Fantasy PL; Dette har vi lært til nå

Skrevet av Henrik Palm Strand

Etter fire serierunder befinner vi oss i sesongens første landslagspause, og hva passer vel bedre enn en gjennomgang av sesongen så langt? Vi tar for oss alle lagene, ser på hva de har utrettet så langt, hva som venter fremover, og selvfølgelig det aller viktigste: hvilke spillere som fortjener en plass på ditt fantasylag.

rizk pl topscorer.png

Arsenal

Unai Emery har ikke fått fart på sakene ennå. Fremover har det sett greit ut, men bakover er de foreløpig ikke stort bedre. Cech er fortsatt førstevalget i mål, men den rutinerte sisteskansen kler dårlig å bruke beina så mye som han har måttet gjøre til nå. Vi styrer dermed fint unna defensive Arsenal-spillere foreløpig.

Mkhitaryan havnet på mange fantasylag etter prestasjonen borte mot Chelsea i runde 2, men etter å ha blitt vraket i forrige runde er dette en mann å vente med foreløpig. Lacazette imponerte mot Cardiff i sin første kamp fra start. Om formen vedvarer kan han bli svært aktuell, men etter bare å ha fått 96 minutter totalt i de tre første rundene er plassen fortsatt for usikker.

Aubameyang er den mest fristende Arsenal-spilleren, og åpnet endelig sesongens målkonto sist. Har fint program fremover, men vi skulle gjerne sett enda mer av spissen. De som eier Aubameyang må gjerne fortsette å gjøre det, men for de som står uten er det nok andre bytter som foreløpig er viktigere enn å betale 10.9m for Aubameyang.

 

Bournemouth

Klubben fra sørkysten har overrasket positivt i sesongstarten, og har tatt godt med fantasy-poeng. Steve Cook og Aké har tatt 22 og 19 poeng på grunn av offensive involveringer, men Bournemouth har ikke virket sterke nok defensivt til at vi anbefaler å investere i en forsvarer herfra.

På midtbanen er Fraser veldig god verdi til 5.6. Han er mye involvert i spillet og tar også dødballer, så frem til kampprogrammet snur rundt den 11. runden er han et godt valg, som også lar deg bruke mer penger andre steder. I angrepet har Wilson hatt sin sedvanlige gode start på sesongen, mens norske King også har levert bra, selv om han har litt mindre uttelling foreløpig. I duellen King v Wilson er det ganske jevnt. Wilson er main man i Bournemouth, men King er både mindre skadeplaget og har æren av å ta lagets straffer. Det siste gjør at vi ville hentet King dersom vi skulle valgt én av dem.

fansbet fantasy
Delta i Fansbet sin 6-a-side kamp mellom England v Spania i morgen. 10 000 kr i potten!

Brighton

Med en sterk seier mot et svakt United og et hederlig tap mot Liverpool har Brighton vist gode takter så langt, men står bare med fire poeng etter like mange kamper. Spurs og City venter i runde 6 og 7, så foreløpig holder vi oss unna Brighton-spillere. Fra runde 8 snur imidlertid programmet, og skuddstopper Ryan, forsvarskjempe Duffy, midtbanegeneral Gross eller spissveteran Murray kan alle bli aktuelle. Stjernespiller Gross er øverst på vår liste fra og med hjemmekampen mot West Ham i runde åtte, men vi tror også det kan være god verdi og flere clean sheets i Ryan og Duffy, der førstnevnte også sanker redningspoeng, mens sistnevnte er målfarlig på offensive dødballer.

 

Burnley

Etter å ha imponert stort forrige sesong, kom bakrusen fort for Burnley. Å kombinere Europaliga-kvalik med seriestart var en oppgave flere nummer for stor, og sesongstarten har ikke vært god for Burnley. Selv om Europa-eventyret, om vi skal kalle det for det, nå er over, frister ingen av spillerne på Fantasy. Hart er en svak keeper, og forsvaret koster også for mye til at vi lar oss friste. Fremover har ingen utmerket seg spesielt, og vi mener det i alle ledd finnes bedre verdi andre steder.

 

Cardiff

Den nyopprykkede dumpekandidaten har overrasket positivt, og spesielt keeper Etheridge har gjort sine saker bra. To clean sheets og to strafferedninger er mer enn godkjent, men nå er det nok stopp for den solskinnshistorien, i hvert fall midlertidig. Chelsea, City, Spurs og Liverpool venter i løpet av de neste seks kampene, og vi holder oss langt unna Cardiff-spillere på fantasy enn så lenge.

