Fantasy-gull: Gameweek 6

Skrevet av FPLpiglet


Wolves-backer og Chelsea-angripere klatrer på listene. Her er status før PL-runde 6.

Nå er det tid for oss i FantasyFans å analysere runden. Dette gjør vi ved å titte gjennom relevant statistikk og gjøre analyser. Mål og assist er en ting, men de underliggende tallene er noe annet. Her er fasit fra runde 1-5, hentet ut av FantasyStats.

Keeper:
Flest redninger:
Hart: 27
Fabianski: 24
McCarthy: 22

Joe Hart (4.5m) har overtatt tronen som redningskonge. Han er óg den av de tre med finest kampprogram fremover:

Neste fem:
Hart: Bournemouth (h), Cardiff (a), Huddersfield (h), Man City (a), Chelsea (h).
Fabianski: Chelsea (h), Man United (h), Brighton (a), Tottenham (h), Leicester (a).
McCarthy: Liverpool (a), Wolves (a), Chelsea (h), Bournemouth (a), Newcastle (h).

Et tøft kampprogram betyr ikke nødvendigvis liten poengfangst for keeperne. Det er ofte i disse kampene det blir mange redninger.

Forsvar:
Flest skudd:
Alonso: 13
Shaw, Rüdiger, Doherty: 8

Flest skapte sjanser:
Holebas: 11
Robertson: 10
Jonny: 9

Wolverhampton’s vingbacker klatrer på listene. Matt Doherty og Jonny (begge 4.4m) ser virkelig ut som gode alternativer fremover. Du får de på billigsalg og de har en fin rekke med kamper etter Manchester United borte. Spesielt Doherty ser ut som et steal.

Andrew Robertson (6.2m) fortsetter å gjøre det godt. Har dog et litt tøft kampprogram. Likevel leverer han også mot storlag. Noterte seg blant annet for en assist mot PSG i midtuka.

Midtbane:
Flest skudd:
Salah: 23
Schürrle: 19
Mané, Pedro, Pogba, Eriksen: 15

Flest skapte sjanser:
Silva, Salah: 16
Hazard, Eriksen, Willian, Fraser: 11

Fraser

Mohamed Salah (13.0m) fortsetter og toppe listene. Mange begynner likevel å bli lei egypteren. Har “blanket” to runder på rad. Til den prisen er det tungt å beholde ham, men kanskje Southampton hjemme er akkurat det både vi og FPL-prinsen trenger.

Willian (7.4m) leverte både mål og assist mot Cardiff. Men ikke la deg lure. Offensivt hos Chelsea er det kun Eden Hazard (10.8m) som er sikker, mens Willian og Pedro (6.8m) roterer.

David Silva (8.5m) er rett og slett sinnssykt god. Virker også ganske sikker på laget. Fikk også uttelling mot Fulham. Kun eid av 8.4%. Noe som er ganske lavt med tanke på at Kevin de Bruyne er ute en stund til. 

Den lille magikeren Ryan Fraser (5.7m) er uten tvil den beste spilleren i sin prisklasse. Har du ennå ikke fått han inn på laget er det på tide. Junior Stanislas (6.0m) er snart tilbake, men mye skal til før han danker en frisk Fraser ut av laget.

Spiss:
Flest skudd:
Aguero: 25
Mitrovic: 20
Ings: 18

Flest skapte sjanser:
Aguero: 12
Giroud, Vietto: 9

Olivier Giroud (7.8m) eneste nykommer. Noterte seg også for to målgivende i runde fem. Ser ut som en billig vei inn i Chelsea-angrepet, men kommer garantert til å dele minutter med Alvaro Morata (9.0m)

Sluppet til flest skudd i egen 16-meter:
Fulham: 65 skudd
Burnley: 55
Newcastle: 53

Kommet til flest skudd i motstanders 16-meter:
Manchester City: 119
Chelsea: 94
Liverpool: 83

Kilder:
Whoscored.
SofaScore.
Fantasy Football Scout (Opta).