Fantasy-gull: Gameweek 11

Skrevet av Henrik Palm Strand


Vi retter fokus mot de heteste spillerne.

Kan formspillere som Ryan, Barkley og Martial fortsette å hamstre poeng? Vi tar en dypdykk i den statistiske verden og anbefaler her noen av ukens kjøp og salg. Vi starter bakerst i banen:

Keeper

Redninger siste fire runder:

 1. Ryan – 23
 2. De Gea – 17
 3. Dubravka – 16

Ryan har strålende form og et flott program, men mange statistikker taler i hans disfavør. De siste fire kampene har han nest flest “forventede mål imot”, samtidig som han har overprestert mest av alle keepere rent statistisk. De underliggende tallene viser at han “burde” sluppet inn 3.5 flere mål enn han har gjort de siste fire rundene.

Denne sesongen har Brighton også sluppet til nest flest skudd, både totalt og i boks. At han får mye skudd resulterer også i redningspoeng og relativt god sjanse for bonuspoeng. Man står dermed fortsatt godt med Ryan, men 30 poeng på de siste tre rundene er veldig godt betalt. Har du f. eks Patricio eller Fabianski er det bare å beholde.

fansbet fantasy weekend freeroll
Bli med på Fansbet sin freeroll i deres Fantasy-spill – Gratis med pengepremier!

Forsvar

Skudd siste fire runder:

 1. Doherty – 9
 2. Balbuena – 8
 3. Maguire – 7

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Trippier – 9
 2. Bertrand – 7
 3. Digne – 6

Doherty var svært nær scoring forrige runde, og kunne fort endt opp med 15 poeng. Dessverre for mange FPL-managere var det isteden Murray som kom på scoringslisten, og Doherty satt igjen med fattige to poeng. “Heatmapet” viser at Doherty er svært offensiv, og har dobbelt så mange touch på motstanderens halvdel som på sin egen. To tøffe kamper venter, men deretter er Doherty en mann man gjerne kaster på.

Hvorvidt man skal spille han denne runden eller ei, er en litt tøff vurdering. Kommer an på andre alternativer man har i laget fra før, men det er ikke gitt at Doherty er på benk – selv med så tøff motstand.

 

Midtbane

Skudd totalt siste fire runder:

 1. Sigurdsson – 17
 2. Pogba – 16
 3. Salah – 15

Skudd i boks siste fire runder:

 1. Mahrez – 10
 2. Salah, Hazard – 9
 3. Murphy, Paterson, Silva, Ritchie – 8

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Silva – 15
 2. Sigurdsson – 14
 3. Hazard – 13

Sigurdsson fortsetter å skape sjanser, og kom også på scoringslisten på Old Trafford med et straffespark. Strålende verdi til 7.4m. Litt lenger øst, og i en lysere blåfarge finner vi Riyad Mahrez, som virkelig begynner å finne seg til rette i City. Har fire mål på de siste fem rundene, selv om han startet to av dem på benken. Eierandelen på 2.7% gjør han til en fin sjanse å ta for de som ligger langt nede i sammendraget og må tenke litt annerledes enn flokken. Dog er dette rotasjonsmarerittet til Pep vanskelig å forholde seg til.

Det mest iøynefallende på midtbanen er fraværet av formspillerne Barkley og Martial. Derfor bestemte vi oss for å ta et dypdykk i statistikken, og finne ut hvorvidt de kan opprettholde formen.

Martial (7.4) har fire mål og en assist på de siste fire kampene, som er hans første målpoeng i serien denne sesongen. Hans “forventede mål” er 1.32, som er lavere enn hele 31 av midtbanespillerne i ligaen. Det er naturligvis lov å være en god avslutter, men tallene tilsier ikke at Martial kan opprettholde denne superformen. Vi anbefaler derfor å avvente franskmannen.

4988459

Barkley (5.8) har tre scoringer og tre assist på sine siste tre, til tross for at han mot United kun spilte 21 minutter. Hans “heatmap” viser at han har ballen mye midt på banen, men ser mindre og mindre til ballen jo nærmere motstanderens mål han kommer. Han er midtbanespilleren som overpresterer mest på assistfronten, ettersom hans tre målgivende bare var “forventet” å ende med 0.35 målgivende. Barkley er billig og har fint program, men han har fått veldig godt betalt og har en usikker rolle i laget, så vi anbefaler også her å foreløpig vente og se an en kamp eller to til.

 

Spiss

Skudd (i boks) siste fire runder:

 1. Aguero – 16 (14)
 2. Arnautovic, Kane – 12 (8, 7)
 3. Morata, Lacazette – 11 (10, 7)

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Pérez – 8
 2. Jiménez – 7
 3. Cavaleiro, Deeney, Ings, Wilson, Zaha – 6

«Forventede mål» siste fire runder:

 1. Wilson – 3.18
 2. Aguero – 2.93
 3. Morata – 2.69

Wilson er i strålende form, og er sammen med Aubameyang både spissen i best form, og spissen med flest poeng på Fantasy så langt i år. Programmet fremover er knalltøft, og det gjenstår å se om han kan holde formen ved like. Ettersom statistikkene underbygger prestasjonene vil vi tro de fleste Wilson-eiere har viktigere bytter å prioritere, mens de som fortsatt ikke har hoppet på toget nok bør vente å se hvordan han presterer mot sterkere motstand.

Kneskaden til Arnautovic ser ikke ut til å hemme West Ham-spilleren veldig, og med deres kommende kampprogram kan han være et røverkjøp. Samtidig har den hete poteten Mitrovic, i likhet med resten av Fulham-laget, blitt ganske så iskaldt. Med en eierandel på over 25% vil det være mange som selger de kommende ukene, selv om mange nok gir han også kampen mot Huddersfield før de sier “takk og farvel”. Å bytte fra Mitrovic til Arnautovic vil være aktuelt for mange, og kan fort vise seg å bli en mye større oppgradering enn 0.1m skulle tilsi.