Fantasy-gull: Gameweek 2

Skrevet av FPL Piglet

Sesongen er kommet i gang, og vi er ferdige med nok en deilig Fantasy-runde. Denne gang var Agüero, Agüero og Agüero på alles lepper.

Nå er det tid for oss i FantasyFans å analysere runden. Dette gjør vi ved å titte gjennom relevant statistikk. Mål og assist er en ting, men de underliggende tallene er noe annet. Her er fasit fra runde to, med tall hentet ut av FantasyStats.

Keeper:

Flest redninger:

1: Fabri – 16
2: Cech – 14
3: McCarthy – 11

rizk fantasy.jpg
Bli med i Rizk sin fantasyliga før helgen – 250 000 kr i potten! Trykk HER eller på bildet for å delta. Alle som blir med i ligaen før lørdag får 100 risikofrie kroner å spille for!

 

Fabri (4.5) beholder plassen i buret for Fulham. Kanskje ikke så rart, for han varter opp med redning etter redning. Selv om han slapp inn tre mål, sto han for hele åtte redninger mot Tottenham. I tillegg sanket han to bonuspoeng.

Petr Cech (5.0) fikk nok å gjøre mot Chelsea. Åtte redninger totalt. Kampprogrammet fremover ser veldig fint ut, og til den prisen er tsjekkeren et veldig godt alternativ. Emery har uttalt at Cech foreløpig er det foretrukne førstevalget, men fare for at Leno tar over etter det.

Alex McCarthy (4.5) ser også ut til å være en savepoint-magnet. Kampprogrammet er pent en stund til, så sitter du på han er det bare å beholde.

Forsvar:

Flest skudd:

1: Alonso – 6

2: Davies, Mendy – 5

Flest skapte sjanser:

1: Holebas – 6

2: Davies, Mendy – 5

Marcos Alonso (6.6) viser seg å være en spiller du kan vurdere. Vingbacken, som nå er blitt back, fortsetter å sprinte fremover langs kanten, og ser veldig farlig ut foran mål. Mot Arsenal ble det både mål og assist. Når vi ser på kampprogrammet er han svært fristende.

En annen spiller som frister stort er Benjamin Mendy (6.2). Citys veldig offensive venstreback spiller til tider i den fremre treeren, og ser ut til å være en favoritt hos Guardiola.

På de fire neste kampene møter de lyseblå tre nyopprykkede lag, så det er lite som tilsier at Mendy skal slutte å levere.

Poengfangsten har ikke vært stor for Ben Davies (6.0) så langt denne sesongen. De underliggende tallene forteller oss noe annet. Når det først smeller fra waliseren kan det smelle godt. Ville likevel ventet noen runder med å hente han da Manchester United og Liverpool venter i runde tre og fem. En annen som jeg har på blokka er Kierian Trippier (6.0), som ser ut til å ha tatt noe av dødballansvaret fra Eriksen etter et imponerende VM.

Dog er det nok som alltid i Spurs: stor fare for rotasjon.

Midtbane:

Flest skudd:

1: Salah – 10

2: Eriksen, Pedro – 7

Flest skapte sjanser:

1: Shelvey, Mkhitaryan – 7

2: D. Silva, Salah, Sigurdsson, Eriksen – 6

Mohamed Salah (13.0) ser like farlig ut i år som i fjor. Prinsen av Egypt dundrer videre og leverer elleville tall. Etter min mening den desidert viktigste spilleren å ha på laget. Vi vet alle hva han er i stand til og med en eierandel på 54.6% er det tøft å gå uten.

roberto-firmino-mohamed-salah_1qtfxzl8uh6w817of48ubukh00

I likhet med lagkamerat Davies fortsetter Christian Eriksen (9.5) å levere gode underliggende tall. Uttellingen er dessverre ikke kommet enda. Dansken er uansett selvskreven i førsteelleveren til Spurs, så jeg ville ikke hastet ham ut.

David Silva (8.4) fortsatte der han slapp i fjor. Var veldig god mot Huddersfield og scoret på et fantastisk frispark. Det er hard kamp om plassen på Citys midtbane. Mahrez, Sané og Sterling startet alle på benken i forrige kamp, så jeg ville styrt unna samtlige midtbanespillere hos de bråkete naboene.

Gylfi Sigurdsson (7.4) slapp å bli byttet ut før pause denne runden. Islendingen er mye involvert offensivt og med en eierandel på bare 1.7% seiler han opp som en fin differential med et enda finere kampprogram, selv om mange nok heller trår til med Richarlison eller Walcott.

Pedro (6.6) viser god form for Chelsea og står nå med to mål på to kamper. Den skuddglade spanjolen virker å være fast inventar i Sarri’s førsteellever. I tillegg ser de neste fire kampene veldig fine ut, så denne mannen ville jeg vurdert sterkt. Dog er det et stort faresignal her ved at han skal konkurrere mot en så solid spiller som Willian på høyrekanten, når Hazard er klar for 90 minutter igjen etter VM.

