Fantasy-dilemma; Dette gjør du med Richarlison og Alonso

Vi ser på hvem du bør hente som erstatter for Richarlison og rangerer premium-alternativene i forsvar.

Den tredje serierunden er over, og det er på tide å rette fokus på de dilemmaene den neste runden fører med seg.

Hva gjør man med Richarlison?

Rundens største strek i regningen var Richarlisons utvisning. Ikke bare endte han på -2 i poengsum, men er også suspendert i to ligakamper. De fleste ønsker nok bytte ut brassen. Vi tar en titt på de mest aktuelle erstatterne.

Theo Walcott er den mest populære til å fylle lagkameratens sko. Ifølge Fantasy Football Fix har nær 75% av alle som har solgt Richarlison, valgt Walcott. Engelskmannen har hatt en god start på sesongen, og med fin pris og enda finere kampprogram er han en naturlig erstatter.

Pedro en annen aktuell kandidat. Scoret i sesongens to første kamper. Chelsea har et drømmeprogram med Bournemouth og Cardiff i de to neste hjemmekampene, men merk: han er utsatt for rotasjon.

Lucas Moura var i slaget og scoret to da Tottenham påførte Mourinhos største hjemmetap i karrieren. Spurs har tre bortekamper (og en hjemmekamp mot Liverpool) på fire neste, men etter mandagens prestasjon i Manchester trenger ikke det å være noe hinder. Moura spilte høyt i banen, og vi har nok flere poeng i vente fra brassen.

DlxZIFPUwAExsJE.jpg
Sjekk ut Rizk sin preview til Gameweek 4 i FPL!

 

Henrikh Mkhitaryan klarte ikke å følge opp storspillet fra runde to, men programmet fremover er fristende. Med pris på over 7.0m forutsetter dette byttet at man har penger i bank, eller to gratisbytter om man vil unngå -4.

Roberto Pereyra har hatt en strålende start, og har vært sterkt delaktig i å sikre Watford ni av ni mulige poeng. Tottenham og Manchester United venter i to tøffe hjemmekamper, men Watford og Pereyra kan gi dem tøff kamp. Kun Sadio Mané av midtbane- og angrepsspillere har tatt flere poeng enn Pereyra foreløpig.

 

Vår anbefaling:

Det “enkleste”, om du har 0.1m i banken, er å hente Theo Walcott. Everton har fint kampprogram, sett bra ut under Marco Silva, og Walcott er i god form. Ikke uten grunn at over en halv million, inkludert undertegnede, har hentet Walcott  nå. Det gjør han til rundens klart mest kjøpte.

Neste på vår liste er Mkhitaryan, som er et godt valg for de som har råd. Arsenals kampprogram passer vingen som hånd i hanske, og hvis Emery får sving på sakene kan armeneren bli svært god verdi. Mkhitaryan virker ha en tryggere plass på laget enn mange av alternativene. Prislappen et lite steg opp fra Richarlison, og mange må nok bruke to bytter, eller ta -4 for å få til dette. Det er også grunnen til at Walcott vurderes høyere på listen.

Rotasjon er det største ankepunktet mot både Pedro og Moura. I forrige kamp ble Pedro byttet ut for Willian etter 70 minutter, og nå som Hazard er tilbake må man regne med ytterligere rotasjon. De to neste kampene er fine, så Pedro kan være et alternativ om man man er fornøyd med 70 minutter eksplosivitet.

I Tottenham spiller Moura høyt i banen og er mye involvert, men det venter mange bortekamper og etter landslagspausen er Son tilbake. Det vil sannsynligvis føre til rotasjon, og han og Pedro vurderes derfor bak Walcott og Mkhitaryan. Dersom du ønsker en Chelsea-spiller i de kommende kampene kan det finnes bedre verdi lengre bak på banen – som vi kommer tilbake til.

