Fantasy-dilemma: Hazard eller Salah?

Skrevet av Henrik Palm Strand

Skal man bytte en egyptisk konge med en belgisk prins, og hvilke grep tar man på midtbanen?

Les mer: Fantasy-gull Gameweek 6


Hazard eller Salah?

Ukens første dilemma står mellom to tungvektere på midtbanen. Eden Hazard er virkelig tilbake for fullt, og slo til med et hat-trick i helgen,  mens Mohamed Salah foreløpig ikke har funnet toppformen. Sistnevnte var uten målpoeng da Liverpool slo PSG på tirsdag, mens Hazard hviles i form til helgen.

ythrhyrthty.png

Chelsea møter Liverpool og Manchester United i sine to neste hjemmekamper, men har ellers et fint program fremover. Hazard virker å være i toppslag, og Sarri har uttalt at belgieren skal bruke mindre energi langt fra motstanderens mål. Om vi får se Hazard på sitt aller beste og mest effektive denne sesongen, kan det renne inn med poeng på fantasy.

Salah har ikke klart å fortsette scoringsformen fra i fjor. Lagkameratene Mané og Firmino er begge i bedre slag, og det er noe som ikke helt stemmer for den egyptiske kongen. Likevel er han en konstant trussel, og det er nok bare et tidsspørsmål før han igjen er dødelig effektiv. Møter Chelsea borte og City hjemme i løpet av de neste tre, men storkamper trenger ikke være negativt for hans potensiale. Salah eies fortsatt av hele 45.7%, og det er risikabelt å gå uten en spiller som er eid av så mange.

 

Vår anbefaling

Isolert sett er det nok rart å selge Salah før en hjemmekamp mot Southampton, men om man gjør to (eller tre) bytter har man 2.1M til rådighet som kommer bedre med andre steder. Ønsker man Liverpool-dekning er nok Mané og Firmino bedre verdi enn Salah foreløpig, for prislappen på 13M er for mye for en som ikke er i toppform. Hazard viser derimot klare tegn på at han må tas på alvor, og er en spiller vi veldig gjerne har i laget.

Forandring fryder på midtbanen

Det er mange som må prioritere bytter på midtbanen fremover. Spillere som Theo Walcott, Henrikh Mkhitaryan og Pedro blir byttet ut av mange, på grunn av svake prestasjoner og rullering. Blant erstattere er det mange gode alternativer, og vi ser på hvem du bør prioritere.

Lucas Moura (7.4) har hatt en strålende sesongstart, og begynner å spille seg varm i Spurs-trøya. Nære scoring mot Liverpool sist, spiller høyt i banen og har et fint kampprogram. Med Son tilbake fra asialekene kan det bli mer rotasjon i tiden fremover.

PA.38216310.jpg

Richarlison (6.6) var en fantasy-favoritt før det røde kortet. Nå er karantenen over, og mange tar brassen tilbake i varmen. Møter Arsenal i neste, før han har ok program fremover.

James Maddison (6.6) var igjen på scoringslisten for Leicester. Har foreløpig fått vel godt betalt med poeng, men med et strålende kampprogram og Vardy tilbake i laget skal man ikke avskrive Maddison.

Ryan Fraser (5.7) klinte til med hele 18 poeng sist. De neste fem kampene er flotte, før kampprogrammet blir tyngre.

Roberto Pereyra (6.3) klarte ikke å fortsette den gode sesongstarten i tøffe kamper mot Tottenham eller Manchester United, men nå blir kampprogrammet bedre for Watford. Der er Pereyra en viktig mann, og han er definitivt en å se opp for.

Vår anbefaling

Etter et lite dypdykk i statistikken må vi anbefale Ryan Fraser. Han skaper mange og store sjanser for sitt lag, og er i tillegg en måltrussel. At han er den billigste blant disse taler selvfølgelig også veldig til hans fordel.

Av de andre føles Moura som det mest lovende valget. Han spiller på et godt lag, er i form og har et fint kampprogram. Rotasjonsfaren med Son er det eneste negative vi kan si om Moura. Dersom denne brasilianeren er for dyr kan vi friste med en litt billigere brasilianer i Richarlison. Vi har snakket varmt om Silvas gullgutt før, og har troen på flere poeng derfra i tiden som kommer. Han kan riktignok fint vente til etter kampen mot Arsenal for de som har viktigere hull å tette i sine lag.

Til slutt anbefaler vi å holde et øye med både Maddison og Pereyra. De har ikke overbevist oss helt ennå, men vi utelukker ikke at de gjør det i tiden som kommer.