 

Chelsea

Full pott etter fire kamper er imponerende av Sarris gutter. Alonso har én scoring og hele fem målgivende, og er dermed virkelig en mann som fortjener en plass på alles lag. Hazard er nå tilbake for fullt og leverer scoringer. Det blir spennende å se om han forsvarer prislappen over tid, men han virker å være mer effektiv enn vi har sett han på lenge.

Bak Hazard har Pedro overbevist, til tross for at han ikke er fast. Kom inn fra benken sist og belønnet sine tålmodige eiere med scoring. Om han hadde vært fast hadde han virkelig verdt å anbefale, men fortsetter han å være like effektiv vil han levere bra med poeng til tross for færre minutter.

coolbet league pl.png
Spill Coolbet League gratis – Gjett resultatene i PL-runden. 5500 kr i potten!

Crystal Palace

London-klubben har vært gode, men har ikke fått så godt betalt som man kunne ønske. Skaden til Zaha er en lei smell, og Palace er et mye svakere lag uten sin store stjerne. I Zahas fravær virker det beste valget å være Wan-Bissaka. Uheldig og klønete som ble utvist mot Liverpool, men til en pris på 4.1 er han god verdi for pengene.

Forsvarer Schlupp spiller venstrekant, og beholder nok den plassen så lenge Zaha er skadet. De som eier må bare beholde, men vi ser nok andre steder etter nysigneringer. For de som bruker sitt Wildcard seiler Hennessey opp som en av flere aktuelle kandidater som billigkeeper, selv om vi nok heller ser andre steder.


Everton

Som forventet har lillebror i Liverpool fått et løft under Marco Silva, men Richarlisons utvisning var et slag i trynet for godt over en million fantasy-managere. Det ble ikke bedre at manges foretrukne erstatter Walcott ble skadet i den påfølgende kampen.

De som var bekymret for Evertons defensive muligheter har ikke fått sine fordommer motbevist helt ennå, og vi holder oss derfor unna forsvarere enn så lenge. Fremover i banen er det de to nevnte vingene som har levert varene. Vår anbefaling er å være tålmodig og se an skaden til Walcott, mens vi tror Richarlison igjen vil levere varene når hans karantene snart er over.

 

Fulham

Det var vanskelig å vite hva vi kunne forvente av Fulham etter sommerens overgangsvindu, men sesongen så langt har vært positiv. En knalltøff bortekamp mot Manchester City venter i neste runde, men deretter har vi aktuelle FPL-kandidater.

Vi hopper glatt bukk over et helt uinteressant forsvar, og retter blikket mot klubbens viktigste spiller, kraftspissen Mitrovic. Han er helt sentral for alt Fulham foretar seg offensivt, og har notert seg for fire scoringer allerede. Koster 6.7 og virker å være det beste alternativet i det prisområdet, foran spillere som Zaha, Tosun og Arnautovic. Løp og kjøp!

aleksandar-mitrovic-fulham-1718_77ot84wmbdpv1a3g928ilylpa.jpg

På midten har Seri og Schürrle sanket bra med poeng hittil. Sistnevnte har scoret i to kamper på rad, og er dermed en vi følger spent med på fremover. Foreløpig blir det riktignok nei til begge to. I samme priskategori er en spiller som Fraser i Bournemouth er foreløpig mer lovende.

 

Huddersfield

Slapp inn seks mål borte mot Manchester City, og det er dette vi husker best. Foreløpig et uinteressant fantasy-lag. Hamers skade kom ubeleilig for alle som koste seg med å ha en spillende 4.0-keeper, og utover det er det ikke stort mer vi har å si om Huddersfield. Styr unna.

 

Leicester

De tidligere Premier League-vinnerne har hatt en god sesongstart, med to seiere og to knepne tap mot topplag. Maddison har vist seg å være en veldig god fotballspiller, men har foreløpig fått vel godt betalt med tanke på forventet antall FPL-poeng. I det flotte kampprogrammet kan han likevel være en fin sjanse å ta. Vardy dro på seg en hodeløs utvisning, og savnet av spissen var tydelig i tapet mot serieleder Liverpool. Er nå ferdigsonet og en aktuell FPL-spiller, selv om vi foreløpig anbefaler å avvente.