LucasMoura-1

For de som ønsker å gå for en outsider, er Pereyra i Watford spennende. Han står bak de fleste av lagets scoringer, og “The Hornets” har hatt en god start. Kampprogrammet gjør likevel at vi anbefaler å vente. Pereyra er derimot en vi holder et tett øye, og hvis formen fortsetter er han høyaktuell fra hjemmekampen mot Bournemouth i GW8.

 

Hvilke premium-alternativer i forsvar bør du prioritere?

Dette året kan bli backenes sesong, i hvert fall om sesongstarten er noe å gå etter. Flere av “premium”-alternativene har levert over all forventning, og utfordringen for FPL-managere er å bestemme seg for hvem man skal satse på.

Mange fryktet for Marcos Alonsos poengpotensiale etter Sarris ankomst og omlegging til fire bak, men etter en scoring og fire assists er Chelsea-backen den mestscorende FPL-spilleren. I de to neste venter Huddersfield og Cardiff.

På Merseyside har Andy Robertson hatt en knallsterk åpning på sesongen. Null baklengs, seks bonuspoeng og en assist er mer enn godkjent. Den dårlige nyheten er at Liverpools kampprogram er tøffere enn mange av rivalenes. På de neste fem venter blant annet Spurs, Chelsea og Manchester City. Verdt å nevne at også Trent Alexander-Arnold har hatt en fin start på sesongen. Lagkameraten koster over en million mindre enn Robertson.

Hos Manchester City har Benjamin Mendy hatt den innflytelsen mange håpet. Hele fire assist veier opp for få “clean sheet” foreløpig. De neste kampene lover svært godt for hans poengfangst. Twitter-kongen står svært høyt og er veldig involvert offensivt. Mot Wolverhampton fikk han to bonuspoeng selv uten offensiv involvering eller rent bur, noe som definitivt lover godt for fortsettelsen.

Etter å ha spilt et godt VM ble Kieran Trippier hvilt i serieåpningen, men har fått en pangstart etter at han kom. 11 poeng i to kamper på rad er best poengsnitt i ligaen bak Alonso, og Trippier har overtatt noe av dødballansvaret fra Eriksen. Ulempen med Trippier er faren for rotasjon. Serge Aurier kommer til å stjele minutter, og blir gjerne spilt i de kampene man helst vil at Trippier skal spille. Det samme gjelder Davies og Rose på motsatt back.

Vår anbefaling:

De to som utmerker seg mest er Mendy og Alonso. Til tross for sistnevntes pangstart vurderes Mendy som den med beste totalpakken. Baserer seg på at City har hakket finere program og Mendy skaper flere sjanser. Alonso har også fått svært godt betalt, og selv om han forventes å ta mye poeng fremover har han nok overprestert i større grad enn hva Mendy har gjort. Dog: om man har råd til begge er det definitivt å anbefale.

Bak disse to er det jevnt mellom Robertson og Trippier, men skotten vinner. Liverpools program blir tøffere, men Robertson kunne også hatt bedre offensiv uttelling. Det beste argumentet for å velge han er uansett spilletid. Moreno er langt fra den samme trusselen som Aurier er, og vi vet at Pochettino liker å rullere på backene.

941996376.jpg.0

Har du både Alonso og Mendy, og kanskje en keeper som Ederson i tillegg, kan Robertson eller Trippier bli en litt vel dyr samling. I det tilfellet anbefaler vi å se mot en spiller som Trent Alexander-Arnold. Unggutten en viktig spiller for Klopp, og smalt et frispark i tverrliggeren mot Brighton. Selv om Robertson fort ender på flere poeng totalt, vil forskjellen være mulig å tjene inn på å investere andre steder i laget. Prisen på 5.0 er fin for en spiller som er fast i et premium-forsvar, og er derfor absolutt en spiller å vurdere.

Vel, det var det vi hadde fra “Fantasy-dilemma” denne uken. Håper du finner informasjonen nyttige. Ris og ros kan du gi til@Fantasyfans_net på Twitter.