Fantasy-gull: Gameweek 15

Skrevet av Henrik Palm Strand


Dansk dynamitt, hete Aguero-erstattere og en ringrev. Her er ukens fantasy-gull.

Vi er inne i desember måned, første søndag i advent har kommet og gått, og vi står overfor en deilig midtukerunde. Vi gir deg her de underliggende tallene fra de siste fire rundene, og ser fremover mot den hektiske tiden.

nordicbet jk

Keeper

Redninger siste fire runder:

 1. Rico – 20
 2. Hart – 18
 3. Begovic, Leno – 16

Rico i Fulham-buret topper redningsstatistikken, men vi vil se klare forbedringer fra Ranieri før vi sjanser på noen fra Fulham bakover. Dersom man skulle gjøre et keeperbytte seiler Fabianski opp som en fin kandidat. Fantasy-ringreven holdt nullen og sikret seg bonuspoeng borte mot Newcastle, og står foran to fine hjemmekamper. Lloris er et annet fristende alternativ nå som kampprogrammet snur til det bedre for Spurs.

Forsvar

Skudd siste fire runder:

 1. Van Aanholt – 10
 2. Bellerín – 7
 3. Bamba, Chambers, Keane, Van Dijk – 6

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Digne – 10
 2. Kolasinac – 8
 3. Alexander-Arnold, Doherty – 7

Van Aanholt (5.4) er endelig tilbake på listene, og den offensive venstrebacken har nå vist frem skuddfoten som har gjort han til en så populær FPL-mann ved flere anledninger. Programmet til Palace er blitt bedre, og de har holdt nullen i to på rad. Prisen virker litt vel høy, men om han får uttelling på et par skudd i løpet av de neste kampene kan han hjelpe deg oppover listene.

Vi noterer også at de to Arsenal-backene Bellerín (5.4) og Kolasinac (4.9) ligger på andreplass på hver sin statistikk, men dessverre er ikke Arsenal trygge nok defensivt til at vi lar oss friste. Liverpool har derimot god kontroll bakover, og for de som ikke har en forsvarsspiller eller to fra de røde anbefales å få seg det, jo før jo bedre.

Dog skal det sies: det kommer en del ekle kamper nå fremover.

Midtbane

Skudd totalt siste fire runder:

 1. Neves – 13
 2. Kenedy – 12
 3. Mane, Salah – 11

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Fraser, Hazard, B. Silva – 10
 2. Willian, Eriksen, Ritchie, Sane, Sterling – 9
 3. Cairney, Moutinho, Salah, Townsend – 8

Touch i boks siste fire runder:

 1. Sterling – 43
 2. Sane – 34
 3. Salah – 28

Christian Eriksen (9.2) spilte bare en snau omgang til sammen i løpet av ni kamper, før han har vært tilbake med et smell mot Chelsea og Arsenal. Har levert tre assist og skapt et drøss med sjanser, og med Tottenhams kommende program er han en svært spennende differential. Kan miste litt av dødballansvaret når Trippier er tilbake, og det gjenstår å se om skadeproblemene gjør at han roteres litt fremover. Dansken er likevel en kvalitetsspiller, og med en så lav eierandel og et så fint kampprogram syns vi han er en fristende “differential”.

Christian.Eriksen1

Salah (13.0) ble byttet ut på stillingen 0-0, og Liverpools tøffe kampprogram i både serie og Champions League gjør at prislappen nå føles for høy. Har også dårligere underliggende tall nå enn for et par uker siden, og spesielt Sterling (11.5) og Sané (9.4) virker å levere mer valuta for pengene.

Fraser (6.2) imponererer med å ha skapt flest sjanser de siste fire, til tross for kamper mot begge Manchester-klubbene og Arsenal. I midtuken venter Huddersfield hjemme, og de som har vært tålmodige med Fraser håper nå å bli belønnet med poeng tirsdag kveld.

Spiss

Skudd (i boks) siste fire runder:

 1. Kane – 19 (10)
 2. Rondón – 17 (13)
 3. Jiménez – 15 (10)

Sjanser skapt siste fire runder:

 1. Success – 9
 2. Zaha – 8
 3. Firmino, Jiménez – 7

«Forventede mål» siste fire runder:

 1. Hernández – 3.23
 2. Kane – 3.07
 3. Vardy – 3.02

Aguero er rotasjonsutsatt, presterer svakere enn mange forventer, og nå også skadeplaget. Det har gjort at mange gjør endringer på spissplass, med Kane og Aubameyang som de to heteste kandidatene. Begge har gode underliggende tall, så hvem skal man gå for?

rizk-julekalender
Husk å åpne dagens luke i Rizk sin julekalender!

Kane fyrer mest av alle i ligaen om dagen, og er spikret i et Tottenham-lag som går inn i et flott program. Forventes å spille så og si alt i det tøffe juleprogrammet, tar straffer, og er en het kandidat til toppscorertittelen. Det samme er Aubameyang, som har et svært imponerende målsnitt i Arsenal. Har likevel bare spilt fem 90-”minuttere” i PL denne sesongen, og vi må regne med mer rotasjon i et tett kampprogram. Videre har han svært god uttelling på sjansene. Selv om det er et tegn på hvor god han er kan det vise seg vanskelig å opprettholde et sånt snitt.

En nærmest garanti for spilletid gjør at Kane virker som det tryggeste valget. At Kane spiller 90 minutter i nærmest hver kamp gjør også at han føles som et sikrere kapteinsvalg, enn Aubameyang som har større rotasjonsfare. Samtidig har Aubameyang en lavere prislapp, og for mange vil det gjøre at de slipper å nedgradere et annet sted. Vi tror begge vil være gode valg, men om vi skal anbefale én vil vi føle oss sikrere på hva vi kan vente av Harry Kane.