Fantasy-dilemma: Wildcard-spesial

Skrevet av Henrik Palm Strand

Sesongens første landslagspause betyr wildcard-tid for mange.

Les også: Fantasy-gull: Landslags-spesial


Landslagspausen markerer vi med å sette opp et wildcard-lag bestående av spillere vi tror kommer til å ta mye poeng fremover.

Forutsetningene for dette laget er enkelt. Vi har gitt oss selv 101.5 mill til rådighet (tatt med naturlige prisstigninger for å gjøre det mer reelt), og har her satt opp et lag vi har troen på fremover. For å gjøre det litt mer interessant har vi valgt et par spillere som ikke er helt åpenbare.

hgjynfhnbgj

Keepere:

I mål falt valget på to “billigkeepere” til 4.5m i Patricio og Ryan. Wolves har veldig gode underliggende tall defensivt, og Patricio er en solid keeper. Brighton er også ganske gode defensivt, Ryan har normalt sett relativt mange redninger og lagene roterer tålelig bra.

Hennessey var Ryans nærmeste utfordrer, men Wan-Bissaka ble vurdert til å være nok Palace-”dekning” defensivt. En redningsmann som Fabianski kunne vært nevnt her, og er også en potensiell “redningskeeper”, men nådde ikke helt opp i denne omgang.

Av litt dyrere keepere var Ederson svært aktuell, men City har en tendens til å slippe inn mål også i kamper de dominerer, og 5.5m virket derfor hakket for dyrt. Så får vi se om City-tendensen er tilfeldig, eller om de skjerper seg defensivt. De slipper nemlig til svært få sjanser. Alisson (5.5) i Liverpool var også aktuell, men vi vil heller spare Liverpool-plassene til andre.

3splr til fpl.png

Forsvar:

Alonso (6.8m) og Mendy (6.4m) er selvskrevne på dette laget. Begge har notert seg for hele fem assist på de første fire kampene, og med så stort offensivt og defensivt potensial i ganske gode kampprogram, er dette spillere å rydde plass til på vårt lag.

Holebas (4.8m) blir belønnet for en strålende sesongstart. Fire assist, én scoring og seks bonuspoeng er strålende. Den offensive backen slår gode innlegg og tar omtrent alt av dødballer. Til 4.8m synes vi han er god verdi. Det samme er Wan-Bissaka (4.1m) i Crystal Palace, et lag som har vært gode defensivt siden slutten av forrige sesong, og den tidligere vingen har et uforløst offensiv potensial. Til den prisen er han “bankers” i dette laget.

Yedlin er vårt “outsider”-valg bakerst. Backen er svært viktig for Rafael Benitez, og Newcastle må tette igjen bakover om de skal få til noe denne sesongen. Det er Benitez vanligvis god på. Programmet er fortsatt tøft, men Yedlin er et spennende langtidsprosjekt.

Her kunne naturligvis Doherty (4.4m) (og Bennett til 4.0m) også vært med i stedet for Yedlin, men med Patricio i mål holder det med én “ulv” i denne omgang.

I forsvaret var Leicesters Pereira høyt oppe på listen. Spiller tidvis kant og kan fort levere offensivt, i tillegg til at Leicester har et strålende kampprogram. Trippier ble oversett på grunn av rotasjonsfaren, som ikke forsvarte et utlegg på 6.0m. Enten Robertson (6.1m) eller Alexander-Arnold (5.0m) ville vært spikret om Liverpools kampprogram var litt enklere, og vi visste mer om til hvilken grad Klopp vil rotere backene rundt Mesterliga-kampene.

 

Midtbane:

Vi velger å gå uten Mohammed Salah, for å få mer penger å leke med. “Famous last words”, fra oss der … Liverpool har mange tøffe kamper fremover, og undertegnede tror han er litt for dyr. Vi stoler dog på Mané. Til tre millioner mindre, kreves det også mindre, og med hans form er det nok til å få en plass på laget nå – også med litt vanskeligere program.

Uten den egyptiske kongen får vi fint råd til Hazard (10.7m), som har levert to mål og to målgivende allerede, selv om han har blitt faset forsiktig inn etter VM. Chelsea har også imponert under Sarri, og belgieren er en soleklar “main man” i London-laget.

gotw spurs lfc fansbet.png

Richarlison (6.6m) soner sin siste kamps karantene. Var en svært populær mann før utvisningen, og vi tror han kan fortsette der han slapp.

Lucas Moura (7.3m) er sistemann ut, og han har imponert hos Tottenham. Spiller veldig høyt i banen. Vi tror han vil være viktig for Pochettino, i hvert fall frem til de andre stjernene kommer i toppform, og tror Moura kommer til å levere bra i de neste kampene. Her er det dog en stor hake: Moura har tøff konkurranse fra en hjemvendt Son Heung-min. Hadde det vært flere klare alternativer til denne prisen, hadde vi nok kastet oss på, men Walcott og Fraser sliter med skader, Mkhitaryan og Pedro har usikker startplass, Maddison har fortsatt litt igjen til toppformen, også videre.

Definitivt nærmest er Pereyra (6.3m), som har hatt en veldig fin sesongstart og kunne fort blitt plukket ut her. Vi holder også øye med Schürrle (5.9m).

Sistemann på midten er Billing (4.5m). Spiller fast og scoret sist, noe som er mer enn vi kan be om av en “femte” midtbanespiller til den prisen. Skal bare sitte på benken og gi to-tre benk dersom det er et par uventede skader i laget.

Angrep:

Vi kjører ganske topptungt. Ett av de første navnene på blokken var Mitrovic (6.7m). Kraftspissen er i strålende form, og har fire mål og en målgivende på fire kamper. Scoret i tillegg to for Serbia mandag kveld, og er utvilsomt “key man” i Fulham. Tøff kamp nå, men deretter letter det opp. Uansett såpass form at med unntak av de aller, aller vanskeligste kampene er det gode muligheter for poeng.

Agüero (11.3m) trenger ingen videre introduksjon. Fantasy-legenden har riktignok “bare” levert i kjent stil én gang denne sesongen, da han dunket inn tre mål og assist mot Huddersfield. Burde riktignok hatt scoring også i de andre kampene og med Fulham, Cardiff og Brighton i de tre neste håper og tror vi på flere tosifrede poengsummer fra argentineren. Mye ligger i hvert fall til rette for ham.

5566144.jpg
Sergio Aguero feirer ett av sine tre mål mot Huddersfield (Foto: AP)

Vår spiss-differensial er Vardy (8.9m). Han er bare eid av 3.2%, etter hans utvisning i andre serierunde, men har nå sonet ferdig sin karantene og er garantert gira på å rette opp inntrykket. Selv om Vardy elsker å møte toppklubbene håper vi han også kan dunke inn jevnt med mål i det flotte kampprogrammet som kommer. Dog lett å kjenne på en usikkerhet her, fordi Vardy nettopp pleier å levere mot lag hvor han får bakrom.

Aubameyang (10.9m) åpnet endelig scoringskontoen sist, og var naturligvis en mann vi vurderte, men dessverre ikke vist nok ennå. Det har heller ikke Harry Kane (12.5m), men målgarantisten er ikke i glemmeboken. Av billigere alternativer nådde ikke Zaha, Arnautovic (begge 7.0m) eller King (6.4m) opp nå. På hylla under prismessig har ikke Jimenez (5.5m) vist nok ennå, mens Ings (5.6m) har for tøft program til at han forsvarer en plass.