Fantasy PL: Disse spillerne vil få formstigninger

Skrevet av Kenneth Baraas (@FantasyPLNorge)


I Fantasy gjelder det å være et steg foran konkurrentene. Vi ser nærmere på hvilke lag og spillere som bør vurderes fremover.

Statistikken over spillerkjøp toppes som regel av spillere som leverte i den foregående runden, men i jakten på grønne piler kan det lønne seg å gjøre et forsøk i å spå formstigninger på forhånd. Vi tar for oss det kommende kampprogrammet til utvalgte lag, og hvilke spillere som bør noteres ned i blokka.

vfuheiuueh
Les vår artikkel hos Rizk om hvilke spillere du bør kjøpe og selge i landslagspausen.

Brighton

Brighton går inn i et av de lengste “grønne” kampprogrammene i ligaen. Ser man etter noen billige alternativer kan det være en idé å se til “The Seagulls”. De blå- og hvitstripete vartet opp med sin første “clean sheet” i forrige runde, da Arnautovic og West Ham ble stengt ute.

Ryan (4.5m), Duffy (4.5m) og Dunk (4.4m) tilbyr alle en billig vei inn i Brighton-forsvaret. Duffy står allerede med to mål og to målgivende, og går foreløpig seirende ut av duellen med Dunk som enda ikke har åpnet målkontoen. Førstnevnte har også bedre underliggende tall i form av blant annet antall målforsøk og ballberøringer i motstanders boks.

Offensivt hviler mye av ansvaret på 35-årige Murray (6.6m). Angriperen har spilt fire kamper mot lag som ikke er de såkalte topp seks-lagene, som har resultert i:

– 4 mål (samt scoring mot Manchester United)
– 6 bonuspoeng
– 29 poeng
– 7.25 i gjennomsnitt per kamp

En annen mann som kan vurderes er Knockaert (5.5m). Midtbanespilleren har vartet opp med ett mål og tre målgivende hittil i sesongen, men skal man gå for en offensiv spiller hos Brighton vil vi anbefale Murray, som virker å være en større garantist for FPL-poeng.

rfuf

Fulham

Når det gjelder laget som har flest innslupne mål i ligaen holder vi oss til en offensiv duo. Mitrovic (6.9m) er det vi kaller en “main man”: straffetaker, målscorer og bonusspiller. Hvis Fulham scorer er det stor sjanse for at serberen er involvert. I de tre neste rundene møtes to av lagene som har nest flest baklengsmål i ligaen – i form av Cardiff og Huddersfield. Hittil har Fulham-angriperen spilt fem kamper mot lag utenfor «topp seks»:

– 4 mål, 1 målgivende (samt scoring mot Spurs)
– 5 bonuspoeng
– 32 poeng
– 6.4 poeng i snitt

Fulham har også en tysker på midtbanen som kan være verdt å vurdere. Mannen som elsker å skyte: André Schürrle (5.9m). Står med flest skudd og flest skudd på mål blant midtbanespillerne, og vil trolig kommer i flere skuddposisjoner over de tre neste kampene.

rfuf2.png

Leicester

Leicester står med to “clean sheets” så langt denne sesongen. Maguire (5.5m) kan vurderes til den “grønne” rekka med kamper som kommer etter møtet med Arsenal. Den engelske stopperen er farlig på offensiv dødball, og står med to mål og en målgivende. Chilwell (5.0m) er også et alternativ med håp om at backen vil bidra offensivt i et enklere kampprogram – dog står 21-åringen oppført med null målpoeng.

Fremover i banen er det liten tvil om at Maddison (6.9m) er og vil bli en enda mer populær mann i tiden som kommer. Ligger på en fin sjetteplass når det kommer til “expected goal involvements”, i tillegg til å være spilleren med flest forsøk fra dødballer (7). Nydelig kampprogram gjør at man kan stå med Maddison frem til runde 15 – uten bekymring for hva motstanderlaget heter.

Vardy (9.0m) seiler opp som en saftig differensial. Med en eierandel på kun 5.0% kan engelskmannen være spilleren som skaffer FPL-laget grønne piler. Selv om Leicester-spissen trives godt mot topp seks-lagene, er det vanskelig å ikke se en god poengfangst over de syv neste rundene – scorer fort et (eller flere) kontringsmål mot Arsenal også.

Iheanacho (5.9m) er et svært billig alternativ som står med tre målpoeng på de siste tre kampene. Virker å ha kjempet til seg en plass i startelleveren, så gjenstår det å se om den tidligere Manchester City-spissen kan skinne om kapp med Vardy på topp hos revene.

rfuf3.png

Liverpool

Liverpool-spillerne selges i hopetall, og det før møter med Huddersfield og Cardiff – de to lagene med nest flest baklengsmål i ligaen. Samtidig står Klopps mannskap med kun tre mål imot. Alexander-Arnold (5.2m) ble rullert mot Manchester City, mens Robertson (6.3m) sanket sammen en “clean sheet” og seks poeng. Det forventes dog at Alexander-Arnold starter de to neste kampene mot lag som vil ligge bakpå. Det langsiktige og trygge valget vil likevel være Robertson, som får lite konkurranse fra Moreno.

