Eliteserie-Fokus: Runde 29

Skrevet av Espen Nesse


Hvalfangere på jakt, Molde-gutter i fyr og flamme og ny Godset-gutt på radaren. Her er vår vurdering av runde 29.

Kun to runder gjenstår av årets eliteseriesesong. Ingenting er sikkert, selv om det meste tilsier at Rosenborg og Sandefjord blir tabellens to ytterpunkter. Stor spenning er det uansett rundt nedrykks- og europaplasser!

fansbet fantasy weekend freeroll
Sett opp ditt FPL-lag hos Fansbet – Gratis å delta, med pengepremier!

Topp tre anbefalte kjøp

Magnus Wolff Eikrem – 8.3m

Her har vi fått en fantasyjuvel. Tallene fra sesongen er strålende. Levert over fem poeng i syv av ti matcher fra start. Molde er på sølvjakt og er Eliteseriens største formlag.

Mostafa Abdellaoue – 10.1m

Nå er Mos for alvor i gang. Hvis Godset holder seg i Eliteserien kan den tidligere AaFK-storscoreren jakte toppscorertittelen neste sesong. Mot LSK og Stabæk tror vi Godset setter på turboen og smeller inn en del kasser.

Patrick Mortensen – 9.2m

Å levere jamnt og trutt er Mortensens suksessoppskrift. Taket er lavt, og det er nok derfor han har gått litt under radaren hele sesongen. S08 er på bedringens vei i norsk seriespill, og når Sandefjord og Tromsø gjenstår føles det riktig å inkludere sarpingene.

rferfrfr.png

 

Ukens snakkis

Sandefjord

De har vært «bekreftet» nedrykksklare i lang tid. Fantasyoverraskelsen Rufo har seks mål på de siste fem kampene, og hvalfangerne har enda en teoretisk sjanse for å holde seg. Hadde 2-3-tapet mot KBK endt med seier, ville mye sett annerledes ut.

fgdvgfdbghf.png
Sandefjord tok en imponerende seier hjemme mot Start da de vant 4-1.

Med seier mot Sarpsborg, samt at LSK taper borte mot Godset, vil det i siste runde skille tre poeng til sikker plass. Så kan alt skje, selv om det mest sannsynlige er at Sandefjord må ta den tunge veien ned!

Det kan fortsatt være verdt å kaste seg på Rufo. Alt å vinne nå.

 

Ukens kaptein

Først og fremst: Vent med alt av transfers, startellever, chipsbruk og kapteinsvalg til søndag kl. 16:45. Da kommer de fleste (forhåpentligvis alle) lagoppstillingene ut før fristen kl. 17:00.

Mos med hattrick hjemme mot LSK i cupen. Nå møtes de igjen i Drammen. Mål i Bergen sist, og ser ut til å være en spiss i knallform. Scoret i tillegg mye på tampen av sesongen i fjor, med nedrykkstruede Aalesund.

Skulle man kjørt to kapteiner er det mange å velge mellom. Blir den ene Mos er det greit å gå andre veier enn Ulland, som i tillegg er usikker til helgen. Nevnte Eikrem og Mortensen kan benyttes. Skal man kjøre en ordentlig “diffekaptein” er Tønne og Ruud spennende alternativer.

 

Interessant statistikk

Runde 28 – Hentet fra @Fantasystats

Flest skudd

Bamba og Helland: 7

Tokki, Ruud, Strand og Boli: 5

Espen Ruud scorer altså på hodet mot RBK. Ingenting som er overraskende med denne mannen lenger. Hjemme mot Stabæk og borte mot Brann kan fort ende opp med både to og tre målpoeng.

Petter Strand har vi ikke hørt noe fra siden før sommerferien. Vi mener Molde er det eneste laget man bør triple fra i de siste to matchene, og da kan Strand være en “diff” om han får spilletid!
Skapte sjanser:

Fredrik Haugen og Keita: 6

Erik Tønne: 5

Erik Tønne og Ranheim har spilt seg inn i hjertene til hele Fotball-Norge! For et lag og hvilken fantastisk kjemi det er i klubben. Tønne er en god mann å ha på slutten av sesongen.

Totalt

Flest skudd:

Eirik Ulland Andersen: 73

Thomas Lehne Olsen: 70

Franck Boli: 66

Skapte sjanser:
Eirik Ulland Andersen: 79

Morten Gamst Pedersen: 69

Fredrik Haugen: 69