Den mest interessante mannen i Leicester er Pereira. En forsvarsspiller som spiller ving er en drøm for mang en fantasy-manager. Portugiseren har fått to målgivende pasninger allerede og sett frisk ut offensivt. Vi forventer både scoringer og assists fra vingen fremover, og med den ekstra bonusen det er med clean sheet-poeng er Pereira en veldig interessant differensial.

 

Liverpool

Det har foreløpig ikke sprudlet av Liverpool offensivt, og Klopp har uttalt at laget har trent hardt og hatt en slags pre-season også etter sesongstart, grunnet VM-forpliktelser på så mange spillere. Står likevel med full pott, ser bunnsolide ut defensivt og troner øverst på tabellen. Foruten Alissons overmodige finte har Liverpool holdt tett, men nå venter større prøvelser.

Ulempen med ligalederen er nemlig det tøffe programmet de står overfor, med tøffe kamper i serien, mesterligaen (PSG og Napoli) og ligacupen (Chelsea). Dermed er Liverpool knalltøffe å vurdere. Salah har ikke vært i toppform, noe som kan ha sammenheng med den tøffe treningen, men har samtidig levert bra med poeng. Mange med wildcard vurderer å gå uten egypteren, og det er gode argumenter for begge løsninger. Hvorvidt du lykkes eller ikke avhenger nok i stor grad av hvorvidt erstatterne dine leverer, og det er dermed vanskelig å anbefale det ene eller det andre. Undertegnede står selv stødig med tidenes poengkonge i FPL, men har også full forståelse for at mange syns 13.0 er for mye. Dermed blir rådet å gå uten for de som ønsker risiko, mens de som vil spille trygt bør beholde, grunnet Salahs eierandel.

roberto-firmino-mohamed-salah_1qtfxzl8uh6w817of48ubukh00

Ellers i laget har Mané vært mest sprudlende offensivt. Firmino har vært tung etter VM, men åpnet scoringskontoen sist, og blir svært aktuell når han finner formen. Bakover er Robertson trygg og god både offensivt og defensivt, men med kampprogrammet er prisen kanskje vel stiv. Alexander-Arnold er det nest beste valget bakover. 5.0 er en fin pris, men det anbefales å avvente til man ser hvordan mesterligaen påvirker spilletid i ligaen. Fra runde 9. blir programmet fint for Liverpool, og vi tror man overlever uten defensiv dekning av de rødkledde frem til det.


Manchester City

Fjorårets suverene seriemester har allerede gått på et poengtap, men har fortsatt hatt en godkjent start på sesongen. Programmet fremover er flott, og det er mange City-gutter å vurdere på laget.

Vi tror det aller beste valget er Mendy. Med fem målgivende har han levert like bra på banen som på Twitter, og det kommer nok bare mer fra Mendy. Sterling er en veldig fristende differensial, som for de fleste er vanskelig å få inn på grunn av en litt vel stiv pris. Guardiolas gullgutt leverte stort forrige sesong, og for de som vurderer å gå uten Salah kan Sterling definitivt vurderes. David Silva virker å ta ansvar i De Bruynes skadefravær, mens Bernardo Silva og Gündogan er spillere vi anbefaler å holde oss unna.

Agüero leverte enormt mot Huddersfield, men vært ganske stille utenom. Kunne fort stått med flere scoringer, og vi forventer mer fra superspissen. Enn så lenge bør han stå fjellstøtt på laget, men utfordres etter hvert av spillere som Aubameyang, Hazard, Sterling og Kane. Bakerst er Ederson et trygt og godt valg enn så lenge, men dersom de fortsetter å slippe inn billige mål mot dårligere motstand vil det nok være bedre verdi andre steder.

 

Manchester United

Mange fryktet (eller håpet på, alt ettersom) en tøff sesong for Mourinhos lag, og foreløpig har kritikerne kunnet nikke selvtilfredse når de har sett Uniteds prestasjoner. Etter to tap på de første fire har de røde djevlene presset på seg i de fire neste kampene, som fort kan bli tøffere enn man skulle tilsi. På grunn av usikkerheten og den litt middelmådige stemningen rundt klubben er det vanskelig å anbefale noen av Uniteds spillere akkurat nå.

