Eliteserie-fokus: Runde 28

Skrevet av Espen Nesse


Dyr ving på blokka og ukens kapteinen er soleklar. Her er vår vurdering av runde 28.

Tre runder gjenstår av årets Eliteserie. Hvem tar gull, sølv og bronse? Hvem rykker ned? Hvem karrer seg til en kvalikplass? Dette blir moro, og vi starter med vår sedvanlige toppliste:

fansbet fantasy weekend freeroll
Sett opp ditt Fantasy-lag hos Fansbet for GW11 i FPL – Gratis deltakelse med pengepremier

Topp tre anbefalte kjøp

 

1 – Samuel Adegbenro 10.7m

Endelig er Adegbenro tilbake i Rosenborg-drakta. Det at han måtte forlate banen med skade var dermed et trist syn for både fans, spillere rundt og ham selv. Heldigvis tyder det på at det ikke er noe langvarig, og vi forventer å se han mot Odd på søndag. Hele RBK-laget så mye bedre ut nå, Samuel fikset scoring og var ellers livlig på kanten. Fin mann å ha med videre.

images6

 

 

2 – Patrick Mortensen 8.9m:

Selv om Sarpsborg er ute i Europa har Mortensen spilt nesten alt. Kun i en eneste kamp har han hvilt, og vi kan nesten slå fast at han ikke hviles igjen. To mål siste to kamper, og sarpingene virker å ha bestemt seg for å skjerpe inn prestasjonene i serien. VIF, Sandefjord og TIL gjenstår, der alle tre har sluppet inn mer enn 40 mål i år, her lukter det mye mål!

 

 

3 – Mostafa Abdellaoue 9.9m:

Vi anbefalte Mos sist, men han leverte ikke mer enn en fantasyassist da han lagde frisparket Ulland satt i mål. På onsdag scoret Mos hattrick mot LSK i semifinalen i cupen, og har virkelig meldt seg på.

 

Semifinale fotball NM Strømsgodset-Lillestrøm

Ukens snakkis

Gull til Trondheim?

Rosenborg slår altså Brann i seriefinalen, men er det avgjort? Ja, vi kan nesten bare gratulere allerede. Hvis dette ikke går veien for RBK blir det tidenes skrell. Odd og Glimt på Lerkendal, samt en kamp på Sør Arena. Alle er friske og raske, og endelig kan vi fylle opp med hvite trøyer i fantasylaget igjen.

Sølvet er for øyeblikket Brann sitt, men det skiller bare to poeng. Molde har flyten og kampprogrammet på sin side. Brann må virkelig finne seg selv igjen hvis de i det hele tatt skal ta medalje. FKH bare fem poeng bak.

Ukens kaptein

Rundens soleklare kaptein er Franck Boli. Kristiansund er i form om dagen, men de slipper samtidig til mye. Det er også på hjemmebane Boli presterer best: 13-4-13-11-13-8-3 er fasit fra de syv siste hjemmekampene. Det må bli Boli!

Visekaptein blir Samuel Adegbenro. Har du ikke Boli, eller har noe å hente på andre kan den tidligere Viking-yndlingen være et nydelig alternativ. Scoret mot Brann nå, og vi vet hva han er i stand til. Skaden han pådro seg skal ikke være alvorlig.

 

Interessant statistikk

Runde 27 – fra @Fantasystats

Flest skudd

Eirik Ulland-Andersen: 6

Herolind Shala, Mikael Ingebrigtsen og Philip Zinckernagel: 5

Herolind Shala leverer jevnt og trygt med poeng. Taket virker å være  lavt, men kanskje vi ser årets første tosifrede poengsum på søndag fra “Lindy”!
Skapte sjanser:

Jurado: 5

Ulrik Saltnes og Mohamed Ofkir: 4

Ofkir og Sandefjord har virkelig slått til i det siste. Nå er det nok slik at de rykker ned, og om det da blir noe poeng å sitte på spillere herfra er vanskelig å si. Noen blir bedre når de kan senke skuldrene.

Totalt

Flest skudd:

Eirik Ulland Andersen: 70

Thomas Lehne Olsen: 67

Franck Boli: 63

Skapte sjanser:
Eirik Ulland Andersen: 79

Morten Gamst Pedersen: 66

Fredrik Haugen: 63