Eliteserie-fokus: Wildcard-spesial

Skrevet av Espen Nesse


Hverken Brann eller Rosenborg viser gullform, men fjorårets fantasyjuvel, Gjertsen, er enorm. Rekdal berger plassen, Boli best i klassen. Enga viser takter, «Fugla» må ha flere vakter. Landslagspausen er her på ny, men FantasyFans har alltid noe å tilby.

Fem runder gjenstår i årets Eliteserie. Vi lover å være bedre på fantasy enn det vi er på rim. Her er spillerne som vi mener skal gi deg mest mulig poeng i sluttspurten:

Vinn tur til Liverpool – Man Utd med Rizk. Alt inkludert – Les mer her!

Keeper

Andre Hansen: Nevnt før, og faktisk eneste Rosenborg-spiller som har fått plass i troppen vår. Har levert stabilt med poeng hele veien, og vil være det sikreste valget i de siste fem kampene. I de siste fem rundene har Hansen levert gjennomsnittlig fem redninger per kamp, dette gir han omtrent to ekstrapoeng hver runde. Dette betyr at man vil sitte igjen med noe selv om Rosenborg ikke klarer å holde nullen.

lsk, brann, ODD, start og BODØ/GLIMT gjenstår.

(Små bokstaver: Borte. Store bokstaver: Hjemme)

Andreas Linde: Penger er ikke et problem i Eliteserien Fantasy, og da er det ingen problem å kjøre to dyre keepere. Linde kan være mannen å se til hvis man vil hente poeng på andre. Eid av 28%, men her er mer enn halvparten «døde» lag. 5-6-6 tre siste.

S08, start, tromsø, FKH og sandefjord gjenstår.

 

Forsvar

Espen Ruud: Godstoget måtte ha seg en pause i runde 24, men mot Ranheim ble det igjen målinnvolvering, clean sheet og bonuspoeng. Det gjenstår tre tøffe bortekamper, men det var borte mot Sarpsborg at Ruud leverte 17 (!) poeng. På et wildcard er Ruud selvskreven.

fkh, TROMSØ, rosenborg, STABÆK og brann gjenstår.

hytyt

Vito Wormgoor: Som Hansen i RBK, er Wormgoor eneste mann fra Brann som finner veien til vårt Wildcard-lag. Grunnen er enkel og grei: Ingen av lagene viser noe! Det har blitt langt mellom de store poengsummene for nederlenderen, men kommer det en straffe vet vi hvem som tar den. Med mer enn nok av penger å bruke mener vi Wormgoor skal være med til tross for svak form både for spiller og lag.

stabæk, ROSENBORG, GODSET, kbk og ODD gjenstår.

Alexander Stølås: Stølås har flest poeng av samtlige i hele Fantasy Eliteserien. Har levert jevnt og trutt gjennom hele sesongen, og når det nå ser ut til at FKH har våkna igjen blir frisparkkongen en mann å se til.

ODD, sarpsborg 08, RANHEIM, molde og START gjenstår.

Erik Tønne: I likhet med Stølås har Tønne levert jevnt gjennom hele sesongen. Det har dabba litt av i høst, men en forsvarer som spiller ving og har et kruttgodt program er for god til å unngås.

BODØ/GLIMT, LSK, fkh, TROMSØ og vålerenga gjenstår.

Amin Nouri: Her har vi et lite ess i ermet, den tidligere Brannspilleren Nouri trekkes opp fra hatten. I utgangspunktet nevnes han grunnet det at Enga som nevnt viser gode tendenser, men vi skal ikke langt tilbake i tid for å finne høye poengsummer. 10-12-5-9 var fasit før det nå har blitt 1-1-2 siste tre. Nouri ser likevel minst like frisk ut som når poengene var høye, og vi tror det kun er et spørsmål om tid før han leverer igjen.

KRISTIANSUND, godset, SARPSBORG 08, bodø/glimt og RANHEIM gjenstår.


Les mer: Disse spillerne vil få formstigning i Fantasy PL


Midtbane

Eirik Hestad: Hestad har blitt en must-have. Får han ikke målpoeng tar han med seg bonuspoeng. Helt siden starten av juni har mannen med skjegget levert over 7 på børsen (SofaScore) i hver kamp. Med et Molde-lag som kan sies å være på gullkurs, er Hestad en av tre moldensere i troppen.

SATPSBORG 08, start, tromsø, FKH og sandefjord gjenstår.

