Fantasy-gull: Gameweek 14

Skrevet av Henrik Palm Strand


Tronskifte på topp, nye lyseblå stjerner defensive gjengangere. Her er ukens fantasy-gull.

Klubbfotballen ruller for fullt igjen, og Premier League-lagene står overfor et hektisk juleprogram. Vi tar en nærmere kikk på statistikken, og lar de underliggende tallene hjelpe oss med å finne de beste valgene inn mot juleprogrammet.

Keeper

Redninger siste fire runder:

 1. De Gea, Fabianski  – 16
 2. Foster- Hart, Lloris, Pickford, Rico – 15
 3. Begovic – 14

«Forventede mål imot» (xGC) siste fire runder:

 1. Alisson – 3.10
 2. Foster – 3.30
 3. Schmeichel –  3.70

Særdeles jevnt mellom keeperne de siste fire rundene, hvor kun tre redninger skiller topp 11. Liverpool har færrest forventede mål imot, men forsvarsspillere som Robertson og Alexander-Arnold er mer fristende enn keeper Alisson.

Vi ser ingen gode grunner til å gjøre en forandring på keeperplass nå, og retter dermed heller fokuset fremover på banen.

 

rizk-julekalender.png
Åpne dagens luke i Rizk sin julekalender!

 

 

Forsvar

Skudd siste fire runder:

 1. Alexander-Arnold – 8
 2. Doherty, Van Aanholt – 7
 3. Bamba, Bellerín, Van Dijk – 6

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Digne – 10
 2. Doherty – 9
 3. Bertrand – 7

Alexander-Arnold (5.2) har vært nevnt i denne spalten ved flere anledninger de siste ukene, og med et herlig frispark sikret han seg en tosifret poengsum for andre runde på rad. Doherty er en annen gjenganger, men der Trent leverte, ble det en skuffende kveld for vingbacken til Wolves mot Huddersfield.

For femte gang på rad står Doherty uten verken målpoeng eller clean sheet, men bør likevel få fornyet tillit mot Cardiff.

En tredje gjenganger er Digne (4.9). Venstrebacken er stadig en trussel offensivt, tar dødballer, og nå som Everton holdt nullen for andre gang på rad seiler han opp som vår favoritt blant forsvarsspillerne under fem millioner.

 

Midtbane

Skudd totalt siste fire runder:

 1. Salah, Neves – 14
 2. Martial, Ndidi, Kenedy  – 12
 3. Willian, Deulofeu, Mooy, Pogba – 11

 
Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Willian, Moutinho – 11
 2. Fraser, Martial, Seri, Sterling – 10
 3. Mooy, B. Silva – 9

Touch i boks siste fire runder:

 1. Sterling – 43
 2. Martial – 31
 3. Salah – 28

Salah (13.0) var igjen på scoringslisten, men Liverpools tette forsvar gjør at egypteren ikke får noen bonuspoeng. Har seks målpoeng på de fem siste, spiller spiss og er sentral i det Liverpool foretar seg. Prislappen er høy, men med Salahs form er det bare for de som eier å beholde – enn så lenge.

thumb_74908_default_news_size_5

Sterling (11.4) fortsetter å levere både poeng og på statistikkene, og er for eksempel i en klasse for seg når det gjelder “touch i boks”. Også lagkamerat Sané (9.3) hadde en knallrunde, og gjør det bra på statistikkene til å ha startet bare to av de siste fire rundene.

Med Mendy ute er det lov å håpe at tyskeren er fast inventar i City fremover, og både Sterling og Sané virker å være gode valg i perioden som kommer.

Martial (7.6) har vært i god form, men har også vært uvanlig effektiv. Manchester United overbeviste ingen i 0-0-kampen mot Palace, og av de mange som kjøpte Martial før runden var det nok ingen som var særlig fornøyde.

Kampprogrammet er likevel greit, så de som har investert i Martial kan nok gjerne avvente en runde eller to til før de eventuelt gir opp Martial-prosjektet.

 

Spiss

Skudd (i boks) siste fire runder:

 1. Kane – 17 (9)
 2. Jiménez – 15 (11)
 3. Mitrovic, Morata – 13 (11)

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Success – 9
 2. Zaha – 8
 3. Firmino, Jiménez – 7

«Forventede mål» siste fire runder:

 1. Morata – 3.31
 2. Vardy – 2.80
 3. Wilson – 2.27

Aguero (11.5) har vært svært fremtredende på statistikkene denne sesongen, men i de siste fire rundene glimter han med sitt fravær på målpoenglisten. Har markant bedre “stats” på Etihad enn på bortebane, og vi står godt med argentineren hjemme mot Bournemouth, men inn i det tette juleprogrammet er vi mer skeptisk.

sergio-aguero-manchester-city-vs-manchester-united-premier-league-2018-19_1xqhavorskfm11mak86dogqxyw

Samtidig snur programmet for Tottenham, og dermed står Kane (12.5) foran en potensielt meget innbringende julefeiring. Han topper også skuddstatistikken, og har to scoringer og en målgivende de neste siste kampene.

Spennende mulighet for å gjøre et skifte her.

Mitrovic (6.6) trives tydeligvis godt med ny manager, og dunket inn to mål i Ranieris debut. Bortekampen mot Chelsea i neste runde er tøff, men om Mitrovic finner tilbake til formen fra sesongstarten kan han bli aktuell inn mot julen.

Jiménez (5.9) leverte mot to topplag før han og resten av laget skuffet mot Huddersfield. Fyrer av nest flest skudd i ligaen, og om Wolves får slått tilbake etter mandagens tap vil han være en fin «enabler» for dyrere spillere som Kane og Sterling.

Når det kommer til kapteinsvalget denne runden er det vanskelig å komme utenom Manchester Citys hjemmekamp mot Bournemouth. Aguero, Sterling og Sané er alle fristende valg, selv om det er vanskelig å føle seg helt trygg på spilletiden til noen av dem. Spesielt siden Pep kjørte toppet lag i CL.

Salah spiller Merseyside-derby etter en tøff bortekamp mot PSG, Tottenham reiser til erkerival Arsenal og i Chelsea sliter Hazard med en skade. Det gjør at Agueros overlegene statistikk på hjemmebane og Sterlings form og historikk er nok til å overbevise oss om at det er en av de to som fortjener kapteinsbindet i helgen.

Uansett valg ønsker vi dere alle lykke til med runden!