inn fra Manchester City.
 • Matt Targett (4.5) har figurert på venstrebacken. Han mister plassen til Cédric (4.5) når han er tilbake fra ferie.
 • Den høyreiste Vestergaard (5.0) har imponert, og er klink inne på Soton-laget.
 • Stuart Armstrong (5.5) er hentet inn som erstatter for Dusan Tadic, og har har startet alle kampene i 10-rollen.
37982880_647760878914903_5332250847726272512_n
Bli med på vår Fantasyliga i samarbeid med Fansbet hvor hovedpremien er en weekendtur for to til Liverpool/Manchester for å se kamp! (PS: Gratis deltakelse)

 

Det forventede laget

Som nevnt over starter Alex McCarthy i mål for Saints. Han kan dog vente seg hard konkurranse fra nysigneringen Angus Gunn. I backfireren finner vi de populære backene Bertrand og Cédric, som ikke er redde for å være med fremover. På stopperplass er Vestergaard nummer én. Plassen ved siden av er usikker. Her konkurrerer både Stephens, Hoedt og etterhvert Yoshida om plassen.

Sentralt på midten finner vi Lemina og Romeu. Ikke veldig spennende sett med fantasy-øyne. Romeu kan fungere som en “enabler” på midten, men er over gjennomsnittet glad i gule kort. Højbjerg, Ward-Prowse og Davis kan også figurere på midten.

Lenger frem i banen finner vi mere krydder. Nathan Redmond og “Moi” Elyounoussi bekler hver sin kant. Det vil bli spennede å se hva vår norske venn kan få til. I rommet bak spissen har Stuart Armstrong fått tillit. Dette er en mann med potensiale. De siste tre sesongene har skotten scoret 22 mål og notert seg for 18 assist.

På topp finner vi mannen, myten, legenden Charlie Austin. Om han klarer å gjøre spissplassen til sin er det virkelig verdi å hente ham til £6.0m. Men en må ikke glemme at i skyggene lusker Manolo Gabbiadini og Austin er veldig skadeutsatt, så vær obs.

Dermed ser det forventede laget slik ut:

 

       McCarthy

Cédric – Vestergaard – Stephens/Hoedt – Bertrand

        Lemina – Romeu

        Redmond – Armstrong – Elyounoussi

          Austin

Fantasy-kuppene

Jannik Vestergaard – (5.0m)

Soton har kanskje endelig funnet sin van Dijk-erstatter. The Great Dane ble hentet til St. Mary’s for 25 millioner pund og strekker seg to meter over bakken. Vestergaard er utrolig sterk i luften, og vant i snitt 3.2 hodedueller per kamp forrige sesong. Hans hodestyrke er også en trussel i motstanderens boks, og dansken noterte seg for tre scoringer for Gladbach. Med enorm duellstyrke, samt høye pasningssikkerhet er denne mannen en potensiell bonuspoeng-magnet.

skysports-jannik-vestergaard_4361218.jpg

Mohamed “Moi” Elyounoussi -(6.5m)

Vår norsk-marokkanske venn er endelig å se i Premier League-sirkuset. Moi imponerte stort for FC Basel forrige sesong. I ligaen ble det hele 11 mål og 15 assist, og i Champions League noterte han seg for to mål og to assist. Det er 30 målpoeng på 41 kamper! 23-åringen er god med ballen i beina, og han skjærer både inn i banen og spiller gjennom medspillere. I tillegg kan han få tildelt ansvar på cornere og frispark. Om Moi takler overgangen til PL kan han bli en virkelig spennende fantasy-spiller. Patrioten i meg sier “FÅ DET PÅ”, men FPL-manageren sier “vent og se”. Det er utrolig mange alternativer i det prissjiktet, og jeg rangerer både Jota, Richarlison og Maddison over nordmannen per nå.

Charlie Austin – (6.0m)

Den skadeplagede spissen har både gledet og frustrert mang en FPL-manager opp gjennom tiden. Mange drømmer om at han skal finne tilbake til formen han hadde i 14/15-sesongen, hvor han scoret 18 mål og sendte avgårde åtte assist. Austins lurvete fysikk kan innvirke på antall minutter på banen, og vi vil nok ofte se at italieneren Gabbiadini kommer inn for han de siste 30 minuttene eller motsatt. Jeg ser likevel engelskmannen som et hett alternativ. Om han klarer å spille seg i form, samt holde seg skadefri er det ingen i den prisklassen som er bedre.

Charlie+Austin+Southampton+v+Sunderland+Premier+tNC0E0y2ifhl.jpg

Andre navn det kan være verdt å ha på blokka er Ryan Bertrand (5.0m), Stuart Armstrong (5.5m) og som alltid luringen Nathan Redmond (5.5m).

Bertrand er alltid med fremover i banen. Tar noen cornere og leverer 4-5 assist hver sesong. Stuart Armstrong er et ubeskrevet blad i PL. Klarer han å ta nivået, kan han bli en viktig brikke for Mark Hughes. Nathan Redmond er veldig offensiv. Han spiller fast, og til prisen 5.5 er han en veldig fin budsjettløsning.

 

Oppsummering

Vi tror:

 1. Den foretrukne formasjonen blir 4-2-3-1, men at 3-4-3 også er et alternativ.
 2. Bertrand, Vestergaard og Cédric spiller alt så lenge de er skadefri.
 3. Rotasjonen vil spesielt forekomme på den ene midtstopperplassen, sentralt på midten og på topp.
 4. At dødballene trolig blir fordelt på denne måten:

Straffer: Austin, Gabbiadini, Bertrand, Ward-Prowse, Davis

Direkte frispark: Ward-Prowse, Elyounoussi, Redmond, Yoshida

Cornere og indirekte frispark: Ward-Prowse, Elyounoussi, Davis, Bertrand, Redmond