Fantasy-gull: Gameweek 3

Samba i London sørger for at Fulham-spillere gjør et stort hopp på listene.

Nå er det tid for oss i FantasyFans å analysere runden. Dette gjør vi ved å titte gjennom relevant statistikk og gjøre analyser. Mål og assist er en ting, men de underliggende tallene er noe annet. Her er fasit fra runde 1-3, hentet ut av FantasyStats.

Skrevet av FPLPiglet (@FPLPiglet)

Keepere

Flest redninger:
Cech: 18
Fabri: 16
Fabianski: 16

Petr Cech (5.0) topper redningsstatistikken med 18 redninger totalt. Det ser ut som tsjekkeren er førstevalget mellom stengene på Emirates. En billig vei inn i Arsenal-forsvaret, om det ønskes, som har et fint kampprogram i vente.

Lukasz Fabianski (4.5) har tidligere sesonger vært synonymt med redninger, og det ser virkelig ut til å være det denne sesongen også. Selv etter å ha sluppet inn tre mål mot Arsenal plukket han opp ett bonuspoeng. Mye takket være hele ni redninger. En 4.5-keeper å ha på blokka når programmet snur i runde 10.

Fabri (4.5) ser ut til å ha mistet plassen til Bettinelli. Styr unna.

Forsvar

Flest skudd:
Alonso: 7
Keane: 6
Mendy: 6

Flest skapte sjanser:
Robertson: 8
Holebas: 7
Mendy: 6

Marcos Alonso (6.7) er den spilleren som har plukket flest poeng av samtlige på spillet. Fire assist og et mål på de tre første kampene er ganske vilt. I de to neste venter Bournemouth og Cardiff på Stamford Bridge. Her vil ikke jeg stå uten spanjolen.

Michael Keane (5.0) er en liten luring som har sneket seg oppover listene. Denne runden ble det også scoring på engelskmannen. Dessverre ute med skade de neste kampene, så han er uaktuell med det første.

Eierne av Benjamin Mendy (6.3) var nok glade for at franskmannen rasket med seg to bonuspoeng i 1-1-kampen mot Wolves. “Heat-mappet” viser at Mendy fortsetter å oppholde seg mye på motstanderens banehalvdel. City har uten tvil det fineste kampprogrammet fremover, så her kan det bli både mål, assists og clean-sheets.

580b57fcd9996e24bc43c4ee

Andrew Robertson (6.1) har skapt flest sjanser av forsvarsspillerne. I tillegg ble han tildelt tre bonuspoeng i 1-0-seieren over Brighton. En spiller jeg ville beholdt selv med et noe ugunstig kampprogram.

Midtbane

Flest skudd:
Salah: 16
Schürrle: 11
Neves: 9

Flest skapte sjanser:
Salah: 12
Fraser: 9
David Silva: 9

Mohamed Salah (13.0) topper ikke uventet listene. To mål og to assist de første tre er ikke dårlig. Ja, prisen er stiv. Ja, det er mange andre midtbanespillere som frister. Men ingen er eid av like mange som Salah. Ingen skyter oftere, ingen skaper flere sjanser. Ingen er et hetere kapteinsalternativ når lag fra nedre halvdel gjester Anfield. Salah er hovedattraksjonen i angrepet til Liverpool.

Mohamed_Salah_AP_Picture

André Schürrle (5.9) var den spilleren som fyrte av flest skudd i runde tre. Noe som endte med scoring for tyskeren. Kampprogrammet ser ikke så halvgærent ut, og kan være en Richarlison-erstatter som går litt under radaren. Dog litt usikkert hvor mye han vil bli rotert.

Ryan Fraser (5.6) har en xA (expected assist) på “1.70”. Best av samtlige på hele spillet. Hans xG (expected goals) er heller ikke så verst på 0.61. Briten står med ett mål og én assist på de første tre kampene, og har et fint kampprogram helt fram til runde 10. En spiller som passer perfekt som “fjerde”- eller “femte”-mann på midten.

Spiss

Skudd:
Aguero: 16
Mitrovic: 15
Wilson: 13

Skapte sjanser:
Vietto: 7
Agüero: 6
Auba: 6
Jesus: 6

Sergio Agüero (11.2) gikk målløs av banen mot Wolves. Ville ikke bekymret meg nevneverdig om det, da tallene hans er gode og han dro to skudd i metallet. Et helt nydelig kampprogram fremover, og etter tidligere målshow, vet vi alle hva argentineren er i stand til mot Newcastle. Kanskje det heteste kapteinsalternativet neste runde.

Aleksandar Mitrovic (6.6) ser virkelig ut til å passe perfekt inn som spydspiss hos Fulham. Tre mål og én assist på de to siste kampene vitner om en mann i form. Virkelig en jeg ville vurdert å ta inn om det ikke brenner andre steder i laget ditt.

1584089_dsfsdfsdfdsf_ls

Callum Wilson (6.1) fortsetter å straffe stabeist som ikke vil ta han inn på laget fordi han enten er skadeutsatt eller andre har gått for Joshua King. To mål og tre assist på de første tre er imponerende. I kampen mot Everton fikk vi dog bekreftet at det er vår King (6.4) som tar straffene for “The Cherries”. Etter Chelsea borte fortsetter det fine kampprogrammet, så jeg ville ikke solgt noen av dem nå!

Vel, det var det vi hadde fra “Fantasy-gull” denne uken. Håper du finner tallene nyttige. Ris og ros kan du gi til@Fantasyfans_net på Twitter.


Kilder:
Whoscored.
SofaScore.
Fantasy Football Scout (Opta).