Eliteserie-fokus: GW20

Islandsk dynamitt, Europa League og «Gult er kult». Her er vår vurdering av runde 20 i Eliteserien.

Skrevet av Espen Nesse

Hver uke ønsker vi å gi deg tips og triks du kan bruke i Eliteserien Fantasy. Her får du anbefalte kjøp, ukens snakkiser, kapteinsvalg og underliggende statistikk.

rizk fantasy
Bli med på Rizk sin fantasyliga med 250 000 kr i potten – Alle som melder seg på før lørdag får også 100 kr HVER måned i PL-sesongen!

Vi håper dette kan være en fin oversikt for deg, og starter med:

 

Topp 3 anbefalte kjøp

Da vi i forrige uke anbefalte kanonene du bare må ha, tar vi denne uka en liten vri. En tropp må alltid fylles opp, og hvis du allerede har kanonene er følgende spillere noen spennende anbefalinger:

  1. Arnor Smarason 5.6m

Smarason har blitt mye nevnt etter hans ankomst på Åråsen. Noen har klart å plassere islendingen som midtbane på spillet, og til en pris på 5.5. Den tidligere Hammarbyspissen spiller altså på topp, tar straffer og skapte flest sjanser av samtlige forrige runde. Til en slik pris må Smarason inn. LSK med fint program fremover også.

  1. Kevin Kabran 6.1m

Har Rekdal fått skikk på skuta? Det kan til en viss grad se slik ut, og hvis Start nå er på gang er kampprogrammet uhyre fristende. Odd (H), KBK (B), LSK (H) og Glimt (B) neste fire. Kabran vil bli å se på kanten nå når Akinyemi 7.0m har kommet inn, men det ser ikke ut til å gjøre ham mindre interessant. Mål nå mot Godset i Drammen, og har fire scoringer siste seks.

kevin-kabran-828x552

  1. Kristian Fardal Opseth 7.2m

For tredje gang presenterer vi en spiller i gult. Opseth og Glimt har våknet til liv etter ydmykelsen i Drammen. Opseth med to på to, og med spillere i form rundt seg. Layouni 5.8m med fire målpoeng siste fem, og hele Glimt-laget ser ut til å kose seg på banen. Tromsø, Sarpsborg 08, Sandefjord og Start neste fire. Vi kan nesten garantere mål fra den høyreiste vestlendingen.

Vi ønsker også hver uke å gi deg en anbefaling om hvor du kan sette kapteinsbindet, denne uken ble det slik:

 

Ukens kaptein

Dette er en runde uten noen soleklare kapteinsvalg. Pedersen og Ulland spiller på Lerkendal, Braut kan igjen være benket mot Ranheim og Brann er vi ikke helt overbevist om enda. En av de viktigste fantasytipsene er å kjøre “safe”, men akkurat i denne runden kan det være fint å gå andre veier. Mortensen og Stølås kan virke å være de sikreste valgene, men vi har gått for en annen spennende kar: Arnor Smarason! Sagt mye om han allerede. Ingen enkel kamp mot Sandefjord, men vi foretrekker alltid å gå for spillere som er i dytten.

Ukens snakkis

Vi er inne i siste kvalifiseringsrunde til Europa League, og har hele tre lag med enda. Sarpsborg 08, Molde og RBK skal gjennom to kamper til for å prøve å nå gruppespillet. Hva har dette med Fantasy Eliteserien å gjøre? Jo, det vil bli roteringer. Askar spiller ikke Eliteseriefotball for tiden, Hestad og Braut benket sist og i RBK vil vi garantert se mer rotasjon den neste runden. Vi vet ikke hvem som tar seg videre, eller hvem som hviles til helga. Derfor kan det være lurt å vente med eventuelle wildcard eller store endringer til etter kvaliken.

Til slutt er det alltids kjekt å dra opp et ekstra verktøy i kassen. Vi har tatt en titt på de såkalte underliggende tallene fra forrige runde, og som helhet denne sesongen.

 

Interessant statistikk

 

Runde 19
Flest skudd:

Thomas Lehne Olsen (TLO) 7.9m – 7
Absolutt innafor å hente TLO nå. Som nevnt godt program og gutten fra Moelven avslutter mest av samtlige spisser. Hadde fem mål på fire kamper, men har blanket i to nå.

Flest skapte sjanser:

Arnor Smarason – 6

Dynamitt!
Totalt

Flest skudd:

1: Eirik Ulland Andersen 9.8m: 50
2: Thomas Lehne Olsen: 48
3: Marcus Pedersen 11.5m: 46
4: David Akintola 7.2m: 43

Flest skapte sjanser:
1: Eirik Ulland Andersen: 55

2: Fredrik Haugen 9.7m: 42

3: Morten Gamst Pedersen 5.2m: 39

Det var det vi hadde for denne gang fra Eliteserien. Håper du finner teksten nyttig, og ønsker du noen endringer, eller savner informasjon, så gi oss ris og ros på Twitter til FantasyFans.

Her kan du lese våre andre spalter denne uken:

| Fantasy-gull|