Stats-gull: Gameweek 1

Runde én bydde virkelig opp til dans for fantasy-nerdene. Her er tallenes tale.

Skrevet av FPL Piglet

Sesongen er endelig i gang, og for en fantasy-runde det ble. Gjennomsnitt på over 50 poeng er høyt, og mange av dem som har gjort mye research i sommer ble godt betalt.

Nå som runden er over, er det tid for oss i FantasyFans å analysere runden. Dette gjør vi her ved å titte gjennom relevant Fantasy-statistikk. Mål og assist er en ting, men de underliggende tallene er noe annet. Her er fasit fra runde én, hentet ut av FantasyStats:

Keeper
Flest redninger:
1: Fabri – 8
2: McCarthy – 6
2: Cech – 6
2: Hennessey – 6

Fabri (4.5m) topper redningsstatestikken, men må ta deler av skylden for Zaha’s scoring. Kan miste plassen til nykomlingen Rico. I tillegg så Fulham shaky ut defensivt, og vi mener du bør styre unna – til tross for nesten tre save points i denne kampen.

fansbet fantasy.png
Bli med på helgens freeroll hos Fansbet – Gratis å delta med ekte pengepremier!

Alex McCarthy (4.5m) var keeperen som sanket flest fantasy-poeng i runde én. To savepoints og tre bonuspoeng ga totalt 11 poeng til briten. Fint kampprogram fremover og kun eid av 1.4%. Differential her altså. Bare vær obs: Han har tøff konkurranse internt fra Angus Gunn.

Skal også merkes at McCarthy var blant keeperne med lavest redningsprosent

En annen differential er Wayne Hennessey (4.5m) som ser ut til å ha kapret keeper-plassen i Palace. Leverte både savepoints og fikk ett bonuspoeng. Ikke mange andre med like godt kampprogram som waliseren mellom runde tre og ni.

En som er verdt å nevne er Ben Hamer (4.0m). Den eneste keeperen til den prisen som startet i runde én. Gull å ha på benken om førstekeeperen din ikke starter.

Forsvar:
Flest skudd:
1: Alonso – 3
1: D. Sánchez – 3
3: Åtte spillere med to skudd.
Deriblant Shaw, Laporte og Mendy.

Flest skapte sjanser:
1: Holebas – 5
2: Chilwell – 3
3: Åtte spillere med to sjanser skapt.
Deriblant Bertrand, Davies, Mendy, Robertson og van Aanholt.

Marcos Alonso (6.5m) fortsetter der han slapp i fjor og noterte seg for én assist og to bonuspoeng. Om du ikke ønsker og bruke så mye på en forsvarsspiller kan David Luiz til 5.5m være et godt alternativ. Ut i fra kommentarene etter kampen ser det ut som brasilianeren blir å spille fast fremover:

Jose Holebas (4.5m) viktig offensivt for Watford. I tillegg har han hovedansvaret på alle dødballer, men det blodrøde programmet i september er nok til å holde seg unna.

Ricardo Pereira (5.0m) spilte høyreving for Leicester mot Manchester United og er klassifisert som forsvarsspiller på spillet(!). Holder han plassen på kanten er det bare å hoppe på fortest mulig. Kampprogrammet er også innbydende.

Selvfølgelig må Aaron Wan-Bissaka (4.0m) nevnes. Startet mot Fulham, noterte seg for én assist og fikk tre bonuspoeng. Dette er en mann du vil ha i laget.

De åtte forsvarspillerne med flest poeng i runde én er backer og vingbacker. Her er det bare å investere.
Midtbane:

Flest skudd:
1: Mané – 4
1: Pereyra – 4
1: Lemina – 4
1: Salah – 4

Flest skapte sjanser:
1: Eriksen – 5
2: Elyounoussi – 4
2: Sánchez – 4

Sadio Mané (9.5m) var ellevill mot West Ham. Et viktig angrepsvåpen for Liverpool. Kan hende han er på straffer i tillegg etter Fabinhos bom i pre-season, og senegaleseren satte de før det. Ikke feil å stå med senegaleseren fremover.

0_Liverpool-v-West-Ham-United-Premier-League-Anfield

Roberto Pereyra (6.0m) ble den mestscorende denne runden ved siden av Mané. Kanskje Gracia’s viktigste spiller offensivt. Om han klarer å holde seg skadefri vil det komme mer fra argentineren. Skal det store gjennombruddet endelig komme? Har vært involvert i målpoeng de seks siste kampene Watford har scoret i. Essensiell.

Mange puster nok lettet ut når de ser at Christian Eriksen (9.5m) topper sjansestatistikken. Dansken fortsetter som han alltid har gjort. Vi vet alle at det vil komme poeng jevnt og trutt derfra. Sitt rolig i båten om du har ham.
Spiss:
Flest skudd:
1: Mitrovic – 7
2: Wilson – 6
3: Seks spillere med tre skudd.
Deriblant Agüero, Ings og Benteke.

Flest skapte sjanser:
1: Ings – 4
2: Ti spillere har skapt to sjanser.
Deriblant Agüero, Austin, Firmino og Kane.

Ut i fra disse tallene kan Danny Ings (5.5m) være et knallsignering for Southampton. Han var tross alt bare 34 minutter på banen. Ekstrem verdi om han spiller fast. Bare å kaste briten inn på “watchlist”.

Aleksandar Mitrovic (6.5m) er Fulhams main-man på topp. Mye av spillet går gjennom han. En av de mest spennende i sin prisklasse.

Det ble en innholdsrik ettermiddag for Callum Wilson (6.0m) som scoret ett, assisterte ett og misset på en straffe. Kanskje betyr det at Joshua King (6.5m) overtar ansvaret fra krittmerket?

Ellers er det bare å sitte rolig angående “premium”-spissene, selv om samtlige skuffet. De koster mye av en grunn. Målene vil komme.

Clean sheets:
Dårligst clean sheet-odds:
Huddersfield: 21
Fulham: 9.50
Crystal Palace: 7.0

Best clean sheet-odds:
Man. City: 1.40
Tottenham: 1.85
Man. United: 2.15

Ut i fra disse tallene ser vi at, om du har mulighet, så benker du forsvarsspillere fra Huddersfield, Fulham og Palace. I tillegg er det bare å laste på med City-spillere offensivt. Kanskje til og med velge en kaptein blant de lyseblå. Det er i hvert fall ingen som har bedre odds for å score denne helgen. Kapteinsduellen mellom Agüero og Salah er jevn og tøff.

Det var det vi hadde fra “Stats-gullet” denne uken. Håper du finner tallene nyttige. Etter hvert som rundene går unna vil vi samle sammen tallene fra hver GW, og ris og ros kan du gi til @Fantasyfans_net på Twitter.

 

Kilder:
Whoscored.

SofaScore.

Fantasy Football Scout (Opta).