Fantasy-gull: Her er de 5 beste forsvarerne

Skrevet av FantasyStats

Vi har dypdykket ned i tall-verden for å finne de beste Fantasy-forsvarerne til ditt lag.

“Fantasy-gull” er en spalte fra FantasyStats. Et skråblikk på Fantasy med utgangspunkt i statistikk-universet. Denne gangen er det forsvaret som skal til pers.

LES MER: Her kan du lese saken om keeperne

 

Forsvarsgullet

Det viktigste er i hovedsak tre elementer når vi vurderer forsvarere: evnen til å holde nullen (CS), målpoengpotensial og bonusmuligheter.

Vi har plukket ut fem anbefalte spillere, med utgangspunkt i god statistikk fra forrige sesong.

I tillegg til de tre viktigste faktorene, kommer kampprogram og FPL-pris inn i bildet. Pluss at vi har forsøkt å levere noen i alle prisklasser, slik at du har litt å meske deg med.

  • Robertson/VvD (6.0m)

Disse to er helt jevne, men minst en er svært fristende å sette inn på laget. Liverpool med åtte CS siste 15 kampene, som er best av samtlige.

Virgil van Dijk med 12 skudd og skapte fem sjanser. Robertson på sin side med fire skudd, og skapte 13 sjanser. Skotten har en spillestil som gjør han hakket mer mottagelig for bonuspoeng og han har tatt en del dødballer i pre-season. Begge er bankers i laget, men Robertson kan bli rullert om det er en viktig CL-kamp, flankert av en mindre viktig PL-kamp.

941996376.jpg.0

Liverpool uansett et lag jeg ville hatt en forsvarsspillere med fra start grunnet fint program, og det er helt klart disse to som stikker seg ut.

LES MER: Laganalyse av Liverpool

  • Benjamin Mendy (6.0m)

Ved siden av det å være SOME-eksperte hos de lyseblå, er han faktisk en fantastisk back. Offensiv, godt venstreben, sterk og rask. Statistisk sett har denne karen tatt bakveien inn på listen.

Spilte nemlig bare 361 minutter før han ble skadet, men tallene da han var på banen var veldig lovende. Skapte en sjanse hvert 40. minutt, noe ingen andre klarte å slå blant forsvarsspillere.

City med syv CS siste 15 kampene, noe som kun ble slått av Liverpool. Slapp kun til 51 skudd innenfor egen boks, noe som var soleklart best i ligaen.

Liverpool på 2. plass hadde 67 skudd mot seg, og Chelsea på 3. plass med 88.

LES MER: Laganalyse av Manchester City

  • Patrick van Aanholt (5.5m)

Fantastiske underliggende tall. 23 skudd, ti av dem på mål og skapte ni sjanser. Satte fem baller i nettet og fikk én assist. Crystal Palace med fire CS siste femten kampene, kun slått av topplagene. Masse fine kamper i åpningen, og selvskreven på en toppliste med dette utgangspunktet.

914178978.jpg

Hans største ankepunkt er at det finnes mange gode alternativer i laget hans. Wan-Bissaka (4.0), Tomkins (4.5) og Schlupp (4.5) og Sakho (5.0) kan alle forsvare å ta en plass på laget.

LES MER: Laganalyse av Crystal Palace

  • Michael Keane (5.0m)

En liten «dark horse». Mange går nok for Coleman, eller dropper Everton-forsvarer helt. Vi har falt på at Coleman er litt for dyr, men at Keane har en miks gode underliggende tall, og grei nok pris til at han kan være verdt det.

Keane skapte to sjanser, og kom til ti skudd siste 14 kampene. Med Gylfi på laget kan det opprettholdes også denne sesongen. Vi så prov på samarbeidet i forrige Everton-treningskamp hvor Keane scoret på en corner fra nettopp islendingen.

Keane var den som kom best ut av forsvarsspillerne på bonusmålingene forrige sesong, så dersom Everton holder nullen er han ofte å regne med i toppen av målingene.

LES MER: Laganalyse av Everton

  • Adam Smith (4.5)

Vi ønsker å ta med en spiller fra 4.5m-sjiktet, og falt på denne mannen. Det er få fristende. Cédric er høyst usikker til om han blir klar til åpningskampene, og Tomkins er valgt bort til fordel for van Aanholt. Bak disse er det ikke mange offensivt solide spillere med fint kampprogram til den prisen.

Bournemouth starter fint, og Adam Smith er en svært offensiv vingback. Scoret i forrige treningskamp mot Marseille og har ofte fine offensive tall å vise til. Det store, store spørsmålstegnet her er Bournemouths evne til å holde nullen. 6 CS på 38 kamper er ikke imponerende, men Smith er mannen som kan gi deg en “flying start”, og kan fint rulleres.

LES MER: Laganalayse av Bournemouth

Bomkjøpene

Det var topplisten, så over til fellene du må hoppe over. Vi har valgt bort en rekke spillere som vi ikke tror vil gjøre det helt store fra start, og her er fem av disse:

  • Alonso: Eid av over 16%, men kommer til å være langt mer defensiv under Sarri som liker defensive backer. Har allerede uttalt at han nå ikke skal løpe like mye fremover.LES MER: Laganalayse av Chelsea 
  • Kieran Trippier: Spiller nok ikke de første rundene pga. forsinket ferie etter VM. Likevel eid av massive 26%, som er mest av alle forsvarere.

 

  • Charlie Daniels: Bournemouth kjøpt nye venstreback for over 100 mill, og det er bare et tidsspørsmål før han ryker ut av laget.

 

  • Trent A. Arnold (TAA): Vi tror Nathaniel Clyne vil rullere med TAA i åpningsukene, fordi sistnevne kom relativt sent tilbake fra VM-ferie, og Clyne er en solid backup med en god pre-season bak seg. Mange bruker wildcard allerede etter tre-fire runder, og da føles det unødvendig med en så rotasjonsutsatt spiller i åpningsukene. På sikt er nok TAA det klare valget.

sp18-Trent-Alexander-Arnold

  • Héctor Bellerin: Arsenal åpner knallhardt, og Unai Emery har alltid rullert kraftig på backene sine. Vil garantert fortsette med det her, nå som har har Stephan Lichtsteiner i bakhånd. Ville fint holdt meg unna – selv med kjempestart.

 


Vi kommer til å fortsette å dykke inn i tallene i ukene som kommer, og vi håper dette var til nytte for deg. Ris eller ros kan sendes hit til FantasyFans eller FantasyStats.