Eliteserie-fokus: Runde 19

Brann-fall, gullkjøp og offensive godbiter. Her er vår vurdering av runde 19 i Eliteserien.

Skrevet av Espen Nesse (@espennesse)

Hver uke ønsker vi å gi deg tips og triks du kan bruke i Eliteserien Fantasy. Her får du anbefalte kjøp, ukens snakkiser, kapteinsvalg og underliggende statistikk.

Her kan du lese våre andre spalter denne uken:

Rundens snakkiser | Stats-gull |

Vi håper dette kan være en fin oversikt for deg, og starter med:

 

Topp tre anbefalte kjøp

  1. Marcus Pedersen 11.4m

Pedersen har uttalt at han vil fortsette i Godset i høst. Etter sommerpausen har han levert tre mål på ni skuddforsøk. Totalt sett fjorten mål på 44 skudd. Dette vil si at han gjennomsnittlig scorer på hvert tredje skudd. Med Godset i form, Ulland Andersen i servitørhumør og Godsets velkjente “høstform”, er Pedersen mannen vi har øverst på blokka vår!

934f3c74-4483-4363-ac90-fe4bd3bb379f

  1. Alexander Stølås 6.1m

Frisparkskytter, dødballtaker og generelt en fot av gull. FansBet gir 4.20 i odds på at FKH holder nullen mot LSK til søndag. Dette er absolutt spillbart da LSK ikke maktet å komme til mer enn fem skudd forrige runde. Clean-sheet og målpoeng kan absolutt finne sted allerede nå på Åråsen.

  1. Erling Braut Håland 7.1m

Målpoeng siste fire kamper. Totalt sett 52(!) poeng fordelt på denne perioden. Ryktes bort, men skal etter all sannsynlighet uansett lånes direkte tilbake til Molde ut sesongen. Stabæk, Ranheim, Odd og KBK står for tur. Vi håper på samme flyt og totale poengsum!

Vi ønsker også hver uke å gi deg en anbefaling om hvor du kan sette kapteinsbindet, denne uken ble det slik:

Ukens kaptein

Her kunne vi valgt sterke kandidater i Ulland Andersen og Braut Håland, men valget falt på Marcus Pedersen. Har levert i tre hjemmekamper på rad, og er seriens toppscorer. Full av selvtillit, tar straffer, gode underliggende tall og kommer til å få masse sjanser mot de gule og sorte.

Det blir spennende å se om Godset får ut potensialet for fullt. Det samme gjelder Brann, som nå har litt å gå på etter hva vi er vant med:

 

Ukens snakkis

SK Brann

Den tette og solide forsvarsmuren har slått sprekker. Tolv baklengs siste fire kamper. Nå kom ni av disse målene fra Molde, men baklengs mot Start og Bodø/Glimt er vi ikke vant med. Også urovekkende hvordan de har slått sprekker mot Solskjærs menn. Nå venter noen tøffe kamper, før programmet løsner litt igjen. Vi må se forbedringer til den prisen de har, når det er så mange andre spennende forsvarsspillere. Har også forsterket stort på tampen av sommervinduet, så det blir spennende å se Brann i siste tredjedel av sesongen.

 

Til slutt er det alltids kjekk å dra opp et ekstra verktøy i kassen. Vi har tatt en titt på de såkalte underliggende tallene fra forrige runde og som helhet denne sesongen.

 

Interessant statistikk

Runde 18
Flest skudd:
Patrick Mortensen 8.9m
8 skudd, ett i metallet og ett i mål.

Sarpsborg med 27 skudd mot LSK. Hans andre scoring på to kamper etter sommerpausen. Ser ut til å spille alt, selv om Sarpsborg også spiller midtukekamper.

Flest skapte sjanser:
Matti Lund Nielsen 6.1m: 7

Eirik Ulland Andersen 9.8m: 7

Ulland Andersen topper flere statistikker. Har falt ned i en indreløperrolle, men ser ikke ut til å være mindre interessant av den grunn. Levert over fem poeng i syv runder på rad. Syv skapte sjanser, fire skudd og en assist nå mot Odd. Nå fin kamp hjemme mot Start i GW 19.

ededeededee
Ullands “heat-map” fra kampen mot Odd. Som vi ser spiller han svært høyt i banen på tross av sin indreløperposisjon. (Kilde: Sofa Score)

Totalt

Flest skudd:
1: Eirik Ulland Andersen: 50

2: Marcus Pedersen: 44
3: Lehne Olsen (7.9m): 43
4: David Akintola (7.2m): 42

To sjanser skapt og seks skudd nå mot Vålerenga. Noterte seg også for en assist til Stølås. LSK og Stabæk to neste. En svært fin spiller å ha på laget.

Flest skapte sjanser:
1: Eirik Ulland Andersen: 52. Topper de listene som er.
2: Fredrik Haugen (9.7m): 40

Skapte ingen sjanser nå mot Molde, men mot Start skapte han to store sjanser i tillegg til å score. Nå kan han spille gjennom Daouda Bamba 7.5m som akkurat har signert. Spennende tider i Bergen på både godt og vondt.
3: Alexander Stølås: 36. Sterkt av forsvarsspilleren.

Det var det vi hadde for denne gang fra Eliteserien. Håper du finner teksten nyttig, og ønsker du noen endringer, eller savner informasjon, så gi oss ris og ros på Twitter til FantasyFans.