Fantasy-gull: Gameweek 12

Skrevet av Henrik Palm Strand


Sterling-villskap, iskald Chelsea-mann og Kane viser tegn. Her er vår ferske vurdering.

Vi tar et dypdykk i statistikkens verden, og gir deg svaret på om formspillerne har de underliggende tallene som underbygger den siste tids prestasjoner.

hytghngtgjh.png
Les FantasyFans sin Fantasy PL-spalte for runde 12 med tips til kjøp og kapteinsvalg!

Keeper

Redninger siste fire runder:

 1. De Gea – 22
 2. Lloris – 18
 3. Ryan – 17

De Gea er ligaens dyreste keeper (5.8m), men har bare holdt nullen én gang på 10 kamper (!) Tottenham-keeper Lloris (5.6m) møter både Chelsea og Arsenal på de tre neste. Ryan (4.6m) hadde på sin side ingen redninger forrige runde, etter å ha levert gode tall i fem runder før møtet med Everton. Dog: Mye tyder på at Brighton har overprestert noe, og en regresjon er ganske “naturlig”.

Forsvar

Skudd siste fire runder:

 1. Balbuena – 9
 2. Doherty – 8
 3. Luiz – 7

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Digne – 10
 2. Trippier – 7
 3. Alonso, Bertrand, Holebas, Lowe – 6

Doherty (4.9M) er en gjenganger på listene, men til tross for de gode underliggende tallene uteblir de helt store resultatene. Det er uansett viktig å være tålmodig. “Wolves” har en tøff bortekamp mot Arsenal nå, men deretter venter Huddersfield, Cardiff, Newcastle og Bournemouth i løpet av de fem neste.

fansbet fantasy weekend freeroll
Sett opp ditt fantasy-lag hos Fansbet – Gratis å bli med, med pengepremier!

Balbuena (4.4m) er stadig farlig fremme på dødball. Scoret mot Leicester i runde 10, og med et flott kampprogram er han et fint alternativ som “billigmann” i forsvaret.

Digne (4.8m) skaper stadig sjanser, men står bare med én målgivende så langt. Everton har bare holdt nullen i to kamper så langt, men om de skulle klare å snu trenden kan Digne fort bli interessant.

Midtbane

Skudd totalt siste fire runder:

 1. Kenedy, Pogba – 16
 2. Salah, Sigurdsson – 14
 3. Neves, Schürrle – 13

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Willian – 15
 2. Seri – 13
 3. Hazard, Mooy, Silva – 11

Rundens desidert bestemann var Raheem Sterling (11.1m), som har levert et solid poengsnitt så lang i år. Har nest flest touch i boks av midtbanespillerne i ligaen, og er mye involvert i et City-lag som scorer på det ene og det andre. Ligger litt ned på listene over skudd, skudd i boks og sjanser skapt, og overpresterte mest av alle spillere på «forventede mål» . Samtidig vet vi hvor mye som bor både i Sterling og City-laget, og det kan bli mye moro for Sterling-eiere fremover.

Vi advarte mot Barkley (5.9m) sist, og han gjorde absolutt ingenting for å motbevise oss i helgens runde. Hadde ingen touch i boks eller sjanser skapt, og hans eneste avslutning var utenfor boks og bommet på mål, og så ble han byttet ut etter 64 minutter.

knlkkl

Mens Barkley var iskald, var Martial (7.5m) effektiv igjen. I boks har han flest touch av alle midtbanespillere, og han har også mange skudd i boks. Han er dermed et spennende alternativ, men kan nok gjerne vente til etter City-kampen i helgen.

Spiss

Skudd (i boks) siste fire runder:

 1. Kane – 17 (9)
 2. Morata, Arnautovic – 14 (12, 9)
 3. Wilson, Aguero, Ings  – 13 (13, 12, 11).

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Pérez – 8
 2. Success, Wilson, Zaha – 7
 3. Arnautovic, Cavaleiro, Jiménez – 6

«Forventede mål» siste fire runder:

 1. Morata – 3.75
 2. Wilson – 3.54
 3. Aguero – 2.98

Wilson (6.7) noterte seg for scoring mot United, som er oppløftende før Bournemouths tøffe program etter landslagspausen. De siste fire rundene har han også flest skudd i boks, flest touch i boks, og omsatt flest store sjanser i scoring. Wilson virker dermed å være en mann man kan stå godt med fremover.

En annen som imponerte forrige runde var Arnautovic (7.1). Han fikk endelig uttelling, etter at å ha vært høyt oppe på statistikker som skudd, skudd i boks, sjanser skapt og touch i boks de siste rundene. Har et knallfint program, og til en veldig overkommelig pris er det en spiller du trygt kan kjøpe til ditt fantasy-lag, for eksempel om du har gått lei av Mitrovic og tabelljumbo Fulhams svært dårlige form.