Rundens snakkiser – GW1

Skrevet av Henrik Palm Strand (@henrikpsw)

Offensive vingbacker, superbillige midtbanespillere og brasiliansk samba. Årets første runde ga nok av høydepunkter.

I denne spalten vil vi hver uke presentere «ukens snakkiser», hvor vi ser på spillere som har utmerket seg i runden som gikk, og om dette er spillere du bør hente eller ikke.

Sesongens første runde er alltid ekstra interessant. Lagene starter med blanke ark, og man vet ikke helt hva man kan forvente. Resultatene i årets åpningsrunde bød ikke på noen store overraskelser, mens det for FPL-managere var forsvarerne som imponerte mest. Den første runden er også den vanskeligste å vurdere.

rizk fpl
Rizk har en storslått fantasyliga med hele 250 000 kr i potten! For å delta må du registrere deg HER – Når du har registrert deg kan du lese mer om hvordan du deltar HER!

Det er lett å se seg blind på spillere som presterte godt og overse spillere uten uttelling, men utfallet i runde 1 (GW1) trenger ikke bety noe for hvordan spillerne kommer til å levere fremover. Vi går i gang med “Ukens snakkiser”:

Offensive backer

Det var flere backer som leverte godt med poeng denne runden. Luke Shaw har en fristende pris, men det er en dårlig skjult hemmelighet at han ikke akkurat er Mourinhos favoritt, og det er bare et tidsspørsmål før Young er klar etter VM og setter Shaw ut av laget.

Langt mer interessant var prestasjonen til de offensive backene hos City, Liverpool og Palace. Mendy, Robertson og van Aanholt fikk alle assist, bonus og clean sheet, men enda mer oppløftende var det å se hvor involvert de var i det offensive spillet, og denne trioen gjorde seg virkelig fortjent til poengene sine.

5a63697a33c4a-e1516465652757-900x540

Våre anbefalinger:
Det blir nei til Shaw, foreløpig, men ja til både Mendy og Robertson. To svært solide offensive backer med godt potensial for å holde nullen. van Aanholt er også veldig aktuell i sin offensive rolle i Palace, men ikke før etter Liverpool-kampen til helgen.

Midtbanespillere til 5.0

I Chelsea vartet både Jorginho og Kanté opp med scoring, men man bør ikke la seg lure av det. Kanté hadde kun ett skudd og skapte ingen sjanser, mens Jorginho ikke nødvendigvis er straffeskytter når Hazard er tilbake fra start.

Ruben Neves i Wolves er hakket mer interessant, men han hadde også veldig god uttelling. En sjanse skapt og ett skudd på mål resulterte i både scoring og assist. Stoppet på seks mål og en assist i Championship forrige sesong.

Våre anbefalinger:
Det blir nei til alle foreløpig, men om du ønsker en billig-mann på midten anbefaler vi å holde et øye med portugisiske Neves, og ta en ny vurdering etter at de har møtt Manchester City i GW3.

Budsjettløsninger til 4.0m

GW1 var oppløftende for alle som ønsker seg billigst mulig spillende benk. Wan-Bissaka (nå 4.1m) var stjernen blant de billige, og innkasserte hele 12 poeng. I tillegg fikk Hamer keeperplassen i Huddersfield, mens både Bennet og Peltier fikk 90 minutter for henholdsvis Wolves og Cardiff.

deded

Våre anbefalinger:

Wan-Bissaka kan, etter Liverpool-kampen, være en fin spiller å ta inn dersom man synes 5.5m for van Aanholt blir for mye. Plassen virker spikret inntil videre. Resten er “vent og se”.

 

I kikkerten

Flere av de som leverte godt med poeng er verdt å følge med på. Pereyra leverte to mål for Watford, og har nå vært på scoringslisten i de siste seks tellende kampene Watford har scoret i. Litt vanskelig program, så vi avventer, men følger ham tett.

Richarlison var en annen tomålsscorer som leverte. Hvis coach Silva kan få det beste ut av brassen kan han være svært god verdi i Evertons gode kampprogram. Var svært toneangivende før Silva dro, og han vet hvordan han får det beste ut av brasilianeren. Så bra program og fin form, at denne mannen ville jeg hentet inn på laget.

Wilson var heftig involvert for Bournemouth med scoring, assist og straffemiss. Noterte seg for flest touch i boks, skudd i boks og skudd på mål av alle i ligaen, men vi vil ikke anbefale å hente ham nå. Slitt en del med skader tidligere, og vi ønsker å se flere gode prestasjoner over noen uker før vi biter på.

Lagkamerat Joshua King får fort straffeansvaret etter Wilsons bomskudd, og spilte en god kamp selv om det ikke ble fantasy-poeng ut av det. En mann vi følger med på.

Avslutningsvis kan det nevnes at de to forhåndsfavorittene Liverpool og Manchester City så friske ut og har overkommelige kampprogram, så her kan vi anbefale spillere. Bakover allerede nevnte Mendy og Robertson øverst på listen. I tillegg er det som kjent et flust av spillere offensivt som er under lupen.

I Liverpool gir alternativene litt seg selv. Salah og Mané bør nesten med i den formen de har, med det programmet de er inne i. I hvert fall vår anbefaling.
I City er det en langt vanskeligere jobb offensivt. Vi tror fortsatt Agüero fortjenere en plass.

Vi synes fortsatt det er for vanskelig å hoppe på Bernardo Silva, siden vi ikke var med fra start og David Silva rapporteres å være klar for kamp igjen. Mahrez og Sané er litt unna toppformen per nå, og vi er usikre på match formen til Sterling etter veldig kort pre-season.

Dog liten tvil om at Manchester City har veldig mange interessante Fantasy-alternativer, og det er en klubb vi følger tett, og det skal en del til for at vi ikke fyller tre plasser fra de lyseblå.Det var det vi hadde fra “Rundens snakkiser” denne uken. Håper du finner informasjonen nyttig, og ris og ros kan gis til @Fantasyfans_net på Twitter.