Fantasy-gull: Gameweek 16

Skrevet av Henrik Palm Strand


Mulige Arnautovic-erstattere, Hazard-dilemma og fristende Manchester City-bukett. Her er ukens fantasy-gull.

Med to runder på få dager var det mange spillere som ble offer for rotasjon i midtuken. Vi tar en kikk på de underliggende tallene for disse to rundene, som naturligvis er påvirket av hvor mye spilletid en del spillere har fått.

 

Keeper

Redninger siste to runder:

 1. Hart – 15
 2. Etheridge, Rico – 11
 3. Leno – 9

Joe Hart (4.5) holdt buret rent en stund mot Liverpool, men endte opp med tre i sekken. Ett clean sheet på de siste 9 er heller ikke fristende, og med Spurs, Arsenal og Everton blant de fire neste kampene bør man ikke la seg lure av redningstallene til Hart.

nordicbet jk

Forsvar

Skudd siste to runder:

 1. Chambers – 7
 2. Van Aanholt, Van Dijk – 5
 3. Bellerín, Mustafi, Hadergjonaj – 4

Sjanser skapt siste to runder:

 1. Kolasinac – 8
 2. Digne, Van Aanholt – 6
 3. Yedlin – 4

Van Aanholt (5.4) ligger på andreplass på begge listene, men har ikke fått uttelling siden scoringen i runde 7. Van Dijk (6.1) er stadig fremme på dødball, og selv om scoringen foreløpig uteblir har han nå to målgivende på to kamper. Assisten mot Everton var riktignok smått surrealistisk, og med en mulig alvorlig skade på stoppermakker Gomez kan det få konsekvenser for Liverpools defensive potensial.

virgil-van-dijk-west-ham_16x9.jpg

Midtbane

Skudd totalt siste to runder:

 1. Hazard – 9
 2. Meyer, Milivojevic, Pritchard – 8
 3. Richarlison, Docouré, Højbjerg, Keita – 7

Sjanser skapt siste to runder:

 1. Fraser, Hazard, B. Silva – 10
 2. Willian, Eriksen, Ritchie, Sane, Sterling – 9
 3. Cairney, Moutinho, Salah, Townsend – 8

Touch i boks siste to runder:

 1. Sane – 17
 2. Mahrez, Redmond – 14
 3. Richarlison, Doucouré, B. Silva – 12

I Manchester fortsetter City-midtbanen å imponere. Sterling (11.5) har skapt nest flest sjanser de siste to kampene, til tross for å bare ha spilt én kamp. Sané, Mahrez og Bernardo Silva også har gode tall. Sterling virker å være det aller beste valget, mens Sané og Silva-duoen virker gode alternativer for de som vil doble opp.

Hazard (11.0) har ikke scoret på en stund, og blir solgt av mange for å finansiere spillere som Sterling, Sane, Kane eller Aubameyang. Selv om han har en liten måltørke har han nå målgivende i to kamper på rad, og står foran et flott juleprogram. Mange begynner å miste tålmodigheten med belgieren, og spillere som Sané og Sterling er i bedre form.

rizkmas tre gaver
Sjekk ut dagens luke i Rizk sin julekalender hvor du kan velge mellom tre forskjellige gaver!

Richarlison (7.1) var tilbake på vingen sist, og seks av hans syv skudd kom i forrige kamp mot Newcastle. Han er nå eid av over 40% av aktive FPL-managere, og tilbyr god verdi på midten. Fraser (6.2) slutter aldri å skape sjanser, og slo til med både målgivende og scoring sist. Tilbyr fortsatt strålende verdi og jevnt med poeng, samtidig som han frigjør penger for dyrere spillere.

 

Spiss

Skudd (i boks) siste to runder:

 1. Rondón – 9 (5)
 2. Jesus, Zaha – 7 (7, 4)
 3. Jiménez, Aubameyang, Kane, Mitrovic – 6 (5, 4, 4, 4)

Sjanser skapt siste to runder:

 1. Rashford – 6
 2. Pérez, Zaha – 5
 3. Arnautovic – 4

«Forventede mål» siste to runder:

 1. Aubameyang – 1.99
 2. Hernández – 1.57
 3. Kane – 1.56

Forrige rundes skade på Arnautovic skaper ytterligere behov for rokkering på spissplass, etter at mange solgte Aguero før runden. Aubameyang virker som et brennhett alternativ, og med et fint program vil ligaens toppscorer ha gode sjanser til å levere. Lagkamerat Lacazette er dog tilbake fra skade, og til en lavere pris kan han vise seg å tilby like god verdi. Begge to er også fristende som kapteinsalternativer neste runde, da Arsenals hjemmekamp mot Huddersfield peker seg ut som rundens beste.

For de som ser etter et billigere alternativ anbefales en kikk på spillere som Jiménez (6.0), Wilson eller Mitrovic. Førstnevnte har fem målpoeng på de fem siste, og er det billigste alternativet. Wilson (7.0) fulgte opp scoringen på Etihad med scoring og assist mot Huddersfield, og står nå med svært imponerende åtte mål og åtte målgivende på 15 kamper. Mitrovic (6.6) har to scoringer og en målgivende på tre kamper med ny manager, og om Ranieri kan få Mitrovic tilbake i formen han hadde i sesongstarten kan det bli mye moro for Fulham.

Hvem du går for vil avhenge i stor grad av hvor mye du ønsker å betale. Aubameyang er kanskje det heteste alternativet, men er også priset deretter.  Av de rimeligere alternativene er det vanskelig å komme utenom Wilson og Jiménez, og hvem av dem du bør velge avhenger til en viss grad av hva du gjør med den ekstra millionen. Vi ønsker lykke til med valget og runden!