Fantasy-gull: Gameweek 8

Skrevet av FPLPiglet og Fantasystats

En elegant islending, et britisk stortalent og en bit av kroatisk råskap. Her er ukens dypdykk i statistikk-jungelen.

Kontrastenes runde for mange. Harry Kane og Eden Hazard møtte virkelig opp på jobb. Mohamed Salah gjorde definitivt ikke det. Det ble store svingninger, og flere måtte gi en luke til sine konkurrenter.

Heldigvis mange sjanser til å rette opp. Ha is i magen og velg etter beste evne.

Til å hjelpe deg med dette har vi fått Fantasystats til å plukke ut spennende tall for oss.

Vi har delt det inn fra runde 4-7, og forsøker på den måten å plukke ut “underliggende” form.

Heng med.

 

Keeper

Flest redninger:
1: Hart – 21
2: Bettinelli og Fabianski – 17
3: Patricio, Etheridge, Ryan – 16

Joe Hart (4.6m) plukker og plukker. Tradisjonen tro for Burnley-keepere. Fascinerende. I neste kamp venter hakkematen Huddersfield, og det er gode odds for nok en super-runde.

West Ham har bedret seg. Tre seiere på siste fire er sterkt. Lucasz Fabianski (4.5m) leverer som alltid, og kampprogrammet snur veldig etter runde ni.

Disse to keeperne er våre favoritter. Kanskje med Fabianski på topp, på grunn av den enorme skuddstopperen han er, og det er uaktuelt med forsvarere derfra.

Forsvar

Flest skudd:
1: Doherty, Maguire: 8
2: Alonso: 7
3: Jonny, PvA: 6

Flest skapte sjanser:
1: Digne, Doherty, Holebas: 8
2: Morrison, Trippier: 7
3: Young: 6

Harry Maguire (5.5m)

Legenden Maguire tilbake i søkelyset. Elsker det. Klarer du å finne midlene er Maguire uten tvil et godt valg. Kampprogrammet er strålende, og potensialet for poeng er tilstede. Anbefales.

p05cvn6l

Wolverhamptons backer Doherty (4.5m) og Jonny (4.4m) levere også gode tall – igjen.

Her holder vi Doherty et hakk foran. Han er enorm Fantasy-verdi, og jeg er liten tvil om at han bør inn på laget som en del av en rotasjonsplan.

Kieran Trippier (6.2m)

Plassen “sikker” nå som Serge Aurier (5.8m) er skadet. Dog nesten litt sent ute om man kjøper. Aurier har landslagspause til å bli frisk på og så er rotasjonen i gang igjen … Kan lønne seg å droppe – selv om førstkommende kamp er fantastisk.

Midtbane

Flest skudd:
1: Salah, Sterling: 13
2: Pogba, Sigurdsson, Maddison: 12
3: Kovacic, Mané, Schürrle: 11

Salah igjen på topp. Har du tålmodighet: behold. Det vil løsne snart, og programmet som kommer er ypperlig. Dog legg merke til Sterling. Starter alt om dagen, og leverer varene så til de grader. Tøff konkurranse på våre FPL-lag mot folk som nettopp Salah, Mané og Hazard, men vi har ham høyt på blokken.

thumb_58729_default_news_size_5
Flest skapte sjanser:
1: Maddison: 13
2: Willian, Sterling, B. Silva: 12
3: Gylfi, D. Silva: 11

Maddison. For en mann. Skapte sjanse på sjanse i Championship og 21-åringen er makaløs i PL også. Supert program, fin pris, er på dødballer og sentral i angrepet. Veldig fin verdi på midten. Ellers setter vi en stjerne i margen ved Gylfi. Gammel favoritt som både er inne på skudd- og sjanse-statistikken igjen.

Spiss

Skudd:
1: Agüero: 22
2: Mitrovic: 16
3: Jimenez: 15

Agüero i en egen verden. Denne argentineren er det likevel vanskelig å vite hva man skal gjøre med nå, fordi Harry Kane banker på døren med “lett” hjemmekamp. Agüero har blitt tatt av tidlig i flere kamper, men har slitt med skade – og har nå en landslagspause til å bli frisk på.

Ukens nøtt. Har du igjen wildcard og unngår hit, tror jeg at jeg hadde sjanset på Kane inn for Agüero og kapteinsbindet på engelskmannen. Har du ikke igjen WC er det langt tøffere.

Mye fordi han har vanskelig kamper i etterkant som han trolig ikke er kaptein i – samtidig som Agüero har fine hjemmekamper. Svaret på spørsmålet vil avhenge veldig av status i laget.

sergio-aguero-manchester-city_egxp5fs9xlq21bkxwowx5gqv5.jpg
Flest skapte sjanser:
1: Agüero, Jimenez, Firmino: 7
2: Giroud, Iheanacho, Lacazette, Wilson: 6
3: Deeney, King, Vietto: 5

Mange spennende navn. Jimenez på begge tabellene, og det er spennende. Dog så vanskelig program at vi avventer, men han er høyt på “billigspiss-blokka”, med Arnauto- og Mitrovic.

Sluppet til flest skudd i egen 16-meter, GW 1-7:
Fulham: 86
Brighton: 79
Burnley: 75

Fulham er usedvanlig svake defensivt. Drømmekamp for Lacazette, så her er det bare å beholde franskmannen, men du har nok heller ikke vurdert noe annet. Mulig kaptein om du ikke har fått rotet inn Harry Kane.
Kommet til flest skudd i egen 16-meter, GW 1-7:
City: 168
Chelsea: 121
Liverpool: 108

 

Manchester City har hatt fantastisk program, men disse tallene er elleville uansett. Skal nesten ikke være mulig å være så overlegne, og de lyseblå har en rekke nydelige hjemmekamper foran seg. Fullt av spennende valg, og her gjelder det å velge rett lodd i lotteriet!
Kilder:
Whoscored.
SofaScore.
Fantasy Football Scout (Opta).