Fantasy-gull: Gameweek 7

Skrevet av FPLPiglet

Offensiv ire, interessant mexicaner og en serber i superform. Her er tallene etter de seks første rundene.

Nå er det tid for oss i FantasyFans å analysere runden. Dette gjør vi ved å titte gjennom relevant statistikk og gjøre analyser. Mål og assist er en ting, men de underliggende tallene er noe annet. Her er fasit fra runde 1-6, hentet ut av FantasyStats.

 

Keeper

Flest redninger:

Hart: 32

Fabianski: 30

Cech: 26

Hart leverer og leverer. Mange tvilte på engelskmannen før sesongen startet, men har tatt sjansen med begge hender i Burnley og han har vært relativt solid for de purpurrøde. Forståelig at han er høyaktuell for mange på et wildcard.

fansbet fantasy weekend freeroll
Bli med og kjemp om 1000 kr hos Fansbet – Gratis

Forsvar

Flest skudd:

Alonso: 13

Shaw, Rüdiger, Doherty: 9

Flest skapte sjanser:

Holebas: 12

Robertson: 10

Trippier, Chilwell: 9

Wolverhampton ser ut til å lykkes defensivt. Mye takket være en portugisisk landslagskeeper og Matt Doherty (4.4m). Denne runden møter de Southampton hjemme. Her kan iren sanke poeng både offensivt og defensivt. Ser ut som et kupp. Selv mot Manchester United i forrige runde oppholdte Doherty seg høyt i banen.

Serge Aurier (5.8m) pådro seg en skade i midtuken. Dette er gode nyheter for de som har Kieran Trippier (6.1m). Frykten for at frispark-eksperten skal bli rotert har vært stor. Særlig med tøffe Champions League-kamper i vente. Sannsynligheten er nå veldig mye mindre, og det skal nok en del til for at Pochettino velger å kaste Kyle Walker-Peters (4.3m) inn i startelleveren – selv om han har overbevist når han har fått sjansen.

Leicesters kampprogram er pent helt frem til midten av desember. Derfor er Ben Chilwell (5.0m) et godt valg. Back-kollegaen på andre siden, Ricardo Pereira (5.1m), slet veldig mot Bournemouth i runde fem. Så hans plass i laget er veldig usikker nå. Trolig er han ute til helgen.

 

Midtbane

Flest skudd:

Salah: 25

Schürrle: 21

Eriksen: 18

Flest skapte sjanser:

Silva, Willian, Salah: 16

Fraser: 15

Sigurdsson: 14

Om Pedro (6.7m) er ute i lengre tid, kan Willian (7.4m) bli et alternativ igjen. Ville likevel gått for Eden Hazard (11.0m) om det lar seg gjøre. Belgieren er i en egen klasse om dagen.

tgerdtgr.png
Les vår spalte hos Rizk for gameweek 7 med anbefalinger til kjøp og mye mer!

Ryan Fraser (5.9m) fortsetter å levere solide underliggende gode tall. Skapte fire sjanser mot Burnley. Trives også veldig godt på hjemmebane som resten av laget. 31 av 41 poeng denne sesongen har kommet nettopp her. Vi har trua på “returns” mot Crystal Palace.

Andre Schürrle (5.9m) fortsetter å skyte. Mener likevel det er bedre alternativer i den prisklassen. Skal du ha noen offensivt hos Fulham er det bedre å gå for en viss serber som spiller på topp – som vi kommer tilbake til straks. Selv om det er viktig å påpeke at Schürrle bør sammenlignes mot andre aktuelle midtbanespillere.

0_Fulham-v-Sampdoria-Pre-Season-Friendly

Spiss

Flest skudd:

Aguero: 31

Mitrovic: 28

Jimenez, Ings: 18

Flest skapte sjanser:

Aguero: 13

Vietto: 11

Giroud: 9

Aleksandar Mitrovic (7.0m) er kanskje ligaens beste spiss for øyeblikket. Ikke bare leverer han veldig gode tall, han omsetter også sjansene han får. Står nå med fem mål og én assist på seks kamper og topper også toppscorerlisten sammen med Hazard.

En annen spiss som også kommer til mange sjanser er Raúl Jiménez (5.5m). Hjemme mot Southampton blir det fort scoring om mexicaneren klarer å stokke beina.

Også betryggende å se Agüero toppe statistikkene. Selv om han ikke får så mange minutter i alle kamper, kommer han til nok av skudd.

Sluppet til flest skudd i egen 16-meter:

Fulham: 73

Cardiff: 67

Huddersfield: 63

Drømmekamp for Richarlison som møter Fulham denne runden. Vi anbefaler denne spilleren om du er ute etter erstatter i den prisklassen på midten.

Kommet til flest skudd i motstanders 16-meter:

Manchester City: 140

Chelsea: 111

Liverpool: 95

Her er det ikke mange overraskelser i tallene. Blir spennende å overveie Chelse-Liverpool. Som regel blir det mål i disse oppgjørene, og Alonso-/Robertson-eiere må nok håpe på offensive “returns” om det skal bli noe særlig poeng her. Det kan dog fort skje med så offensive backer.
Kilder:
Whoscored.
SofaScore.
Fantasy Football Scout (Opta).