Eliteserie-fokus: Runde 23

Skrevet av Espen Nesse

Nedrykksstrid, Brannmenn og Kosovo-albanere. Her er vår vurdering av runde 23 i Eliteserien.

Hver uke ønsker vi å gi deg tips og triks du kan bruke i Eliteserien Fantasy. Her får du anbefalte kjøp, ukens snakkiser, kapteinsvalg og underliggende statistikk.

Les mer: Fantasy-gull GW6


Topp tre anbefalte kjøp

 

1 – Brannforsvar: Tidligere nevnte vi at Brann måtte komme på riktig spor igjen før det ble aktuelt å fylle opp derfra. Nå er de tilbake i kjent form, og spillere som Vito Wormgoor 6.8m og Gilli Rolantsson 7.0m er øverst på blokka.

2 – Herolind Shala 6.0m: Helt fantastisk god på søndag, og toppnivået er utrolig høyt! Må være den kreative x-faktoren nå som Kabran er ute, og det ser ut til at han kan være akkurat det. Flest skudd av samtlige i foregående runde og snitter fem poeng per kamp.

DmGpFlVX0AAQdbS

3 – Issam Jebali 8.6m: Det som er greia med Jebali er at han kan prestere selv på dårlige dager. Mot Enga var han avskrudd frem til fem minutter på overtid da han klinket ballen i nota på spektakulært vis. Kan vel oppstå noe rotasjon etterhvert, men Jebali blir en viktig brikke både for RBK og oss fantasy-managere.

 

Ukens snakkis

 

Nedrykkskampen:

555.png

Det drar seg til i bunn. Glimt, KBK og Tromsø på hhv 27, 28 og 30 poeng er heller ikke trygge enda. For Start, LSK og Stabæk kan det etterhvert komme en effekt av at de har kniven på strupen.

Start med en overbevisende seier mot LSK sist, men de er også det laget med tøffest program igjen. Kabran ute, noe som selvsagt er et slag for Rekdal og co. Nevnte Shala, og for så vidt Adeleke Akinyemi 6.9m, er de som utpeker seg som mulige redningsmenn og fantasyjuveler herfra.

Lillestrøm har fire nøkkelkamper på Åråsen der de møter KBK, Tromsø, Stabæk og Bodø/Glimt. Vinner de disse er de på god vei. Vi tror at Thomas Lehne-Olsen 7.8m og Arnor Smarason 5.9m er fine å ha med videre.

ythrhyrthty

Stabæk har også et tøft program, og kanskje de enkleste kampene på bortebane, men her står Bærumsgutta med 0-4-8. Det er hjemme de må gjøre det, og her kommer det store navn på besøk. Franck Boli 7.5m eneste alternativ å ha med.

Ukens kaptein

Alt peker mot Bergen og Brann. Et falleferdig Sandefjord kan ikke ha mye å komme med på Brann stadion. Her tenker vi å sette bindet på Gilli Rolantsson. Starter hver kamp på vingen, og hjemme mot Sandefjord lukter det både defensive og offensive poeng på mannen fra Færøyene.  

Ettersom eierandelen på Rolantsson er lav blant aktive spillere ønsker vi også å presentere en visekaptein. Selvsagt er Wormgoor også et strålende alternativ, men vi beveger oss bort fra den regntunge byen. Nedrykkskampen er for alvor i gang og LSK virker å være laget i verst flyt. På mandag er Thomas Lehne-Olsen tilbake, og kanarifuglene kan igjen mønstre et spisspar bestående av han og Smarason. Mot gamle lagkamerater fra Tromsø tror vi TLO og LSK slår hardt tilbake!

 

Interessant statistikk

Runde 22

Flest skudd

Herolind Shala, Elbasan Rashani og Erling Braut Håland: 5

Både Shala og Elbasan Rashani 8.1m er gode valg fremover. Sistnevnte med målpoeng i fem kamper på rad før det nå har stoppa litt opp de siste to rundene. Det er absolutt plass til en (eller to!?) kosovoalbanere i troppen.

Issam Jebali: 4

Skapte sjanser:

Magnus Wolff Eikrem 7.9m er interessant. Skapte fem sjanser, scoret og la opp til to mål mot KBK på mandag. Vi ønsker likevel å se mer før vi anbefaler han ytterligere.

Tokmac Nguen, Gjermund Åsen og Arnor Smarason: 4

Totalt

Flest skudd:

Eirik Ulland Andersen: 62

Thomas Lehne Olsen: 52

David Akintola: 50

Er dagene talte for Akintola og FKH? Vi mener at Brann og RBK er i en klasse for seg selv, og er grunnen til at det har gått trått i Sildabyen de siste to rundene. Kan snu nå!
Skapte sjanser:
Eirik Ulland Andersen: 68

Fredrik Haugen: 49

Morten Gamst Pedersen: 46