Pogba, Lukaku, Shaw og Lingard er de mest fristende, og både disse fire og flere andre kommer til å ta poeng fremover. Ulempen med disse er at de er høyt priset grunnet tidligere prestasjoner og det faktum at United sikret seg andreplassen i fjor. Dermed tror vi det finnes tryggere valg andre steder, men for de som tar en sjans eller for United-fans som velger litt med hjertet kan det godt hende de lykkes.

maxresdefault.jpg

Newcastle

Ble utdelt et svært så ubarmhjertig kampprogram, og foreløpig har det gått som det måtte gå. Det ser lysere ut fra runde 9, og en spiller som Yedlin er et navn man gjerne kan notere på blokka. Det skal ikke utelukkes Rondón får sving på sakene, men en prislapp på 5.9 for en spiss i et lag som scorer så lite mål som Newcastle klarer ikke å lure oss helt ennå.

 

Southampton

Et svært variert program venter Southampton. Vi gjør kort prosess: Ings har hatt en god start, og prislappen på 5.6 er veldig fin. Cédric leverte i stor stil sist, og til 4.4 er han også et godt valg. Begge forutsetter riktignok at man har noen å rotere med i de tøffere kampene.

 

Tottenham

En sterk seier på Old Trafford ble etterfulgt av tap mot Watford, og det er foreløpig ikke lett å bli klok på hvor Tottenham står per dags dato. Liverpool venter i neste hjemmekamp, men så er det påfølgende programmet snillere med Spurs.

Kane er en målgarantist, men har ikke sett ut som sitt vante jeg, og til 12.5 må han være mye friskere om han skal få en plass på laget. Moura har vært deres største åpenbaring. En fin prislapp og en svært offensiv rolle er han et strålende valg, men pass opp for eventuell rotasjon nå som den nybakte Asiamesteren Son er tilbake.

harry-kane-tottenham_i9x53xns501x17uzv9esbwggk

Bakover virker Trippier å fortsette storspillet fra VM, og har nå også fått økt dødballansvar. Hadde det ikke vært for at Pochettino liker å rotere på backene hadde han fått to store tomler opp, men kombinert med prislappen nøyer vi oss med én, normalt stor tommel opp til Trippier.

 

Watford

Sesongens positive overraskelse har imponerende 12 av 12 poeng så langt. Spesielt seieren mot Tottenham sist er imponerende, og Watford fortjener at vi nå tar dem seriøst på fantasy. Medaljen har derimot alltid en bakside, og United og Arsenal i løpet av de tre neste er deres. Om seieren mot Spurs er noen målestokk bør det allikevel gå fint. Vi har valgt ut tre mann du bør vurdere:

Pereyra er øverst på listen, og midtbanespilleren har foreløpig dunket inn tre scoringer. Watfords viktigste mann fremover har sprudlet så langt, og vi forventer flere mål fra den kanten. Holebas har fått svært godt betalt med hele fire målgivende i tillegg til en scoring, men den offensive backen er mye med fremover, slår gode innlegg og tar også dødballer. Holebassen har definitivt forsvart prisen på 4.8 så langt. Vi nevner i tillegg Deeney, som har to scoringer og en assist. Tar også straffer for Watford.

 

West Ham

Pellegrini har ikke fått rettet opp West Ham-skuta helt ennå. De neste seks kampene er alle tøffe, og vi holder oss langt unna. Den eneste som i det hele tatt er aktuell på dette stadiet er Arnautovic. Allikevel tror vi det er bedre verdi andre steder, spesielt i Fulhams Mitrovic.

 

Wolves

Mange hadde store forventninger til Wolves. Poengfangsten er godkjent, og spesielt poenget mot Manchester City er imponerende av Jorge Mendes FC. Har et overkommelig program, og også noen spillere vi vurderer.

Patrício er kanskje den mest fristende 4.5-keeperen. Wolves har sett ganske bra ut defensivt, selv om de ikke har fått helt betalt for det ennå. I forsvar har Boly scoret med armen, men til tross for manglende returns er det Doherty vi velger å blinke ut her. Koster 4.4 og både kunne og burde hatt mer poeng. I tillegg har Bennett spilt hvert minutt, og om det fortsetter er 4.0 et røverkjøp.
Fremover i banen kan Jiménez og Traoré til 5.5 begge være aktuelle, men vi anbefaler å avvente et par kamper før man tar en avgjørelse, så vi er tryggere på hvem som spiller fast og er farlig frempå. Neves kan også nevnes til 5.2, men han ligger for dypt i banen til at vi råder noen til å hente portugiseren.