Eliteserie-fokus: Runde 24

Skrevet av Espen Nesse

Trøbbel i Drammen, mulige juveler og kapteinstrøbbel. Her er vår vurdering av runde 24.

Vi er i gang med innspurten av årets Eliteserie. Nå drar det seg virkelig til.

I fantasy har man nå to valg: Kjøre “safe” og holde posisjonen sin, eller finne noen “differansespillere” som enten kan gjøre det helt store, eller ødelegge alt. Vi mener uansett at det må være plass til noen uslipte diamanter i hver tropp!

fpl ff gw


Topp 5 “differanse”

 

Alexander Søderlund (11.0m): Endelig ser vi gode gamle Søderlund igjen. Nydelig scoring og vending i forkant av målet mot 08. Ikke prestert noen underliggende gode tall, ei eller på banen, men med gode kamper og gulljakt kan det løsne litt.

Chidera Ejuke (7.2m): “Trollet” oss ordentlig i starten av sesongen og kan fint lure oss igjen. Hadde da prestert i to kamper på rad, før det stoppet helt opp. Nå har han prestert i fire kamper, og ser ut til å ha lært mye. Han viser en mer voksen og rutinert spillestil i motsetning til det rotet han holdt på med tidligere i sesongen. Vi krysser fingrene for at det vedvarer.

Herolind “Lindy” Shala (6.0m): Lindy ble nevnt sist, og nevnes igjen. Nok et målpoeng nå mot Glimt, i tillegg fikk han fyrt av fire skudd og er Rekdals bærebjelke i laget. Skåret i cupen, og vidunderbarnet vokst opp i skiensområdet briljerer for tiden på det fremadstormende sørlandslaget.

tgerdtgr
Les vår FPL-spalte hos Rizk for GW7 – Anbefalte signeringer og rundens kaptein blant annet

Bård Finne (6.8m): “Enga” har blant de bedre kampprogrammene i slutten av sesongen. Finne har gitt målpoeng i annenhver kamp siden runde 12. Vi forventer kanskje ikke noen spesielt høye tak, men jevnt og trygt med poeng.

Mads Reginiussen (6.6m): Har vært iskald lenge, og én god kamp er egentlig ikke grunn nok til å kaste ham inn. Sånn sett en mulig felle, men tross dette kan det være starten på en ny flyt for “Lillebror Reginiussen”. Og hvis man må ta en ordentlig sjanse for å vinne venneligaen etc, kan dette være toget å sette seg på.

 

 

Ukens snakkis

Strømsgodset:

Ikke bare ukens, men nærmest årets snakkis. Et lag som “Godset” hører ikke til i bunn. De har årets toppscorer i M. Pedersen, årets statistikk-konge i Ulland Andersen og i tillegg krydre på med spillere som Tokmac, “Mos” og Pellegrino. Nå venter det kamper mot lag som nesten alle har noe å spille for, enten i topp eller bunn. Drammenserne går på tynn is, og det er egentlig ingen overraskelse lengre hvis det ender med kvalik eller nedrykk for de mørkeblå! Fantasymessig mener vi at Tokmac Nguen og Ulland Andersen enda er spillere å holde på, fordi de individuelt presterer bra. Utenom de er det bare å holde seg unna.

Blir uansett utrolig spennende å følge dette laget.

 

Ukens kaptein

Nok en uke uten soleklare alternativer. Sånn er det når det eneste “sesongsolide” laget, RBK, ikke har møtte opp på jobb hver uke. Derfor fryktelig “enkelt” å lande på Smarason igjen, og det er forsåvidt der vi havner.

Kan uansett nevne en joker i Espen Ruud 6.1m. Han gir ikke opp poengsnittet sitt på 10.34 per kamp, og borte mot Sandefjord kan han få til det store igjen! Dog er det en stor risiko. Ruud er jo en klassespiller, men nå overpresterer den joviale heistadgutten noe enormt.

fansbet fantasy weekend freeroll
Bli med på Fansbet sin freeroll i FPL denne helgen – Kjemp om 1000 kr GRATIS

Det er som nevnt mange som kan kastes inn i kapteinsbøtten denne runden, og det er egentlig “umulig” å ta et valg. Smarason og Ruud er nevnt, men spillere som Stølås, Ejuke, Finne, Lehne Olsen, Boli, Rolantsson, Reginiussen – med fler kan dras inn. Vanskelig – og spennende – og forsøke å spå en såpass lite forutsigbar og deilig liga som den norske.

Del gjerne gode og dårlige valg med oss på Twitter eller Facebook etter runden. Alltid spent å høre hvordan det går med dere i praksis.

 

Interessant statistikk

Statistikk fra @Fantasystats

Runde 23

Flest skudd

Chidera Ejuke: 6

Eirik Ulland Andersen, Bård Finne, Arnor Smarason, Thomas Lehne Olsen, Bamba: 5

Franck Boli, Keita, Tokmac Nguen, Herolind Shala: 4
Skapte sjanser:

Eirik Ulland Andersen: 5

Daniel Fredheim Holm: 4
Totalt

Flest skudd:

Eirik Ulland Andersen: 64

Thomas Lehne Olsen: 56

Franck Boli: 53

Skapte sjanser:
Eirik Ulland Andersen: 72

Fredrik Haugen 9.7m : 51

Haugen har ikke levert noe som helst de siste seks kampene, og virker ikke å være en fantasy-spiller. Likevel kan det være akkurat Haugen som tar ansvar nå for å hente gullet hem. Vi anbefaler det vel egentlig ikke, men dette er en “diffediff”!

Morten Gamst Pedersen: 49