Fantasy-gull: Gameweek 10

Skrevet av Henrik Palm Strand


Selv om det er en islending i blå drakt som topper statistikkene, vil nok alles øyne være rettet mot en av hans røde naboer.

ugjtguyt.png
Sjekk ut vår spalte hos Rizk for GM10 med tips om kjøp og kapteinsvalg!

Keeper

Flest redninger siste fire runder:
1: Ryan – 21
2: De Gea – 18
3: Patricio – 16

Mathew Ryan (4.5m) hentet hjem en smultring og tre bonuspoeng sist, og troner øverst for antall redninger de siste fire rundene. Med et flott kampprogram er han kanskje den heteste billigkeeperen akkurat nå.

De Geas (5.8m) prislapp er altfor stiv for en keeper som kun har holdt nullen én gang på ni seriekamper, mens Patricio (4.6) møter både Arsenal og Tottenham i løpet av de tre neste. På lengre sikt er derimot Wolves-keeperen spennende, da bare Alisson og Ederson har færre “expected goals against” enn portugiseren.

Forsvar

Flest skudd siste fire runder:
1: Keane: 8
2: Aké, Balbuena, Luiz, Maguire, Rüdiger: 6
3: Bellerin, Bertrand, Digne, Morrison: 5

Flest skapte sjanser:
1: Trippier: 9
2: Chilwell, Holebas: 6
3: 7 spillere, inkl. Digne, Shaw og Yedlin: 5

Kieran Trippier (6.3m) fortsetter å skape sjanser, men tøft program og rotasjonsfare gjør han lite fristende å hente. Lucas Digne (4.8m) ligger på tredjeplass både på skudd og skapte sjanser, med fem i hver kategori. Programmet er litt tøft, men om man har råd i en rotasjon kan det være aktuelt.

En liten luring å følge med på er Yedlin (4.5m). Newcastle har et strålende program, og dersom Benitez´menn klarer å tette igjen bakover, vil Yedlin kunne få defensive og offensive returns i perioden som kommer.

fansbet fantasy weekend freeroll
Sett opp ditt lag for GW10 hos Fansbet GRATIS, og spill om pengepremier!

Midtbane

Flest skudd:
1: Sigurdsson: 16
2: Murphy: 14
3: Hazard, Mahrez, Salah, Schürrle: 13

Etter at Richarlison ble flyttet opp på spissplass, selv om det er lave “sample size” har statsene hans blitt svært dårlige, og “Siggy” (7.4m) seiler opp som “main man” i Everton. Murphy (4.8m) kan være et kupp som “den billige” på midten vår, selv om det spørs hvor mye mål det er i Warnocks Cardiff. Dog er det viktigste individuelle prestasjoner, og her er Murphy på ball om dagen.

Med en skadeplaget Hazard (11.4m) er det Salah (12.8m) som seiler opp som det soleklare kapteinsemnet til helgen, og hans to mål mot Røde Stjerne legger ingen demper på forventningene. Egypteren er også nå ganske klart på 2. plass når straffene skal tas, hakket bak James Milner.

mainMediaSize600x325_typeimage_publishtrue_x00_x1100_y00.66_y172.05_format1.7777777777777777_image

Flest skapte sjanser:
1: Sigurdsson: 16
2: Willian, Hazard: 14
3: Fraser: 11

Sigurdsson topper også her, og eneste minuset ser ut til å være et tøft borteprogram. Ellers verdt å registrere at Fraser (6.0) fortsatt henger med. Mange selger nok når programmet blir tøffere, men mot et Fulham-lag som slapp inn hele 4 mål mot Cardiff kan det være lurt å gi Fraser én runde til.

Spiss

Skudd (i boks):
1: Agüero: 19 (18)
2: Kane: 16 (12)
3: Mitrovic: 14 (10)

Aguero (11.3) fortsetter å toppe statistikkene, samtidig som leveransen er under det vi kan forvente. Mye av dette er fordi han tas ut av Pep i det kampene åpner seg mest. Sitter likevel langt inne å selge, all den tid vi vet hvor eksplosiv han kan være.

Kane (12.5) har heller ikke levert som forventet. Halvparten av skuddene har kommet de siste to rundene, men scoringene har uteblitt. Mitrovic (6.9) stadig er Fulhams største trussel. Bournemouth og Huddersfield venter, så det er ingen grunn til å selge selv om han nå har tre kamper uten scoring.

Flest skapte sjanser:
1: Jimenez, Pérez, Wilson: 7
2: Deeney, Iheanacho, Kane: 6
3: Arnautovic, Firmino, King, Mitrovic, Vietto: 5

Jimenez (5.7) er veldig aktuell som billigspiss fra når programmet lysner i GW13, mens Bournemouth-gutta har litt for tøft program i vente til at de er aktuelle. Dermed seiler Arnautovic (7.0) opp som et fristende alternativ, selv om hans trøblete kne nok skremmer noen fra å investere ser han veldig bra ut om dagen. Arnautovic er West Ham offensivt.

Sluppet til flest skudd i boks, GW 1-9:
Fulham: 105
Brighton, Burnley: 103
Southampton: 89

Ikke overraskende topper Fulham fortsatt, og Salah vil være brennhet når Liverpool tar imot Fulham i runde 12. Vanligvis ville Hazard vært aktuell som kaptein borte mot Burnley, men med formspillerens ryggproblemer vil nok mange rette blikket mot Salah eller Mané hjemme mot Cardiff, som forøvrig har sluppet til 85 skudd i boks så langt.

Kommet til flest skudd (i boks), GW 1-9:
Man City: 198 (131)
Chelsea: 163 (108)
Tottenham, Liverpool: 126 (91, 86).

City er overlegne øverst på tabellen, men har nå en tøff bortekamp mot Tottenham. Chelsea kommer fra Europaligakamp til bortekamp mot Burnley, og dermed er Liverpool-spillere det mest fristende denne runden.