Herolind Shala: Berger Start og Rekdal plassen? Hvis ja, trengs det dyktige spillere. Herolind Shala er absolutt dyktig, og har kun to ganger i år levert under tre poeng. Fem målpoeng siste syv kamper, og leverer jevnt med poeng. Shala er Starts hovedmann, spiller høyt i banen og fyrer av to skudd per kamp. Vi har troa på Kjetil og Herolind!

tromsø, MOLDE, sandefjord, ROSENBORG og fkh gjenstår.

Arnor Smarason: Vi kommer ikke unna islendingen. Har ikke levert opp mot alle fantasyspilleres forventninger i det siste, men som midtbane på spillet spiller han altså spiss. Når poengsummene plutselig kan bli store vil man ikke gå uten.

ROSENBORG, ranheim, BODØ/GLIMT, godset og KBK gjenstår.

Tokmac Nguen: Dagens tredje midtbanespiller som spiller mot nedrykk. Vi har i tidligere sesonger, og også allerede i år, sett at disse lagene får en ekstra giv på slutten. Fantastisk høstform! 10-13-1-5-11-7-10-7-4-3 er poengfangsten, og det er ingen som kan måle seg med teknikeren.

sandefjord, VÅLERENGA, brann, LSK og stabæk gjenstår.

Torgil Gjertsen: Vårt langskudd på midten er fjorårets juvel. Leverte åtte scoringer og fire assist i fjor, og står nå med tre av hver. Kristiansund inne i en god flyt, i alle fall på hjemmebane. Kun tapt hjemme mot RBK etter sommerferien. Gjertsen trives også best hjemme, og det er hjemmekampen mot Sandefjord i runde 27 som appellerer mest!

vålerenga, SANDEFJORD, stabæk, BRANN og lillestrøm gjenstår.

 

Angrep

Erling Braut Håland: Tredjemann fra Molde. Braut Håland har nå bare fem kamper igjen i den blå drakta før karrieren får nye utfordringer. Dette Molde-laget er i stand til å vinne alle sine gjenværende kamper, og Håland kan score mot hvem som helst, når som helst.

S08, start, tromsø, FKH og sandefjord gjenstår.

69999527.jpg

Franck Boli: Her er det ikke mye å tenke på. Er det en mann som MÅ være med i slutten, da er det Franck Boli. Tolv mål siste elleve kamper, går for toppscorer-tittelen og skal redde Stabæk fra nedrykk.

BRANN, bodø/glimt, KBK, odd og GODSET gjenstår.

Sam Johnson / Bård Finne: Hvem velger du? Vi har en knapp på førstnevnte som nå har scoret fire mål på fire kamper etter fraværet sitt. Mer tydelig toppspiss enn Finne, som befinner seg ute på vingen. Hvem du går for tror vi likevel vil være hipp som happ.

KRISTIANSUND, godset, SARPSBORG 08, bodø/glimt og RANHEIM gjenstår.

Troppens verdi: 97,9m. Dette vil gi muligheter for å gjøre raske og enkle endringer inn mot slutten, uten at en må hitte inn spillere.

Det er selvsagt mange å velge mellom, og vi anbefaler absolutt å prøve å finne noen differansespillere. Som vi har nevnt i tidligere artikler har vi nå kommet så langt at man kan enten si seg fornøyd med plasseringen og kjøre safe, eller prøve å klatre enda litt mer med litt gamble. Dette kan selvsagt føre til en svakere plassering også, som betyr at man må se hva som passer best i sin situasjon. Vi velger å kalle våre gamble-forslag for punts:

 

Punts

Her kommer en kort liste over spillere som vi tror kan løfte laget ditt opp noen plasser mot slutten av sesongen:

Andreas Linde, Amin Nouri, Torgil Gjertsen og Sam Johnson som nevnt.

Marcus Pedersen: Hvis Godset skal holde plassen, og Pedersen toppscorertittelen, må det scores mål!

Thomas Lehne Olsen: I duo med Smarason vet vi hva Olsen er i stand til.

Michael Karlsen: Ranheim svever enda på den berømte skyen. Karlsen er i bedre humør enn noen gang. Scorer mål hvis han vil.

Fredrik Haugen: Branns redningsmann?

Alexander Søderlund: Skyter for Rosenborg til gull!

Liridon Kalludra: Kristiansund blir bare bedre og bedre, har nå fått senket skuldrene og spiller strålende fotball.

 

Det var våre tips for denne gang, vi kommer med en ny artikkel nærmere runde 26. Håper tipsene hjalp deg, og at du klatrer mot uante høyder!