Spiss:

Flest skudd:

1: Agüero – 12

2: Mitrovic – 11

3: Ings – 9

Flest skapte sjanser:

1: Jesus, Ings, Kamara – 5

2: Kane – 4

Sergio Agüero (11.1) i helt fantastisk form. Vi klarer ikke å gå uten ham.

Danny Ings (5.5) spilte hele kampen mot Everton og så veldig farlig ut. Denne mannen er billig, i god form og har veldig gode kamper fremover. Dessverre litt skadeutsatt og trenger fortsatt kamptrening, så prestasjonene vil variere veldig. Uansett høyt på blokken vår.

Aleksandar Mitrovic (6.5) fortsetter å levere gode tall, i tillegg fikk han scoringen sin mot Tottenham. En av Fulhams viktigste spillerr. En annen å merke seg er lagkamerat Aboubakar Kamara (4.5). Den 4.5-spissen med desidert flest minutter på banen.

Harry Kane (12.5) fikk endelig bukt med august-spøkelset etter scoringen mot Fulham. Venter uansett til Spurs får litt bedre program, og det blir orden på stadionrotet.

Clean sheets:

Dårligst clean sheet-odds fra Fansbet:

Brighton: 11.75

Wolves: 9.25

West Ham: 8.50

Best clean sheet-odds fra Fansbet:

Liverpool: 1.83

Man. City: 2.00

Arsenal: 2.35

Rundens snakkiser – Runde 2

Lyseblå himmel i Manchester
Manchester City må klare seg uten Kevin De Bruyne de neste månedene, men lot seg ikke påvirke av dette mot Huddersfield. Sergio Aguero var i superslag med tre scoringer og en assist. Selv med baklengs ble det poengfangst for Benjamin Mendy, som fortsatte sitt offensive storspill med to assist. Også keeper Ederson fikk seg en målgivende! Også David Silva og Gabriel Jesus spilte fra start og scoret mål, men her virker rotasjonsfaren større enn hos de tre tidligere nevnte.

Vår anbefaling:
City ser ut til å være i god form og har et veldig fint kampprogram fremover. Spesielt Aguero og Mendy er spillere du bør prøve å få inn, mens Ederson er den mest fristende keeperen i ligaen akkurat nå.

Lørdagskveldens godtepose
Lørdagens siste kamp var et London-oppgjør mellom Chelsea og Arsenal. Begge lagene har fint kampprogram fremover, og det er flere spillere i disse lagene som kan ta mye poeng de neste rundene. Henrikh Mkhitaryan har sterkt involvert med både scoring og assist. Pierre-Emerick Aubameyang har et imponerende målsnitt de siste sesongene, og burde hatt minst én scoring på lørdag. Hos de blå viste både Pedro og Marcos Alonso at de fortsatt vet hvor målet står. I tillegg er det bare et tidsspørsmål før Eden Hazard er tilbake, og hvis Chelsea fortsetter målformen kan det virkelig smelle fra den belgiske superstjernen.

Våre anbefalinger:
Samtlige spillere nevnt over er interessante, og med det kommende kampprogrammet kan dette være et perfekt tidspunkt for å legge igjen pengene sine i London. Pedro og Mkhitaryan er mest i fare for å roteres, Aubameyang er en målgarantist og Hazard er en dyr, men veldig spennende differential når han er tilbake fra start.

I kikkerten
Everton fortsetter å score mål, og igjen tegnet Silva-favoritt Richarlison seg på scoringslista. Brassen virker å være i storform, og med kampprogrammet til Everton er det nesten bare å kaste seg på toget.

Callum Wilson var igjen avgjørende for Bournemouth, og virker å være det beste billigspissalternativet om dagen. Blant hans lagkamerater var det mannen med det ordspillvennlige navnet Steve Cook, samt midtbanemann Ryan Fraser, som imponerte mest. Cooks scoring og assist er ikke akkurat noe å forvente hver uke, men han kan allikevel være aktuell som billigforsvarer. I likhet med Wilson er også Fraser toneangivende i Bournemouth, og til en fin pris kan han levere poeng samtidig som han åpner opp for dyrere investeringer.

På sørkysten er det en svært skuddvillig Danny Ings som stjeler overskriftene. Det går under 14 minutter hver gang han avslutter denne sesongen, og scoringen borte mot Everton kan forhåpentligvis ha en forløsende effekt. Til en svært fin pris er det fort å la seg friste av en mann som har vist tidligere at han vet godt hvor målet står.

Det var det vi hadde fra “Fantasy-gull” denne uken. Håper du finner tallene nyttige. Ris og ros kan du gi til @Fantasyfans_net på Twitter.


Kilder:
Whoscored.
SofaScore.
Fantasy Football Scout (Opta).