Fantasy-gull: Her er de 5 beste Fantasy-keeperne

Skrevet av FantasyStats PL Nor

Vi har dypdykket ned i tall-verden for å finne den beste Fantasy-keeperen til ditt lag.

“Fantasy-gull” er en spalte fra FantasyStats. Et skråblikk på Fantasy med utgangspunkt i statistikk-universet. Vi tar nå for oss de to defensive lagdelene, og først ut er keeperne.

37982880_647760878914903_5332250847726272512_n
Bli med på vår offisielle fantasyliga i samarbeid med Fansbet, helt gratis! Vinneren stikker av med en weekendtur for to til Liverpool/Manchester for å se kamp – Det blir også månedspremier!


Bunnkeeperne

Flere keepere har forskjøvet ferien grunnet sen VM-deltakelse, andre er skadet, men det er en bra gruppe keepere som er ledige.

Vi starter uansett med de fallgruvene du bør unngå, og det er keeperne med lavest redningsprosent forrige sesong. Tallene skyldes ofte en blanding av dårlig forsvar, og svake prestasjoner: Oversikten er fra runde (GW) 21 til 38, som vil si fra 1. januar og ut.

1: Alex McCarthy (4.5m)

Southampton-keeperen kommer dårligst ut blant keeperne som spilte betydelig med fotball i fjor. 61.8 i redningsprosent, og 43 redninger på 18 kamper er ikke bra nok. Kan være en av grunnene til at Mark Hughes har brukt over 120 millioner på ny keeper til Southampton, i Angus Gunn.

2: Asmir Begovic (4.5m)

Bournemouth-keeperen med 53 redninger, og en redningsprosent på 64.2. Nest dårligst i klassen. To gode keepere i Bournemouth, men vanskelig å stå bakerst i et lag som ofte sender «alle» i angrep. Fint åpningsprogram, men kun seks CS i fjor lover ikke bra.

3: Jonas Lössl (4.5m)

Huddersfield-keeperen har ikke vært så betryggende mange rundt klubben skulle ønske da han ble hentet. Redningsprosent på 67.1 og 51 saves på 18 kamper. Presses hardt av Ben Hamer (4.0) på keeperplass. Ironisk nok den av keeperne i PL med dårligst redningsprosent i fjor med 46.2% på sine tre kamper.

lossl

 

Det er tre keepere vi, sett fra et statistisk perspektiv, ikke anbefaler fra GW1 i FPL.

 

Budsjettkeeperne

Så er det over til keeperne som hadde flest redninger forrige sesong, fra 1. januar og ut. Fellestegnet for disse fem, er at de er billige, kan gi deg mye save points og en CS i “ny og ne”.  Pope ikke tatt med fordi han er uaktuell grunnet langtidsskade.

1: Matt Ryan (4.5m)

På topp finner vi Brightons sisteskanse, som vartet opp med 62 redninger og en redningsprosent på 70,1. Det ble i alt tre nuller (clean sheets = CS) på 18 kamper, fra en av ligaens beste keepere. Brighton slapp til 261 skudd, som var 3. mest i ligaen, men med Duffy og Dunk som skuddblokker, ligger mye til rette for at australieren igjen skal få en fin sesong.

mat-ryan-brighton-hove-albion_18ofm5fswu45d1aqm02ohx2ni7.jpg

 

2: Łukasz Fabianski (4.5m)

En keeper mange Fantasy-managere har på listen sin. Fabianski vartet opp med 60 redninger, og en redningsprosent på 70,4. Det ble tre CS på 18 kamper. Polakken en FPL-legende for mange da han nesten alltid er i toppen av redningsstatistikken. Hans nye lag slapp inn 262 skudd i fjor, nest-flest, så det er stort potensial for enda flere redninger nå.

LES MER: Les vår analyse av West Ham før sesongen starter

3: Jordan Pickford (5.0m)

På 3. plass har vi Englands nye wonderboy. 59 redninger og en redningsprosent på 68.6. Det ble fire CS på 18 kamper. Dog tvilsom til GW1 grunnet forsinket ferie pga. VM, men aktuell på et WC. Har likt denne keeperen på FPL sin han storspilte for Sunderland. Everton slapp til 255 skudd siste 18 kampene i fjor, noe som var 4. verst. Coach Silva har en jobb å gjøre, og flere stoppere er lenket inn.

4: Wayne Hennessey (4.5m)

Det ble 58 redninger på den høyreiste Crystal Palace-keeperen. Redningsprosent på 75.3 og seks CS på 18 kamper. Respektabelt antall CS og høyest redningsprosent av disse karene, men Palace-sjef Roy Hodgson har hentet inn en ny keeper i Vicente Guaita, og det er stor konkurranse internt om keeperplassen. Palace slapp til 227 skudd i fjor, noe som var midt på treet.

