Eliteserie-fokus: Siste runde

Skrevet av Espen Nesse


Vi har kommet til sesongens siste runde, og det er stor spenning i Eliteserien. Her er vår vurdering av runde 30.

Lagoppstillingene for siste runde kommer ut femten minutt før fristen. Dette betyr at vi alle bør vente med både bytter og kapteinsvalg til den tid kommer. Uansett lurt å legge opp en plan i forkant, slik at du er forberedt før det smeller. Her er våre tanker:

 

Topp tre anbefalte kjøp

Arnor Smarason 5.7m

LSK har vært i Norges øverste divisjon i 52 år. Rykker de ned nå vil det bli en stor omveltning for alle i gult, og det er selvsagt uaktuelt å ta turen ned for dem. Hadde det ikke vært for en islending med navn Smarason, hadde Lillestrøm vært klare for OBOS allerede. Nå gjenstår det èn kamp. På Åråsen. Foran kanarifansen. Mot Kristiansund. Her kan Smarason skrive seg inn i gullskrift i LSK-historien. Vi tror han møter opp.

Gilli Rolantsson 7.0m

Gullet glapp. Sølvet glapp. Eller gjorde det? Med seier i Bergen, og Sandefjord-poeng mot Molde blir det sølv på Lars Arne NIlsens gutter. Ingenting annet enn seier mot Odd er godt nok, og de hvitkledde virker helt ferdige for sesongen. Som ving kan mannen fra Færøyene både bidra med målpoeng og få CS-poeng. Mulig joker med høyt potensial.

David Akintola 7.7m/Ibrahima Wadji 5.3m

Til tross for at FKH uansett blir nummer fire, skal de slå Start på hjemmebane. Start må kanskje vinne denne, og da blir det fort bakrom for FKH-gutta. Både Akintola og Wadji er mer enn gode nok til å kontre dette Start-forsvaret i senk, som for øvrig må klare seg uten bautaen Damion Lowe.

fansbet fantasy weekend freeroll
Sett opp ditt fantasy-lag i FPL – Gratis deltakelse, med pengepremier!

Anbefalte kapteiner

Uavhengig om man sitter igjen med “To kapteiner” eller ikke, anbefaler vi å bruke følgende to som kapteiner:

Rundens kaptein blir nok en gang Mostafa Abdellaoue 10.3m. Både Stabæk og Godset må få med seg et godt resultat på lørdag, og vi tror det fører til et ordentlig målshow. Det vil nærmest uansett være slik at et av lagene må score – og begge har ruskete forsvar.

Rundens visekaptein blir David Akintola. Akintola har vist bedre takter i det siste, og var svært nær scoring mot Molde. Som nevnt må Start klare seg uten Lowe, og håpet for sørlendingene ligger nok i at “Godset” slår Stabæk.

For mange blir denne siste runden en runde man må ta sjanser. Derfor har vi med Akintola, og i tillegg kan vi stille oss bak følgende kapteinsalternativ:

Arnor Smarason, Thomas Lehne Olsen, Magnus Wolff Eikrem, Franck Boli, Rosenborg-gutta, Leke James og Gilli Rolantsson.

 

Interessant statistikk

Runde 29 – Hentet fra @Fantasystats

Flest skudd:
5: Finne
4: James, Mads Reginiussen, Akinyemi

Leke James 6.3m har kun et mål på 418 minutt. Hans første mål kom mot FKH sist, og dermed kan vi se for oss at det nå har løsnet. Må vise seg frem slik at Molde-ledelsen med større sikkerhet vet at de har spissen de trenger for neste sesong.

Skapte sjanser:
4: Ohi
3: Åsen, Wichne, Gamst

TIL-gutta fortsetter å skape sjanser. Blir spennende å se dem neste sesong om deres farlige spisser holder seg skadefri i lengre perioder.
Totalt denne sesongen:
Flest skudd:
73: Ulland og Lehne Olsen
68: Boli
62: Akintola

Skapte sjanser:
79: Ulland
72: Gamst
70: Haugen

Ingen andre er over 50 skapte sjanser. Disse tre er uten tvil maestroene i ligaen.

Vel, da er det bare å ønske lykke til før siste runde! Dette blir en rysare, og vi i FantasyFans skal følge alt med lupe!