Eliteserie-fokus: Runde 27

Skrevet av Espen Nesse


Trippel Molde, militærtjeneste og en joker fra Drammen. Her er vår vurdering av runde 27.

Vi er i innspurten av årets Eliteserie. Nå drar det seg virkelig til. Dette blir moro, og vi starter med vår sedvanlige toppliste:

fansbet fantasy weekend freeroll
Sett opp ditt lag for GW10 hos Fansbet GRATIS, og spill om pengepremier!

Topp tre anbefalte kjøp

Erling Braut Håland 7.6m/Erik Hestad 8.4m/Magnus Wolff Eikrem 8.1m: Eliteseriens formlag. Godt program og svært gode fotballspillere. Vi hopper ut i det, og mener det er en fordel å sitte med tre offensive fra Molde ut sesongen, og da faller valget på disse tre. Sistnevnte får sjelden 90 minutter, men har levert syv målpoeng siste syv. Hestad og Braut spiller det som er, og er stadig involvert i mål. Forrykende form.

Mostafa Abdellaoue 9.9m: Nyheten om at Pedersen er ute for sesongen er vond for alle med blå mentalitet og medlidenhet. Likevel har Drammenserne en storscorer i bakhånd. Mos med seksten scoringer for Aalesund i foregående sesong, der fire av målene kom i de to siste hjemmekampene. Nå er han igjen i nedrykksstriden, og nok en gang er det han som må score målene. Han klarte det i fjor, og vi tror han gjør det igjen! En sjanse å ta, men nå kan tiden være inne.

Franck Boli 8.3m: Samtlige har han vel sikkert inne allerede, men vi kommer ikke uten. Er det en mann som må være med ut sesongen, er det Boli. Leverer noe helt vanvittig, og slutter aldri å prestere. Scoring og straffemiss sist, og det betyr nok bare at han setter neste!

 

ugjtguyt
Sjekk ut vår spalte hos Rizk for GM10 med tips om kjøp og kapteinsvalg!

Ukens snakkis

Kristiansund
Torgil Gjertsen skinte i fjor høst, nå skinner hele Kristiansund. Tre seire på fire forsøk, hvor de har scoret ti mål! Riktig nok var forrige seier noe ufortjent ut fra antallet sjanser, men Christian Michelsen har tatt KBK til nye høyder og kontrakten er for lengst sikret.

Nå har andre fått øynene opp for 42-åringen, men heldigvis for KBK gjelder dette helt andre ting enn fotball. Michelsen skal inn i Heimevernet i en uke, og vil trolig miste noe av treningshverdagen. Det er på grensa til Russland det meste militære skjer om dagen, men Michelsen trenger ikke en gang å forlate kommunen.

En femteplass er innen rekkevidde, og til tross for militærtjeneste kan de mørkeblå levere både fotball- og fantasymessig. Kastrati, Kalludra og Gjertsen er spennende navn, og mulige differansespillere fremover!

Lykke til i militæret Christian.

Ukens kaptein

Det er Boli og Braut Håland som peker seg ut, men vi går for jokeren vår fra Drammen. Mostafa Abdellaoue har kun spilt tre hele kamper denne sesongen, på disse kampene har han to mål. Ett mot RBK og ett mot Sarpsborg, begge borte. Nå venter flere 90-minuttere, og tøffe kamper påvirker ikke yngstebror Abdellaoue. Hjemme mot Enga må Godset slå tilbake, og det at “Mos” nå blir toppspiss er selvsagt en fordel.

 

Interessant statistikk – Runde 26

Hentet fra Fantasystats

Flest skudd

Håland og Bård Finne: 7

Tokmac Nguen: 5
Skapte sjanser:

Gamst Pedersen: 8

Aursnes, Eikrem og Abu: 5

Finne fortsetter å imponere. Kan komme mer derfra. Spesielt i det som potensielt kan bli en veldig åpen kamp mot Strømsgodset. Ellers viser Gamst at de eldste fortsatt er gode. 8 sjanser er majestetisk, og her vil det trolig komme flere målpoeng før sesongen er over.

Totalt

Flest skudd:

Eirik Ulland Andersen: 70

Franck Boli: 63

Thomas Lehne Olsen: 62

Skapte sjanser:
Eirik Ulland Andersen: 76

Morten Gamst Pedersen: 65

Fredrik Haugen: 63

UIland topper alt, som hele sesongen. Liten dupp i det siste, men har du han på laget: behold. Kampene som kommer kan bli skikkelig åpne, og Andersen har klassen til å gjøre den lille forskjellen.