Eliteserie-fokus: Runde 22

Skrevet av Espen Nesse

Gullkjøå, moldensere og kongen av stats. Her er vår vurdering av runde 22 i Eliteserien.

Hver uke ønsker vi å gi deg tips og triks du kan bruke i Eliteserien Fantasy. Her får du anbefalte kjøp, ukens snakkiser, kapteinsvalg og underliggende statistikk.

 

Les mer: Fantasy-nytt: Landslagsskader


Topp tre anbefalte kjøp

 

  1. Erling Braut Håland 7.4m

Denne mannen tenker vi kan stå på laget resten av sesongen. Han er ikke å se i Molde-drakta mer etter sesongslutt, og har dermed bare noen få kamper på å øke legendestatusen sin. Vi vet alle hvilken maskin unggutten er, og det kan bli noen runder hvor det er vondt å ikke ha han på laget!

  1. Arnor Smarason 5.8m

LSK må kjempe hardt fremover for å holde seg oppe. Smarason virker til å være redningsmannen. Står med fire scoringer og seks bonuspoeng på fem kamper, og utgjør en stor trussel på topp sammen med Lehne Olsen. Sistnevnte er ute nå mot Start, men er vi optimistiske kan vi tenke at det gir Smarason alle målene.

  1. Eirik Hestad 7.7m

Nok en kar fra Molde. Kampprogrammet etter KBK er svært tøft, men Molde skal ikke spille Europa og har disse to spillerne som er i god form. Hestad har i det siste stått frem som Moldes beste, og burde etter undertegnet sin mening vært med i landslagsvarmen.

 

Les mer: Fantasy-dilemma: Wildcard


Ukens snakkis

Landslagspausen

Selv om noen lag satt igjen med samtlige spillere i denne pausen, kan pusterommet være en ny start. Lag som var i god form før pause må finne den tilbake, noe som ikke er enkelt. Lag som var i dårlig form, får muligheten til å komme seg ut av den. I Eliteserien, spesielt, kan man oppleve noen overraskende resultat etter slike opphold. Det kan derfor være lurt å hente «sikre» spillere, hvis man i det hele tatt trenger å hente noen, til denne runden.

Vi ønsker også hver uke å gi deg en anbefaling om hvor du kan sette kapteinsbindet, denne uken ble det slik:

Ukens kaptein

Erling Braut Håland 7.4m

«Endelig» er Molde ferdig med Europa og kan fokusere på serien. Det betyr at spilletid i utgangspunktet ikke lenger blir en faktor for unge Håland. 90 minutter og en assist for det norske U21-landslaget i matchen mot Azerbaijan på tirsdag, og vi har stor tro på at det blir mye målpoeng fremover. En mandagskamp hjemme mot naborival KBK, med flomlys og duskregn på Aker Stadion blir magisk. Forhåpentligvis med Braut som hovedperson!

855b0586-bb39-4599-8ee0-341fd9af904b.jpg

Interessant statistikk

Runde 21

 

Flest skudd

Eirik Ulland Andersen: 7

Nok en gang topper Ulland. Uansett om han spiller mot Rosenborg eller Sandefjord, er han å se på toppen. Dette er en mann vi tror de fleste aktive spillerne har i laget sitt, hvis ikke anbefaler vi å få det på. Skapte også tre sjanser i forrige match, og kan med sikkerhet kalles kongen av stats!

Franck Boli: 6

Smarason og Håland: 5

Skapte sjanser:
Amor Layouni: 5

Knudtzon, Käck, Komsoon og Moe: 4
Totalt

Flest skudd:

Eirik Ulland Andersen: 60

Thomas Lehne Olsen: 52

TLO som han kalles er dessverre ute med karantene etter uttalelsen sin om dommeren sist. Likevel en mann å tenke på i sesongavslutningen.

Franck Boli: 48
Skapte sjanser:
Eirik Ulland Andersen: 65

Morten Gamst Pedersen: 46

Fredrik Haugen: 45

Det var det vi hadde for denne gang fra Eliteserien. Håper du finner teksten nyttig, og ønsker du noen endringer, eller savner informasjon, så gi oss ris og ros på Twitter til FantasyFans.