Fantasy-nytt: Gameweek 8

Skrevet av Kenneth Baraas (@FantasyPLNorge)

Vardy-oppdatering, mannefall i Tottenham og comeback i Manchester City. Her er siste nytt.

thryhryt
Les vår Fantasy-spalte for GW8 hos Rizk!

Vi har gjort grovarbeidet for deg, og samlet sammen det viktigste fra samtlige av pressekonferansene før runde 8:

Arsenal

Kolasinac
“Kolasinac makes his first start of the season following a knee injury.” – @BenDinnery

Det har vært mye snakk om at Emery er kjent for å rullere på backplassene. Spørsmålet om rullering ble utsatt sammen med skaden til Kolasinac, samtidig som Lichtsteiner ikke har truet plassen til Bellerin, så gjenstår det å se om bosnieren vil få spilletid når han blir kampklar.

Aubameyang, Mkhitaryan og Ramsey

Før midtukekampen

Pressekonferanse etter kamp

Emery: «Aubameyang and Aaron [Ramsey] are in London and we will look to see if they can play [on Sunday].” – Fantasy Scout

Ulike grunner til hvorfor trioen ikke var med i troppen som spilte mot Qarabag. Mkhitaryan var ikke med grunnet sikkerhetsårsaker, samtidig er det gode sjanser for at Aubameyang og Ramsey er tilgjengelige for spill. Dog er det tre forholdsvis kalde spillere på FPL, og det finnes andre alternativer som frister mer.

Bournemouth

Skadenyheter
Howe: «Charlie Daniels is still making his way back from a knee problem. Junior (Stanislas) is also working his way back to full fitness. Apart from that, the squad’s good to go.» – Sky Sports

Stanislas har fått noen minutter etter skadeoppholdet, men startplassene til blant annet Fraser og King er trolig ikke truet helt enda – og Stanislas kommer til å matches veldig forsiktig en stund fremover.

Burnley

Tarkowski
Dyche: «He’s just had a minor situation, he’s not definitely clear. He’s been on the grass today but we’re just keeping an eye on him so we’ll know more tomorrow.» – Fantasy Scout

En av FPL-favorittene fra i fjor er faktisk inne på hele 8.5 prosent av FPL-lagene. En av de enkleste kampene på papiret venter mot Huddersfield hjemme. Anbefales å starte midtstopperen, til tross for en typisk “touch and go”-kommentar fra Dyche, og han er kjent for å være ekstra varsom med spillere som er småskadet. Dog: enten starter han – eller så spiller han ikke i det hele tatt.

Chelsea

Pedro startet i Europa League. Ingen rapporter om øvrige skader i troppen. Hazard startet på benken i midtuken, og er – forhåpentligvis for mange – klar for poeng-show til helgen.

Les mer – Eliteserie-fokus: runde 25

Crystal Palace

Benteke
“Christian Benteke [knee] is still out. ´He needs a bit more time, but he’s making good progress.´” – @BenDinnery

Everton

Silva: “Yerry Mina and Andre Gomes are doing well. Gomes trained well this week and is progressing as we expected. They will be available for Crystal Palace after the break; Seamus Coleman too.” – @Everton

Et par-tre sårt tiltrengte spillere for Everton er tilgjengelige etter landslagspausen, noe som kan gjøre Richarlison mer interessant. Dog er kampprogrammet veldig variert, og det er en del tøffe bortekamper som venter for de blå.

Fulham

Cairney
Jokanovic: «We will see whether Tom Cairney will be available. We have a couple more training sessions ahead of us and I will take more time, then make a decision.» – Fantasy Scout

Noen få (0.9 prosent) har fremdeles Fulham-spilleren, som sin “femtemann” på midtbanen i en 3-4-3. Nærmer seg endelig å være tilbake i spill, og tålmodige managere kan prioritere bytter andre steder i troppen.

