Fantasy PL – Wildcard-spesial

Skrevet av Kenneth Baraas (@FantasyPLNorge)


Premiumforsvar, midtbanespillere i form og billigspisser. Sjekk hvilke spillere som bør med på wildcard-laget om du ønsker grønne piler.

Vi tar for oss spillerne du bør vurdere fremover. Fra de store kanonene til de mer budsjettvennlige typene. Med disse spillerne anbefales en 4-3-3- eller 4-4-2-formasjon.

Keepere

Lukasz Fabianski – 4.5 millioner

West Ham-målvakten er et populært valg på grunn av lysende kampprogram. Etter Manchester City-kampen møter ikke London-klubben noen av lagene fra “topp seks” før på nyåret. Den polske sisteskansen har en god egenskap til å plukke med seg rednings- og bonuspoeng selv om nullen sprekker. Derfor anser vi Fabianski som et bedre valg enn alternativene i forsvarsrekka til «The Hammers».

Rui Patricio – 4.6 millioner

Ønsker man større sannsynlighet for «clean sheets» kan Wolves-keeper, Patricio, være veien å gå. Det nyopprykkede laget ligger blant de fem klubbene som står med færrest baklengsmål hittil denne sesongen. Senest i forrige runde måtte Arsenal arbeide godt for et sent utligningsmål. Fremover har Wolves et variert program med overvekt av «grønne» kamper. Hvis ulvene presterer på sitt høyeste nivå kan de stenge nær sagt hvem som helst ute.

Forsvar

Andrew Robertson – 6.5 millioner

Trolig en såkalt sesongspiller for mange. Et gjerrig Liverpool-forsvar bør «dekkes», og da er skotten det mest attraktive valget. Backen har skapt tredje flest «store sjanser» blant forsvarerne i ligaen, og har et brukbart kampprogram frem til runde 20.

Marcos Alonso 7.1 millioner

Igjen viser spanjolen at man bør ha ham på laget fra sesongstart. Leverer jevnt og trutt samtidig som prisen øker. Har mest FPL-poeng av samtlige spillere, og er en spiller som fort dukker opp i boksen uansett om motstanderlaget er Manchester City eller Fulham.

marcos-alonso-chelsea-2018-19_1kbsqdre4mww81gk753i4w7806

Matt Doherty – 4.9 millioner

Forsvarsspilleren er i skrivende stund usikker med en ansiktsskade. Hvis iren blir meldt klar er han et soleklart valg i backrekka. Til tross for en liten tørkeperiode har høyrebacken stadig vært farlig frempå de siste rundene. Rett før utligningen til Arsenal i forrige runde lå Doherty an til tre bonus i tillegg til en eventuell “clean sheet”. Eiere har vært – til dels – uheldige den siste perioden, men mye tyder på at det vil snu fremover når kampprogrammet løsner.

Aymeric Laporte – 6.0 millioner

Med Benjamin Mendy skadet blir rekkekamerat Laporte en naturlig erstatter. Manchester City ser bunnsolide ut, mye takket være franskmannen i midtforsvaret. Uten innkallinger til landslaget virker også Laporte som en av få spillere som er «sikret» en plass i startoppstillingene til Pep Guardiola. I de første tolv kampene har de lyseblå kun hentet ballen fem ganger ut av eget nett, og sluppet til svært få skudd.

DeAndre Yedlin – 4.5 millioner

Først og fremst med i troppen på grunn av pris, men kampprogrammet gjør Newcastle-forsvareren interessant i programmet som kommer. Rafael Benitez ser ut til å ha fått litt skikk på mannskapet sitt, og står med kun ett baklengs på de tre siste. «The Magpies» står fremfor en grønn rekke med kamper som varer frem til Boxing Day.

Midtbane

Mohamed Salah – 13.0 millioner

Argumentene for å ikke ha Liverpools stjernespiller er ofte at man heller kan ha Sadio Mané som «dekning» hos Liverpool, men “offensiv dekning” er som oftest et svakt begrep.

