Fantasy-detektiven: Manchester United

Skrevet av FPL Piglet (@FPLPiglet på Twitter)

Et revansjesugent Mourinho-lag vil ta opp jakten på de lyseblå. Med seg på laget har han flere interessante fantasy-prospekt.

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre, og vi starter med klubbene hvor det har vært størst endring. Neste ut: Leicester.

Du kan lese våre andre dypdykk i Fantasy–detektiven her:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

37982880_647760878914903_5332250847726272512_n
Bli med på vår Fantasyliga i samarbeid med Fansbet hvor hovedpremien er en weekendtur for to til Liverpool/Manchester for å se kamp! (Gratis deltakelse)

Pre-season

De røde djevlene har ikke imponert nevneverdig i treningskampene resultatmessig, og står med én seier, tre uavgjort og ett tap. Det er dog ikke resultatene som er viktig i pre-season, men å få spillere i gang, og vise tendenser i spillet. United har vært tidvis bra og tidvis svak. Her er noen av deres resultater:

Club America 1 – 1 Manchester United

Mål: Mata. Assist: Herrera.

 • Martial startet som midtspiss.
 • Mourinho uttalte etter kampen at de fire som startet i forsvar, også var hans foretrukne backfirer når sesongen sparkes i gang. Valencia, Bailly, Smalling og Shaw er de fire utvalgte. Senere har Valencia blitt skadet og starter ikke mot Leicester.

San Jose Earthquakes 0 – 0 Manchester United

 • Martial også her som midtspiss. Franskmannens fremtid på Old Trafford er for øvrig svært usikker og han blir hyppig linket vekk.

AC Milan 1 – 1 Manchester United

Mål: Sánchez. Assist: Mata.

 • Jose’s menn stilte i en 3-5-2-formasjon.
 • I Valencias fravær var det Darmian som startet på høyrebacken.
 • Martial reiste hjem for å overvære fødsel. Sánchez startet på topp. Mata i 10-rollen.
 • Luke Shaw gjorde en god kamp som vingback.

Manchester United 1 – 4 Liverpool

Mål: Pereira.

 • Fosu-Mensah (stopper), Tuanzebe (stopper) og Mitchell (v.vingback) startet kampen grunnet flere småskader i forsvaret.

Real Madrid 1 – 2 Manchester United

Mål: Sánchez, Herrera. Assist: Darmian, Sánchez.

 • De røde stilte i en 4-3-3 med Sánchez som spiss.
 • Mourinho bekreftet at Lukaku, Jones og Rashford avslutter ferien tre dager før skjemaet, for å kunne bidra i seriestarten.
 • De Gea tilbake mellom stengene.

Det forventede laget

Forsvaret:

David de Gea er det soleklare førstevalget i mål, selvsagt. Med Valencia ute med skade tar Darmian over på høyrebacken, om han ikke blir solgt før seriestart – noe han tidligere har ytret at han ønsker selv grunnet mangelen på spilletid.

ddg

Bailly det sikreste kortet på midtstopperplass per nå. Lindelöf og Jones kjemper om den andre plassen da Smalling er skadet. Luke Shaw er forventet å starte de første kampene, men må kjempe om plassen. Han kommer til å få hard konkurranse fra Ashley Young utover i sesongen.

I tillegg er Toby Alderweireld hyppig linket inn, og flere rundt klubben melder at han omtrent skal være klar for laget. Vil trolig ikke gå inn på GW1-laget uansett, men vi følger med.

Midtbanen:

Herrera, Pereira og Fred danner den sentrallinjen fra start. Her vil det skje endringer når Matic og Pogba er tilbake. Fremover i banen er Sánchez selvskreven på venstrekant. På motsatt kant starter Mata.

Spissplass:

Lukaku spiller hvert eneste minutt når han er frisk. Kommer sent hjem fra ferie, så sjansen er der for at enten Martial eller Sánchez spiller på topp.

Dermed blir laget trolig seende slik ut om Lukaku blir klar:

         De Gea

Darmian – Bailly – Lindelöf/Jones – Shaw

      Pereira – Herrera – Fred

         Mata – Lukaku – Sánchez

United kan også stille 3-5-2, som de har gjort mye i pre-season med Darmian og Shaw som vingbacker. Da blir det samme sentrallinje og Sánchez pluss Mata, eller Lukaku, på topp.

Disse lagene er tatt utgangspunkt i GW1, som er det mest sentrale for Fantasy-spillere nå.

Fantasy-anbefalingene

David de Gea – (6.0m)

Forrige sesongs beste keeper. Sanket hele 172 poeng, holdt 18 “clean-sheets” og endte med 115 redninger. Med en pris på £6.0m er han spillets dyreste keeper, men du får det du betaler for. Backrekka er rotasjons-utsatt. De Gea er den tryggeste veien inn United-forsvaret. 27 åringen er den mest valgte keeperen på spillet og har en eierandel på 29.7 prosent. United har et fint kampprogram og møter bare to “topp 6”-lag de 11 første rundene. Her kan det bli både savepoint og clean-sheets. Stiv pris, men kan være verdt det.

Luke Shaw – (5.0m)
Engelskmannen har imponert i pre-season, og har uttalt at han er klar for å kjempe om plassen i førsteelleveren. Shaw er offensiv og potensialet for assists er der. I tillegg er Mourinhos lag kjent for å mure igjen. Til prisen av £5.0m kan unge Luke vise seg og være en av de beste alternativene i sin prisklasse. Lysluggen ventes å få konkurranse fra landsmannen Ashley Young når han er klar igjen etter VM-ferien.

Et alternativ inn i United-forsvaret kan også være Bailly (5.5). Det har vært mye rør den siste tiden med ham og Mourinho, men han har spilt det aller meste gjennom pre-season og starter han og laget godt kan plassen bli hans å miste.

Alexis Sánchez – (10.5m)

Superstjerna. FPL-vidunderet. Nå er han på manges blokk igjen, og det er forståelig. Kanskje den av United-spillerne som har vært best i sommer og tatt ansvar. Kan starte som spiss dersom Lukaku ikke blir klar til GW1. Viktig å huske på at spiss under Mourinho ikke er det samme som spiss under Wenger, og prisen er noe stiv, men Sánchez er Sánchez og han er spennende likevel.

Spillere som Pogba, Lingard, Rashford og Lukaku er ikke vurdert til å være et kupp fordi plassen deres plass på laget er usikker i begynnelsen av sesongen, så er det nevnt.

960.jpg

Oppsummering

Vi tror:

1: Sánchez er spiss dersom ikke Lukaku blir klar.

2: At Mourinho vil variere mellom 3-4-3 og 3-5-2, med en defensiv tilnærming.

3: At Shaw (5.0) starter på VB og Damian (5.0) på RB.

4: At dødballene fordeles slik:

Straffer: Sanchez, Pogba, Mata.

Direktefrispark: Sanchez, Pogba, Mata.

Indirekte og cornere: Mata, Young, Sanchez, Shaw.