Fantasy-gull: Gameweek 13

Skrevet av Henrik Palm Strand


Deilig statistikk og skikkelig kapteinsduell. Her er ukens “Fantasy-gull”.

Vi dykker ned i statistikkene og ser tilbake på hvem som utmerket seg i runden som gikk, før vi retter blikket fremover mot fire mulige kapteinsvalg i den neste.

Dersom du ønsker dypdykket vårt fra de fire siste rundene, går du i denne spesialen


 

Keeper

Redninger:

 1. Begovic, Fabianski – 6
 2. Hart, Lloris, McCarthy, Rico – 5
 3. Leno, Pickford – 4

Fabianski og Begovic hadde flest redninger forrige runde. West Ham har et flott program ut året, og om Fabianski fortsetter med et høyt antall redninger, og slenger på noen kamper uten baklengs, vil det komme poeng til eierne hans jevnt og trutt. I tillegg er han en spiller som kan nå de høye toppene.

fansbet fantasy weekend freeroll
Sett opp ditt Fantasy-lag helt gratis hos Fansbet for GW13 – Pengepremier i potten!

Forsvar

Skudd:

 1. Alexander-Arnold – 4
 2. Alonso, Tomkins, Yoshida – 3
 3. Bamba, Pereira, Bellerín, Dummet – 2

Forrige runde fyrte Liverpool-backen av flest skudd, og få dager etter scoret han sitt første landslagsmål for England på Wembley. Prisen er fin, men ulempen er at han kan – og vil – roteres i et tettpakket program de neste ukene.

Sjanser skapt:

 1. Doherty, Robertson – 3
 2. Alexander-Arnold, Bertrand, Chilwell, Cunningham, Davies, Digne – 2
 3. 24 spillere – 1

Selv med bortekamp mot Arsenal tronet Doherty øverst på listen forrige runde, og når Huddersfield og Cardiff venter i de to neste er det lov å håpe på poeng fra Wolves-backen. Så lenge han blir kvitt skaden. Uttelling ble det derimot for begge Liverpool-backene, som med hver sin flotte målgivende hadde en god dag på jobben.

 

Midtbane

Skudd (på mål):

 1. Salah, Camarasa, Ndidi – 5 (3, 2, 2)
 2. Fernandinho, Mane, Shaqiri – 4 (2, 2, 1)
 3. 17 spillere – 3

Listen domineres av Liverpool-spillere etter at de tok imot bunnlaget Fulham. Med enklere kamp en andre topplag slår de fort ut her, men verdt å nevne er at Salah toppet listene for både “skudd”, “skudd i boks” og “skudd på mål” denne runden.

sp30-Mohamed-Salah

Sjanser skapt:

 1. B. Silva – 6
 2. Fraser, Ghezzal – 5
 3. Hazard – 4

Best av alle var B. Silva, som ble belønnet for sin innsats med to målgivende i seieren over byrival United. At Fraser er høyt på listen overrasker ingen faste lesere av denne spalten, mens Hazard også virker å være i gang igjen.

 

Angrep

Skudd (på mål):

 1. Rondón – 8 (4)
 2. Mounie, Gabbiadini – 4 (4, 2)
 3. Aguero, Hernández, Kane, Wood – 3 (1)

Sjanser skapt:

 1. Firmino – 5
 2. Mounie – 4
 3. Pérez, Vardy – 3

Touch i boks:

 1. Rondón – 10
 2. Mounie – 9
 3. Deeney – 7

Forrige runde var statistisk sett en knallrunde for spisser du ikke vil ha på fantasy-laget ditt. Det bor ikke mye mål i lag som Newcastle, Huddersfield og Southampton, og vi anbefaler ingen å hive på spillere som Rondón og Mounie, selv om førstnevnte kan bli et mulig alternativ på sikt …. Eller ikke.

