Eliteserie-fokus: Det ultimate laget før siste runde

Skrevet av Espen Nesse


Vi har valgt ut gutta vi tror vil gi deg flest poeng i sesongens siste runde.

Nå er vi endelig der. Sesongens siste rundt. Det er dramatikk både om medaljene, nedrykksplassene og ikke minst Fantasy-plasseringene. Noen har seieren i sikte, andre har topp 10, 100 eller 1000.

Les vår FPL-spalte hos Rizk – Wildcard-spesial før Gameweek 13

Det viktigste i skrivende stund er å minne på om at vi får sett alle lagoppstillinger før deadline neste lørdag, så ha is i magen. Blant våre utvalgte i denne saken, er det spesielt Rosenborg-spillerne som har en risiko for å ikke starte.

Her er vårt ultimate lag for runde 30 av Eliteserie Fantasy.

Keeper

Arild Østbø 4.8m:
Nå har Rosenborg vunnet ligaen, og vi skjønner ikke annet enn at han vil få sjansen fra start. Han må ha tre kamper for å få medalje. Før siste runde har han spilt to kamper, så han må spille her om han skal få medalje.


Forsvar

Birger Meling 7.9m:
Hjemme mot Bodø/Glimt, før gullet blir utdelt, skal være en ypperlig anledning til å både holde nullen og score mange mål. Vi kjører derfor trippel RBK. Mannen vi peker på her er Birger Meling. Den tidligere Viking-spilleren var kun 1.40 cm. høy og veide bare 36kg da han startet på videregående. Nå har han vokst og blitt kanskje Norges beste venstreback. Har ikke gitt noe særlig Fantasy-poeng i det siste, men som vi så mot Start, er han en offensiv back som stadig er involvert i siste tredjedel.

Les mer: Fantasy-gull: Gameweek 13 (Spesial)

Kristoffer Haugen 5.7m:

Nok en venstreback fra Rogaland. Haugen har fått uttelling i fem av siste seks kamper, hvor det har blitt tre målpoeng og tre “clean sheets”. Molde er Eliteseriens formlag.

Gilli Rolantsson 7.0m:

Ny offensive backtypene. Potensielt mye mål i siste runde, og “clean sheet”-potensialet er lavt i ligaen. Rolantsson spiller ving på Eliteseriens tredje beste lag, og når de nå skal avslutte sesongen hjemme i Bergen forventer vi mange mål. Andreplassen er innen rekkevidde, og vi vet alle at hele Bergen forventer tre poeng mot Odd. Det som er fint med mannen fra Færøyene er at han til stadighet byttes ut før de slipper inn.


fansbet fantasy nations league

Midtbane

Arnor Smarason 5.7m:

LSK møter Eliteseriens formlag nummer to, i KBK. Kristiansund har ingenting å spille for, mens “Fugla” har alt å spille for. Statistisk sett skal dette bety hjemmeseier, og det tror også vi vil skje. Smarason og Lehne Olsen er spillerne “kanarifansen” ser til, og det er stor sjanse for at disse to gutta må opp i ringa om LSK skal holde seg.

David Akintola 7.7m:

Akintola viser tegn til sin fantastiske vårform. Mot Molde er han bare millimetre fra scoring, og ellers viser han tydelig bedring i spillet. Skaper sjanser og drar av motstandere. Akintola er et hett kapteinsvalg for runde 30, og årets Eliteserie-komet er klart best hjemme.

Magnus Wolff Eikrem 8.4m:

Eikrem har vært en åpenbaring for Molde. Fantasytallene han viser til er helt eksepsjonelle, og hos oss er han først på blokka. Snitter på syv poeng(!) og har levert over seks poeng i sine fire siste matcher. Null målpoeng forrige kamp, men full bonus. Det er sterkt.

Tokmac Nguen 7.7m:

Det ble suspensjon sist runde, men nå tror vi “Tokki” kommer tilbake med et smell. 11-7-10-7-4-3-4-11 er poengfangsten før det gule kortet mot Brann, som gjorde at han måtte stå over mot LSK. Har båret “Godset” gjennom deres tøffe sesong, og i siste runde kan han toppe det hele med å berge plassen. Mot Stabæk forventer vi mål begge veier.

Samuel Adegbenro 10.7m:

To mål på to starter for nigerianeren, etter hans lange skadeavbrekk. Her sitter vi fort med Eliteseriens aller beste spiller. Gullet skal feires, og da forventer vi show på Lerkendal. Både Helland og Adegbenro er gode valg til siste runde.


Angrep

Mostafa Abdellauoe 10.3m:

Seks mål i sine tre siste kamper, er jo nesten litt typisk “Mos. Hvis Eikrem er førstemann på blokka, er Mos i alle fall nummer to. Som nevnt kan det bli mange mål på Nadderud, og det er akkurat derfor nestemann er med i elleveren.

Franck Boli 8.7m:

To kamper uten mål var høyst uvanlig for Boli. Dermed slo han tilbake på Skagerak, og i tospann med Ohi skulle man ikke tro de var innblandet i “sumpa”. Nå er det blitt et faktum at de skal kjempe om overlevelse, og da er det ingenting som er bedre enn å ha to spisser i form. Klarer Godset å holde unna?


 

Eventuelle Rosenborg-erstattere


Per Kristian Bråtveit 4.8m:

Selv om det er et Start som kjemper mot nedrykk på motsatt banehalvdel, mener vi at Horneland & co. er sterke nok til å vinne og holde nullen.

Alexander Stølås 6.8m:

“Clean sheet”, mål og assist på agendaen? FKH vil nok avslutte sesongen sterkt på hjemmebane, og de er sterke på eget gress.

Leke James 6.3m:

James skal satses på til neste år. Nå kommer sesongens siste sjanse til å berolige Molde-fansen om at han er mannen de skal satse på neste sesong.

Thomas Lehne-Olsen 8.1m:

Som nevnt er det Smarason og Lehne Olsen som må stå frem for at LSK skal holde plassen. Bør bli mange sjanser når LSK kjemper for livet, og motivasjonen er på topp.