5: Ben Foster (4.5m)

Watfords nye mann stoppet på 56 redninger på 18 kamper for WBA. Redningsprosent på 68.3, som er lavest av disse, og det ble fire CS. En mann mange har et godt forhold til etter fine år i et Tony Pulis-WBA. Watford slapp faktisk bare til 176 skudd siste 18 kampene, noe som var 4. best i ligaen. Kun Tottenham, City og Liverpool hadde færre. Om Foster finner formen ligger det et godt potensial her, som nok mange undervurderer litt, fordi man er vant til et “rotete” Watford.

skysports-ben-foster-foster_4281743

Oppsummert:

En løsning kan være å rullere to 4.5-keepere. Da har du litt større sannsynlighet for CS, men keepere fra disse lagene er uforutsigbare og det kan bli mange frustrerende poeng på benken. Vær forberedt på det, og ha is i magen.

Uansett: Den beste miksen, om man tar utgangspunkt i statistikken og programmet, blir det Foster og Fabianski vi setter sammen. De kan rullere slik:

 

GW1: Foster vs. Brighton (H).

GW2: Fabianski vs. Bournemouth (H)

GW3: Foster vs. Crystal Palace (H)

GW4: Fabianski vs Wolves (H)

GW5: Foster vs. M. United (H)

GW6: Fabianski vs. Chelsea (H)

GW7: Fabianski vs. M. United (H)

GW8: Foster vs. Bournemouth (H)

Etter GW8 kommer landslagspause nummer to og de fleste har brukt opp wildcardet sitt, slik at du kan legge ny plan. Her får du da åtte hjemmekamper på rad, tre av dem mot tøff motstand, men det øker samtidig potensialet for mange redninger.

 

Toppkeeperne

Men det finnes også en helt annen keepervei. Ønsker du en variant med dyr keeper som spiller alt, så får du en oversikt her. Også denne er fra GW21-38, delt opp i antall CS:

1: David de Gea (6.0m)

Åtte CS på 17 kamper. Redningsprosent på 81.8, som er klart høyest i ligaen, og 46 redninger. Her får du hva du betaler for. Mourinhos gutter kommer til å fortsette å bygge forsvarsmur, og det er ikke utenkelig at vi får se lignende tall fra de Gea også denne sesongen. Selv om mange tviler at portugiseren får det til i den berømte “3. sesongen”.

LES MER: Vi har har undersøkt Manchester United  før FPL-sesongen!

2: Hugo Lloris (5.5m)

Åtte CS på 17 kamper. Redningsprosent på 76.4 og 44 redninger. Dessverre starter Tottenham-sisteskansen lite trolig GW1, fordi han er forsinket i sin pre-season grunnet sen VM-deltakelse.

GettyImages-862496748

3: Ederson (5.5m)

Syv CS på 17 kamper. Færrest redninger blant samtlige keepere (28), men mye fordi City slipper til få sjanser. Redningsprosent på 68.3 bør uansett forbedres et hakk. Når det er sagt: programmet til City er så nydelig fra GW 2-7, at det å ha én City-forsvarer anbefales.

4: Thibout Courtois (5.5m)

Fem CS på 15 kamper. 39 redninger og en redningsprosent på 66.1. Nok en keeper som dessverre er utilgjengelig grunnet sen VM-deltakelse. Lenkes dessuten heftig bort fra laget.

Oppsummert:

Liten tvil om at det er de Gea som er keeperkongen i PL. Spanjolen hadde f. eks. én CS og 18 redninger mer enn Ederson de siste 18 kampene forrige sesong.

I United er det også få utespillere som frister nevneverdig. Valencia, Young, Jones og Smalling er ute av forskjellige årsaker. Shaw og Darmian er inne på lånt tid, og Bailly har vært svært skadeutsatt siste året.

City på sin side har fristende alternativer i Mendy og Walker, men de kan rulleres av Pep, og Ederson er sikker i laget. Han sto for øvrig ikke Community Shield-finalen fordi Bravo står alt utenom PL og CL.

Vi skal uansett vurdere dette statistikk-messig, og dermed kommer to varianter seirende ut av dette:

A: Foster (4.5m) og Fabianski (4.5m) i rotasjon som spilles hver hjemmekamp.

B: David de Gea som spiller alt, og at man har en (4.0m) på benk.

Vi tror begge variantene kan lønne seg. De Gea-løsningen er den mest forutsigbare, men koster også én million mer.

Vi håper dette var til nytte for deg, og vi fortsetter å dykke inn i tallene. Neste ut i rekken blir da forsvarsoversikten.