Leicester

Vardy
“For those asking. Vardy is training with the group. No problems.” – @BenDinnery

Heldigvis for Vardy-eiere (4.9 prosent) fulgte det ikke med noen alvorlig skade på taklingen fra Shelvey. Leicester går inn i en nydelig rekke med “grønne” kamper. Her kan det lønne seg å være tidlig på ballen.  

Jamie-Vardy-900707
Gray
Demarai Gray [ankle] is recovering well – Saturday comes too soon – but the Leicester winger could be back after the break.” – @BenDinnery

En større differensial i Gray (1.3 prosent) kan være et billig alternativ å vurdere etter landslagspausen.

Liverpool

Skadenyheter

“Adam Lallana has returned to full training. No decision on whether the midfielder will be risked on Sunday. ´We will have to see.´” – @BenDinnery

Keita og Lallana er usikre. Utenom det har Klopp en fulltallig tropp å velge fra.

Manchester City

Skadenyheter
“Pep confirms Gundogan didn’t train today but KdB did.” – Simon Stone (BBC)

“De Bruyne back? Guardiola says ´everybody is ok, Delph is not available, Gundogan is a little bit problems but everybody is ok.´ On KDB: ´he played today.´ Is he in the squad? ´He’s training with us yeah´” – Sam Lee (Goal)

“Asked if KdB is available for Man City tomorrow, Pep: ´We will see tomorrow.´” – Sam Lee (Goal)

Pep: “Benjamin Mendy trained with us today and is in contention (for Sunday).” – @ManCity

Både Mendy og De Bruyne er tilbake i trening og begge kan være i troppen på søndag, så gjenstår det å se om duoen får spilletid på Anfield. Uansett for tidlig å kjøpe de Bruyne, men etter landslagspausen kan kanskje belgieren vurderes til en forholdsvis billig prislapp på 9.7m. Skulle man fortsatt ikke ha solgt Mendy, så beholder man nå.

Angrep beste forsvar?
“Pep says he won’t try have defensive strategy at Anfield ´firstly because it is boring, second because our team is not built that way´” – Simon Stone (BBC)

Pep antyder angrepsfotball mot Liverpool. Flere målrike oppgjøre mellom lagene forrige sesong og mye tyder på det samme denne gangen.

Manchester United

Skadenyheter

Newcastle

Skadenyheter
Benitez: “´I have to assess Fede (Fernández) and Dummett.´ The United boss also confirms Salomón Rondón will miss Saturday’s game.” – @NUFC

Southampton

Skadenyheter
“Shane Long ´is back, he trained today.´ Mohamed Elyounoussi, Ryan Bertrand and Alex McCarthy all trained [on Friday]. ´All of those guys should be okay and available for selection as long as they don’t get a reaction.´» – @BenDinnery

Tottenham

Skadenyheter

Flere viktige spillere ute for Tottenham. Fantasy-messig betyr det mer dødballansvar for Trippier og større sjanse for at trioen Lamela, Moura og Son spiller sammen.

West Ham

Arnautovic
Pellegrini: «Marko [Arnautovic] has a lot of power and he will also keep improving because he can give more. He can score more goals and he must have a complete season. He has some problem in his knee but he has started the season well.» – Fantasy Scout

“Arnautovic has been called up to the Austria squad.” – @ BenDinnery

Kommentarene til Pellegrini kombinert med landslagsuttaket til Østerrike tyder på at Arnautovic blir å finne i startelleveren fredag kveld. West Ham har virkelig kommet inn på sporet etter en tung start, og mange FPL-managere ser til østerrikeren som en av tre på topp.

Wolverhampton

Skadenyheter

“Helder Costa has recovered from a minor knock. Nuno Espirito Santo reports a clean bill of health for the match at Selhurst Park. The Wolves boss could name an unchanged side for the eighth successive PL game.” – @BenDinnery

Flere FPL-managere har vanskelig å bestemme seg for hvilke som skal benkes denne runden. Wolves kan stille samme lag for åttende runden på rad, og ulvene kan absolutt forsvares å ha i startelleveren mot et Palace-lag som enda ikke har scoret på hjemmebane