Fantasy-gull: Gameweek 5

Skrevet av FPLpiglet

Mange wildcard har blitt aktivert i landslagspausen. Her finner du mange spillere du ikke vil stå uten fremover.

Nå er det tid for oss i FantasyFans å analysere runden. Dette gjør vi ved å titte gjennom relevant statistikk og gjøre analyser. Mål og assist er en ting, men de underliggende tallene er noe annet. Her er fasit fra runde 1-4, hentet ut av FantasyStats.

 

Keeper:

Flest redninger:
Fabianski: 21
Hart: 21
McCarthy: 20

Joe Hart (4.5) er nykommeren på listen. Burnley har ikke imponert bakover denne sesongen, men nå som de er ute av Europacupen kan dette stabilisere seg. Hart er også den keeperen på listen med det fineste kampprogrammet fremover. Heaton er en stor utfordrer på benken, og det er litt vanskelig å si hvem som er førstekeeper på sikt nå som laget er ute av cupen

Forsvar:

Flest skudd:
Alonso: 12
Shaw: 8
Rüdiger: 7

Flest skapte sjanser:
Robertson: 9
Holebas: 9
Mendy: 7
Trippier 7

Troikaen Alonso (6.8), Robertson (6.1) og Mendy (6.4) fortsetter å levere gode tall. Jeg mener at det kan være lurt med minst to av disse på laget. Om jeg skulle valgt to ville det blitt Mendy og Alonso. Mye fordi programmet til Liverpool er klart verst over de neste fire-fem rundene. Skotten kan naturligvis levere også mot tøffere motstand, men har dårlig forutsetning av disse tre.

gotw spurs lfc fansbet

Luke Shaw (5.1) har vært en av Mourinho’s beste menn denne sesongen. Pådro seg en hodeskade i landslagspausen, men kan være tilbake i runde fem, ifølge Ben Dinnery. Så gjenstår det å se om Mourinho velger å ta sjansen. Sitter du på Shaw ville jeg ikke solgt han. Mest sannsynlig ute i maks én runde.

José Holebas (4.8), gaven som fortsetter å gi. Er kongen på dødballer hos The Hornets og har en veldig presis fot. Fire assist, én scoring og seks bonuspoeng har det blitt de fire første rundene. Selv om kampprogrammet ikke er all verdens fremover skal man ikke undervurdere et lag i form. Holebas viste mot Tottenham at han kan plukke poeng også mot de “store”, selv om det nødvendigvis ikke trenger å være normen. Uansett spennende å følge videre. Dog viktig å ta med at han får ekstremt mange gule kort.

Midtbane:

Flest skudd:
Salah: 19
Schürrle: 14
Eriksen: 13

Flest skapte sjanser:
Salah: 13
D. Silva: 13
Hazard: 10

Mohamed Salah (13.0) beholder plassen på toppen av listene. Mange vurdere nå å selge egypteren for å frigjøre midler til andre steder på laget – basert på at andre billigere spillere har fått flere poeng til nå. Personlig mener jeg ikke dette er lurt. Han er fortsatt eid av over 50% på spillet, alltid frempå og en du kan ha som kaptein nesten hver eneste runde. Om du likevel skulle velge å selge Salah ville jeg kun gjort det om jeg fortsatt hadde hatt wildcardet tilgjengelig. Uten wildcard er det relativt vanskelig å hente ham inn igjen.

Mohamed_Salah_AP_Picture

Christian Eriksen (9.4) har skuffet mange denne sesongen. På landslaget går det bedre. Landslagskapteinen scoret to mot Wales. Forhåpentligvis klarer han å opprettholde formen også på klubblaget. Dog skal det sies at hans rolle på landslaget er annerledes enn den er i Spurs.

Dansken ser også ut til å ha mistet en del av dødballansvaret til Trippier (6.0). Begge har uttrykt i intervjuer at de avgjør der og da hvem som tar frisparket/corneren, basert på magefølelsen og form. Kampprogrammet er fint, og har du is i magen kan det lønne seg å beholde dansken videre.

David Silva (8.5) var farlig frempå mot Newcastle uten å få uttelling. Spanjolen ser ut til å ha kapret en plass på City’s midtbane. Med en eierandel på kun 6.9% er han en frekk differential.

Eden Hazard (10.7) er på manges lepper etter den fine sesongstarten. Belgieren er i knallform og står med to assist og to mål de første fire rundene. Kampprogrammet er heller ikke så verst. Klarer du å få denne mannen inn på laget står du sterkt fremover. Problemet, for mange, er at da må du droppe Mané eller Salah – og den sitter langt inne for mange.

Spiss:

Flest skudd:
Aguero: 20
Mitrovic: 18
Ings: 14
Wilson: 14

Flest skapte sjanser:
Aguero: 10
Vietto: 7
Ings: 7

Sergio Agüero (11.3) var svært nære scoring mot Newcastle. Mot Fulham hjemme kan argentineren fort gjøre det godt igjen. Eierandelen hans er nå over 50% og det er kun 0.2% som skiller han og Salah. Uten disse på laget blir du straffet hardt om de leverer poeng.

8038754058846_9771289003288.jpg

Alexander Mitrovic (6.7) fortsetter å levere også på landslaget. To scoringer ble det mot Romania. I ligaen har det blitt fire scoringer og én assist på de første fire kampene. Kampprogrammet fremover er slettes ikke så verst. Serberen er virkelig en jeg ville hatt på laget, men borte mot City er ikke det mest gunstige tidspunktet å hive ham inn.

Danny Ings (5.6) og Callum Wilson (6.2) er to billigspisser du også burde vurdere til den “tredje” spissplassen i laget ditt om du har tre på topp. Med alle de store kanonene som levere kan det være greit med en “enabler” på topp. Det er verdt å merke seg at Ings ikke kan spille mot Liverpool i runde 6 siden han er lånt ut derfra. Ha en aktiv benk.

Vel, det var det vi hadde fra Fantasy-gull denne uken. Håper du finner tallene nyttige. Ris og ros kan du gi til @Fantasyfans_net på Twitter.


Kilder:
Whoscored.
SofaScore.
Fantasy Football Scout (Opta).