Fantasy-detektiven: Newcastle

Skrevet av FPL Piglet (@FPLPiglet på Twitter)

Kaoset herjer i kulissene på St. James’ Park. Kan den gamle storheten reise seg?

Vi i Fantasyfans skal gå gjennom alle PL-lagene for deg. Her får du formasjon, ventet startlag, dødballtakere og gode fantasy-kjøp. Noen lag går vi dypere i materien på enn andre, og vi starter med klubbene hvor det har vært størst endring. Neste ut: Newcastle.

Du kan lese våre andre dypdykk i Fantasy–detektiven her:

Arsenal | Watford | Chelsea | West Ham | Wolves | Fulham | Man City | Cardiff | Everton | Crystal Palace | Bournemouth | Liverpool | Southampton | Leicester | Man Utd| Newcastle | Brighton & Burnley | Tottenham | Huddersfield |

37982880_647760878914903_5332250847726272512_n
Bli med på vår Fantasyliga i samarbeid med Fansbet hvor hovedpremien er en weekendtur for to til Liverpool/Manchester for å se kamp! (Gratis deltakelse)

Pre-season

St. Patrick’s Athletic 0 – 2 Newcastle United

Mål: Longstaff, Atsu (straffe). Assist: Ritchie, Gayle.

Hull City 2 – 2 Newcastle United

Mål: Joselu, Perez. Assist: Shelvey, Clark.

Porto 0 – 0 Newcastle United

SC Braga 4 – 0 Newcastle United

Newcastle United 0 – 1 Augsburg

Det har, mildt sagt, vært lite å skryte av målmessig denne sommeren for Newcastle. Rafael Benitez har foreløpig ikke fått sving på de offensive kreftene i Newcastle, men håper nok at dette kan snu med nyankomne Salomon Rondon (6.0m).

 

Nysigneringene

Yoshinori Muto, fra Mainz,  £ 9,5 mill. (spiss)

Martin Dubravka, Sparta Praha, £3,6 mill. [på lån forrige sesong] (keeper)

Ki Sung-yueng, Swansea, gratis (sentral midtbanespiller)

Kenedy, Chelsea, lån (venstreving)

Fabian Schär, Dep. la Coruña, £3,6 mill. (midtstopper)

Salomon Rondon, West Bromwich, lån (spiss)

 

Det forventede laget

Newcastle kommer til å gå ut i en 4-4-2/4-2-3-1. Dubravka var tidvis god forrige sesong, og vokter buret. Yedlin spiller høyreback, kaptein Lascelles tar en midtstopperplass. Clark og nysigneringen Schär kjemper om den andre, og Dummet tar venstrebacken.

Kenedy er klar for nok et låneopphold på St. James’ Park, og spiller på venstrekanten. Shelvey og Ki regner vi med får ansvaret sentralt på midten. Dødballspesialisten Ritchie tar høyrekanten. Ayoze Perez var god på tampen av forrige sesong og spiller hengende spiss. På topp finner vi beistet Rondon som er hentet inn på lån fra West Bromwich.

 

Dermed ser laget slik ut:

         Dubravka

Yedlin – Lascelles – Clark/Schär – Dummet

    Ritchie – Shelvey – Ki – Kenedy

         Pérez

         Rondon

Fantasy-alternativene

Dubravka – 5.0m

Slovaken spilte 12 kamper for “The Magpies” forrige sesong. Holdt fire clean-sheets, sto for 26 redninger og sanket fem bonuspoeng. Han har fått seg en kakk, så er usikker til serieåpningen. Når Newcastle’s program bedrer seg er han et reelt alternativ, selv om prisen er litt stiv.

Lascelles – 5.0m

Kapteinen til de svarte og hvite er en målfarlig midtstopper. Scoret tre mål forrige sesong og viste seg som en bauta i forsvaret. I tillegg sanket han ni bonuspoeng. Egentlig i det dyreste laget til å være en Newcastle-forsvarer, og det kan være et alternativ å heller gå for Yedlin/Dummet som koster 0.5m mindre når programmet letter.

Lascelles.jpg

Kenedy – 5.0m

Brasilianeren var en viktig brikke i Benitez’ lag forrige sesong, og endte på to mål og to assist. Forventer flere returns denne sesongen. Tar også en del frispark og cornere. Et av de beste alternativene i sin prisklasse.

Pérez – 6.5m

Kanskje Newcastles beste spiller forrige sesong. Sto for hele åtte mål og seks FPL-assist. På de åtte siste kampene scoret spanjolen seks mål. På grunn av det vanskelige kampprogrammet, samt det store prishoppet ville jeg styrt unna fra start. Andre, mer spennende, alternativer til 6.5-7.0m, men han er absolutt på blokken.

ayozeperez-cropped_g0zx9ruu0y1w1kyfo9vmvyezi

Oppsummering

Vi tror:

  1. At “The Magpies” går ut i en 4-4-2-/4-2-3-1-formasjon.
  2. At rotasjonen hovedsakelig vil komme sentralt på midten.
  3. Nysigneringen Rondon går rett inn i startelleveren fra første runde.
  4. At det er best å vente med samtlige Newcastle-spillere til programmet har lettet.
  5. At dødballene blir fordelt på denne måten:

Straffer: Ritchie, Atsu

Direkte frispark: Ritchie, Shelvey, Kenedy, Atsu

Cornere/indirekte frispark: Ritchie, Shelvey, Kenedy, Ki, Murphy, Saivet, Atsu.

Vi håper dette var nyttig. Newcastle-varianten er noe forkortet da det er svært få spillere som er aktuelle grunnet bl.a. svært vanskelig å åpningsprogram.

Det gjenstår fortsatt noen spørsmål angående Newcastle, og vi i Fantasyfans følger pre-season tett. Vi melder raskt via Twitter-kontoen vår @Fantasyfans_netom det kommer en oppdatering. Og har du noen spørsmål, ris eller ros er det bare å kontakte oss.