 

Kapteinsvalget

Byderby mellom Tottenham og Chelsea, og tøffe bortekamper for Manchester City, Liverpool og Arsenal: denne runden har ingen soleklar kapteinsfavoritt. Vi går i dybden på noen av de heteste alternativene:

Sergio Aguero  – West Ham (b)

Notert seg for åtte scoringer scoringer og seks målgivende denne sesongen, men på bortebane er fangsten fattige én scoring. Dog mot veldig tøff motstand. Hjemme har han flest skudd i boks i ligaen med 29, mens borte er han på fjerdeplass med 12. Trenden er den samme for touch i boks – hjemme er han klart best med 58, mens borte er han fjerde best med 32.

sergio-aguero-manchester-city-vs-manchester-united-premier-league-2018-19_1xqhavorskfm11mak86dogqxyw

West Ham har sluppet til 42 skudd i boks hjemme, som er midt på treet. De har bare en “clean sheet” denne sesongen, og den kom på hjemmebane mot Chelsea. Manchester City på sin side ruller videre i kjent stil, og det er selvsagt fristende å gi kapteinsbindet til en spiller på ligaens beste lag.

Det er riktignok å forvente at statistikken er bedre hjemme, men Agüero har fått litt vel dårlig betalt på bortebane. Han har også hatt fri i landslagspausen, så kanskje det er nå borteformen virkelig skal løsne for argentineren?


 

Mohammed Salah – Watford (b)

I likhet med Aguero har Salah bare ett bortemål så langt, men han har til gjengjeld to målgivende. På bortebane har han 15 skudd i boks, klart flest av alle midtbanespillere. 46 touch i boks på bortebane er mest, sammen med Sterling, mens 13 sjanser skapt er femte best.

Watford har, som West Ham, sluppet til 42 skudd i boks hjemme. To av deres tre nuller kom hjemme, men Brighton og Huddersfield er ikke de største måltruslene. Watford har hatt en god sesong så langt, men om fjorårets toppscorer har dagen for et Liverpool-lag med full pott mot alle utenom topp tre vil han bli vanskelig å stoppe.

Salah har vist god form i det siste, og scoret i landslagspausen for Egypt. Den mest negative siden ved Salah er at han kun har fått to bonuspoeng hele sesongen. Leverer bedre tall hjemme, men for de som har 13 millioner investert i egypteren kan de trygt ta sjansen borte mot Watford.


Richarlison – Cardiff (H)

Det er vanskelig å vurdere brassen ut fra statistikken, ettersom han har byttet posisjon fra ving til spiss, og mistet to fine hjemmekamper med karantene.

Leverte to scoringer mot Brighton sist, og møter et Cardiff-lag som slipper til nest flest skudd i boks på bortebane. Richarlison har 9 skudd i boks hjemme, noe som er bare to bak Mané og tre bak Hazard. 30 touch i boks er også bare fire bak Hazard, men et stykke bak spillere som Sterling og Salah.

Richarlison er i god form både for klubb- og landslag, og hjemme mot Cardiff er han definitivt en mann å vurdere for de som tør å gå litt mot strømmen.


Anthony Martial – Crystal Palace (H)

I strålende form med seks mål og en assist på de fire siste kampene, der tre av dem var borte. Trakk seg fra landslagstroppen med en lårskade, men er forventet tilbake til helgen.

Statistikkene taler ikke Martials sak. Han har fattige 16 touch og to skudd i boks på hjemmebane hele sesongen, noe som er langt nede på listene. Har skapt ålreit med sjanser med 10, men alt i alt er statistikkene lite fristende når det gjelder Martial. Han møter et Palace som slipper til et helt kurant antall sjanser på bortebane, men som befinner seg langt nede på tabellen.

2354489-48988550-2560-1440.jpg

Martial er klart mest kjøpt av alle midtbanespillere før denne runden, og i den formen han er i vil han være et spennende valg for de som tør. Statistikken han er derimot ikke veldig tillitsvekkende, i likhet med Manchester Uniteds sesongstart.

Selv lar vi oss nok ikke friste av Martial. Det trygge, og kanskje litt kjedelige valget, er å gå for Salah eller Agüero, mens Richarlison er en spennende utfordrer. Det trygge er ofte det meste, men hvis det er én runde det passer å gå for et spennende alternativ, så kan det fort vise seg å være nå. Ingen av alternativene virker som den soleklart beste kandidaten. Uansett hva du velger, ønsker vi deg lykke til med valget!