Til tross for å ha skuffet hittil har Salah (12.8m) kommet til sjanser og topper listen over “expected goals” blant midtbanespillerne: Salah (5.28), Pogba (3.73), Hazard (3.28), Sterling (2.98). For trofaste eiere er det lov å håpe at det løsner i de to neste kampene. Etter en litt tung periode spillemessig for Liverpool kan de røde være ivrige på å underholde fansen igjen mot noen vaklende forsvarsrekker. Mané (9.9m) og Firmino (9.4m) kan også vurderes før et fint kampprogram.

  1. Salah gikk av med skade under Egypts landskamp mot Swaziland. Følg med på rapporter fra Liverpool-leiren.

rfuf4

Manchester City

Ved første øyekast ser programmet kanskje litt tøft ut, noe det muligens er, men Manchester City kan fint score mål i samtlige av kampene. Bakover ser Mendy (6.2m) ut som det beste valget. Virker nesten å få frie tøyler til å gå fremover, mens Walker blir holdt igjen på motsatt back. Usikkerhetsmomentet ligger i at Sané er tilbake i form, og Pep-ruletten ligger som en mørk sky over oss. Den billigere og “sikre” veien inn i Manchester City-forsvaret virker å være Laporte (5.7m). Stopperen har startet samtlige ligakamper, men da får man ikke de offensive bidragene som Mendy tilbyr.

Blant mange gode offensive spillere hos City velger vi ut tre som er aktuelle på Fantasy. Kevin de Bruyne (9.7m) er tilbake fra skade, og vil bli en viktig brikke for de lyseblå fremover. Prisen har falt til 9.7 millioner, noe som absolutt kan betegnes som en god pris for belgieren. Spørsmålet er om Burnley-oppgjøret blir en kamp for tidlig med tanke på Fantasy, men dette kan fort være en spiller som det lønner seg å kjøpe billett til tidlig.

En spiller som på litt merkelig vis har holdt seg under radaren er Sterling (11.1m) med sin eierandel på 5.3 prosent. Virker nærmest å være fritatt fra Peps rulleringer, og har levert fire mål og to målgivende. Topper blant annet listen av midtbanespillere når det gjelder ballberøringer innenfor seksten. Agüero (11.3m) har de siste kampene blitt tatt av i tidligste laget grunnet en småskade. I skrivende stund nyter argentineren to uker med fri mens Jesus på jobb for Brasil, noe som gjør Agüero til et hett kapteinsvalg hjemme mot Burnley.

rfuf5

Newcastle

“The Magpies” er et annet lag som har gjort unna mange av topp seks-lagene og som står overfor et fin rekke med kamper. Newcastles to “clean sheets” kom mot Crystal Palace og Cardiff, så mulighetene er til stede før programmet som venter. Både Lascelles (4.8m) og Yedlin (4.5m) figurerer høyt på Fantasy Scouts forventede poengsummer (basert på historikk og underliggende tall) over de neste seks rundene. Faktisk er duoen helt på høyde med spådommene for Laporte og Monreal. Finner Benitez formelen kan man stå med Newcastle-spillerne helt frem til juletider.

Fremover i banen er det lite å skrive hjem om etter seks scorede mål, men prisen på Kenedy (4.9m) er fin. Dog et forholdsvis usikkert valg med kun ett målpoeng på de åtte første rundene.

rfuf6

West Ham

Som med Newcastle offensivt er det vanskelig å se noe stort potensiale i forsvarsrekka hos West Ham. Fabianski (4.5m) er en kjent FPL-favoritt for mange, og med en “grønn” eng av kamper kan keeperen være et alternativ som kan stå til over nyttår. Det er dog jevnt mellom alternativene i forsvar. Hvis West Ham skulle begynne å tette igjen er i alle fall spillerne bakerst fint prissatt, hvor høyeste pris er 4.4 millioner blant de som er faste i elleveren.

Offensivt er det én spiller som skiller seg ut. Arnautovic (7.0m) står nok øverst på ønskelisten til de aller fleste som ikke eier østerrikeren. Fire mål og en målgivende er fasit på de åtte første kampene, og mulighetene for å pynte på dette blir meget gode etter Arsenal-kampen. Anderson (6.8m) er den spilleren som har skapt femte flest sjanser blant midtbanespillerne – flere enn for eksempel Hazard. Yarmolenko (6.8m) fullfører en meget spennende offensiv trio hos West Ham. Det har ikke løsnet helt for de to sistnevnte enda, så dette kan være en mulighet til å være tidlig på “Hammers”-toget.

rfuf7.png

Det var våre tanker rundt det kommende kampprogrammet. Del gjerne dine tanker med oss – FantasyFans på Twitter.