Ser man dog på de syv siste kampene senegaleseren har startet, har han kun levert målpoeng i én – det mot nyopprykkede Cardiff. Med Salah betaler man for en spiller som er mer stabil, mer involvert foran mål, og som ofte er lagets fremste spiller. Begge står med seks mål hver, men Salah står med fire målgivende, i motsetning til Mané som står med null.

sp30-Mohamed-Salah

Eden Hazard – 11.3 millioner

I det tette programmet som kommer kan det lønne seg å gå for spillere som er minst utsatt for rullering. Dermed velger vi å gå for Hazard i stedet for Raheem Sterling. Av ulike grunner har belgieren spilt vesentlig færre minutter enn City-spilleren og Salah denne sesongen, men står likevel med flere FPL-poeng. Skulle dog Hazard starte på benken har han allerede vist ved et par anledninger at han også kan bidra med målpoeng fra benk.

Anthony Martial – 7.6 millioner

Det var ikke alle som tok Martial som et seriøst FPL-alternativ for noen runder siden, men nå har franskmannen levert i fem runder på rad. Det gir en svimlende sum på 54 FPL-poeng, som vil si over 10 poeng i snitt på de fem siste kampene. Manchester United har et forholdsvis pent kampprogram, og med en slik formspiller som Martial kan det virkelig være verdt å hoppe på toget.

Felipe Anderson – 6.9 millioner

West Ham-vingen fortsetter å levere varene for de som tok sjansen allerede før Burnley-kampen. Fasiten er tre mål på to kamper. Anderson ser virkelig ut til å ha fininnstilt siktet foran mål. I tillegg har brasilianeren kommet til flere store sjanser som kunne vært utnyttet bedre. Møter Manchester City i neste runde, men etter det venter åtte runder med overkommelig motstand.

Richarlison – 6.9 millioner

Langsiktig venter noen tøffe utfordringer for Everton, men over de fire neste rundene har «The Toffees» Cardiff, Newcastle og Watford på hjemmebane. Brasilianeren ser ut til å finne seg mer og mer til rette som spydspiss, og FPL-managere har endelig fått en midtbanespiller som spiller ute av posisjon lengre frem i banen.

Victor Camarasa – 4.5 millioner

Når vi går inn i desember er det viktig med en spillende benk. Dermed kan Camarasa til 4.5m være et godt alternativ med tanke på kampene som venter for Cardiff. Frem til nyttår venter kun Manchester United av de antatt topp seks-lagene. Har virket positiv i de siste kampene og kan være en mann som kan gjøre jobben fra FPL-benken.

Angrep

Sergio Agüero – 11.4 millioner

I motsetning til deler av forrige sesong, har Manchester City en angriper som starter alt av ligakamper. Argentineren leverer såpass jevnt samtidig som det er ofte tendenser til eksplosive opptredener – derfor er det vanskelig å utelate Agüero. Det at City-angriperen tilbyr et såkalt kapteinsalternativ i nærmest hver eneste hjemmekamp er et viktig argument for å ha han på laget.

sergio-aguero-manchester-city-vs-manchester-united-premier-league-2018-19_1xqhavorskfm11mak86dogqxyw

Marko Arnautovic – 7.1 millioner

Trolig det beste valget blant angripere i dette prissjiktet. Spissen er West Hams soleklare «main man» som gjør østerrikeren svært attraktiv i programmet som kommer. Har et forholdsvis “høyt tak”. Vanskelig å se grunner til å ikke eie Arnautovic i perioden som kommer.

Raul Jimenez – 5.8 millioner

Wolves-angriperen fortsetter å levere til tross for det tøffe programmet som ulvene har vært igjennom den siste tiden. Mot Tottenham og Arsenal leverte meksikaneren ett mål, to målgivende og fire bonuspoeng. Med andre ord kan Jimenez spilles hver bidige runde. Prisen på «kun» 5.8 millioner gjør spissen til et meget godt valg.

Det var spillerne vi fant mest interessante til et wildcard-lag. Send gjerne inn dine tanker eller forslag til FantasyFans på Twitter.